論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日去搵工人,去到一間agent 公司度諗住入去問下有咩介紹啦。點知佢有個姐姐坐左係度,就話介紹去我喇!睇過佢資料有馬來西亞同香港工作經驗的。
咁agent 叫我地問下佢問題感受下好唔好,咁我地就試下問啦!不過agent 話佢係剛剛斷約的,做了5個月,因為僱主無做嘢自己湊返小朋友,所以唔要佢喇喎!其實可信嗎?僱主唔要佢係一定要斷約的嗎?
其實對個姐姐感覺好似不錯但又怕佢係有問題姐姐

子爵府

引用:今日去搵工人,去到一間agent+公司度諗住入

原帖由 shimanojan 於 13-10-14 發表
今日去搵工人,去到一間agent 公司度諗住入去問下有咩介紹啦。點知佢有個姐姐坐左係度,就話介紹去我喇!睇 ...
絶對唔請

我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:斷約印傭,請唔請好?

不可信

大宅

引用:Quote:原帖由+shimanojan+於+13-10-14+發表

原帖由 yenho 於 13-10-14 發表
絶對唔請
x2

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

信唔過.

大宅

回覆:lily-of-valley 的帖子

致電舊僱主問問。

Thelittlepingu  x 2  發表於 13-10-15 16:26

大宅

好似我家之前姐姐,係咪係油麻地揾工?
印尼,wulaxx
如果係,可pm我

珍珠宮

畀面勳章

幸福人妻 發表於 13-10-14 23:20
x2
x3

別墅

其實佢係馬來西亞做左4年,香港兩張約各2年,都是完約的。但最新就同個僱主5個月就斷,所以唔知佢究竟係咪問題姐姐!
其實我都幾急要請姐姐,所以都唔知駁唔駁好。

如果一般僱主係因為自己原因而唔要姐姐的話,會用斷約形式定係會同佢傾提早解約的呢?

男爵府

其實無野做自己揍番小朋友即係唔再請工人住..咁可以用FINANCIAL PROBLEM就可以當完約唔需要斷約架..我而+哥個都係佢僱主番大陸唔再番HK住..佢唔要D工人都係用衣個方法..咁個工人係當完約架...唔使佢變左斷約...咁點解佢舊僱主唔咁做呢..咁個工人好D再揾工呀MA..一係問AGENT可唔可以CONTACT 舊僱主傾下L:A

大宅

回覆:shimanojan 的帖子

呢個係我剛断約姐姐

公爵府

唔好請。

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

繼約 .............................. 十個有十一個唔好

大宅

不論任何理由皆不可信,99%引你上當,除非你好得閒,又好大量,又錢多。
致電舊顧主亦不可信,因可找中介扮野。
咁多工人搏炒就係可以昆其他人請斷約,你急還急,搵個咁危既遲d你仲煩仲急仲趕。

大宅

我係佢舊僱主,佢係咪叫wulan.39yrs.有個仔仔,表面好斯文。

我上5/10炒佢的,千其唔好請佢,我當初上當見佢完約,點知又係垃圾!
好處:煮嘢ok.中英文ok
壞處:無愛心,當先生太太透明,無禮貌,同佢講嘢唔會應你,一講嘢就大聲過你,小朋友發高燒扮晤知,唔餵葯,問佢就話頭先無燒,但小朋友已經燒到103!唔返屋企都晤知,原來佢掛住玩電話!
你要預佢手機ipad不離手!
小朋友入院,人地媽媽同姑娘都投訴佢唔理小朋友只玩電話!

nicksonma  個工人咁衰!  發表於 13-10-15 17:02

大宅

唔要

子爵府

引用:其實佢係馬來西亞做左4年,香港兩張約各2年

原帖由 shimanojan 於 13-10-15 發表
其實佢係馬來西亞做左4年,香港兩張約各2年,都是完約的。但最新就同個僱主5個月就斷,所以唔知佢究竟係咪 ...
断約同解約有咩分别呢?断約任何理由都不請!我前工人做滿3張约,最後咪衰到要炒!

複式洋房

斷約絕對唔好要...!!

呢期成日都聽到話僱主自己揍番呢個理由.

別墅

不請,全是大話,個個都話僱主有問題,一係你問下前僱主呀!

伯爵府

引用:今日去搵工人,去到一間agent+公司度諗住入

原帖由 shimanojan 於 13-10-14 發表
今日去搵工人,去到一間agent 公司度諗住入去問下有咩介紹啦。點知佢有個姐姐坐左係度,就話介紹去我喇!睇 ...
No

首頁

尾頁

跳至