論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

工人幫你bb沖涼時整到水入bb隻耳到

珍珠宮

Re: 工人幫你bb沖涼時整到水入bb隻耳到

I NEVER let my maid take a bath for my baby. I am a working mom, I take a bath for my baby at night by myself ga

Even in Winter, i will turn on 3 heating fans at night in order to take a bath for my baby

大宅

2019勳章

me 2

[quote]
professor 寫道:

I NEVER let my maid take a bath for my baby. I am a working mom, I take a bath for my baby at night by myself ga

大宅

Ask her to pay attention lor!

你有上天堂的把握嗎?

大宅

佢係咪冇nb baby經驗架, 其實我都係第一次做媽咪, 如果叫我同bb沖涼, 呢d情況可能都會發生架, 相反我工人就好識同bb沖涼. 不如你買個bb沖涼網會安全d架.

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

咁你自己有冇試過整水入bb隻耳到呀?
sweetcouple 寫道:
我都唔會俾工人幫bb沖...

之但係, 就算我自己沖, 其實入水都係好少事同埋好常見, 除非佢係蓄意o者.....叫佢下次小心d就已經足夠....

大宅

仔仔由出世到現在三歲都係我自己同佢沖

別墅

Water will come out and will do no harm to baby. When my ex-maid bathed my son she almost dip him in water and splashed water to his eyes. My son didn't scare and now he's not afraid of wetting his eyes when shampooing the hair, and not scare to put his head under water when swimming. So I find this is not a problem wetting the ears. Just remind her to dry your baby's ears after taking a bath will be fine.

子爵府

我工人無湊b經驗
所以我都唔會俾工人幫bb沖涼
一直都係我同媽咪負責
不過有時我同阿囝洗頭時都會唔小心整到水入佢耳到

大宅

Professor, Same as you ! 你的格言正是我的心聲 !!

Even in Winter, i will turn on 3 heating fans at night in order to take a bath for my baby
:-D :-D :-D

大宅

我唔會比個工人單獨同bb 洗白白,一定有我/c6/我媽係屋企睇住佢。

珍珠宮

我試自己幫BB沖涼,欠些俾BB飲埋沖涼水tim
sweetcouple 寫道:
我都唔會俾工人幫bb沖...

之但係, 就算我自己沖, 其實入水都係好少事同埋好常見, 除非佢係蓄意o者.....叫佢下次小心d就已經足夠....

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Elimme 寫道:
你地有冇試過見到工人幫你bb沖涼時整到水入bb隻耳到(例如成隻耳沈左水裡),你會點做呢?

You can tell your maid try to put a small cotton buds in his ears can prevent some water go inside.

大宅

me 3!
kphlns 寫道:
me 2

[quote]

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

me 4 :mrgreen:

me 2

[quote]

[/quote]

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

tungtung125 寫道:
Professor, Same as you ! 你的格言正是我的心聲 !!

Give me five, yeah

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

試過啦,我個舊衰工人同我講話我個仔好重,所以用花灑同佢同佢洗頭,我立即話有幾重呀,得個幾個月大,有事係米你負責呀,我覺得一定要鬧架,攪到中耳炎點算呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我都係自己同bb 沖涼, 有時都會整到水入bb隻耳到, 好小事姐

首頁

尾頁

跳至