懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問有沒有最近係瑪麗醫院剛生完嘅mama

ok嗎, 醫生,姑娘,阿嬸會唔會好惡??

複式洋房

Re: 請問有沒有最近係瑪麗醫院剛生完嘅mama

瑪麗生bb前住9樓。9樓的護士和阿嬸都好好人。而產房、產房隊team同醫生不單好Pro、重好好人tim。

生完後住6樓。不知道是否剛巧是星期六日之故,6樓on duty 的姑娘,阿嬸都好惡,啲野又交帶得唔清楚。出院當日(Monday) 的姑娘又好似好好多。住在6樓的日子實在太難過,令我好想快快出院,6樓病房是瑪麗產科最大的敗筆。

子爵府

咁係唔係住大房架, 可以擇雙人房或4人房嗎........多唔多大6孕婦呀???

複式洋房

只是普通病房,並沒有多大選擇。我曾經問可否轉私家房。護士卻搬出好多私家房不好的理由,想你死左條心。
當日大陸孕婦並不常見。

大宅

chuchumui 寫道:
瑪麗生bb前住9樓。9樓的護士和阿嬸都好好人。而產房、產房隊team同醫生不單好Pro、重好好人tim。

生完後住6樓。不知道是否剛巧是星期六日之故,6樓on duty 的姑娘,阿嬸都好惡,啲野又交帶得唔清楚。出院當日(Monday) 的姑娘又好似好好多。住在6樓的日子實在太難過,令我好想快快出院,6樓病房是瑪麗產科最大的敗筆。

agree!!
我因為早產緊急開刀而住左9k7日,(30/1入去)
所有e護人員超nice.......(因我病情比較嚴重,驚跟漏掛)
不過見佢地冇時停都幾慘就真
6樓唔知係咪比d生完同冇乜大外

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章

我有朋友一月尾生完都係話9/f正, 6/f bad.

但生完無咩特別事就住6/f架喇.
希望每天開心渡過 ;-)

子爵府

咁瑪醫產前檢查幾耐一次, 會唔會次次覆疹都照吓阿b架??

珍珠宮

2024年龍年勳章

全港所有政府醫院都唔會有得照架喇, 瑪麗就有一次結構性超聲波既~~其他醫院就唔係間間有喇.

產檢初時就4-6星期一次, 之後密d就2星期一次, 臨生前一個月就一星期一次, 但應該間間都係咁架喎.

金三珣 寫道:
咁瑪醫產前檢查幾耐一次, 會唔會次次覆疹都照吓阿b架??
希望每天開心渡過 ;-)

別墅

Jessy,係咪係瑪麗生都係一路都係賛育照?
你係瑪麗生?係咪好多人?

禁止訪問

Re: 請問有沒有最近係瑪麗醫院剛生完

別墅

Re: 請問有沒有最近係瑪麗醫院剛生完

最近瑪麗醫院多唔多人? 大陸人多唔多?
如果個個嘅bb都係身邊breast feed,係咪好吵?

首頁

尾頁

跳至