跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地個b有冇食手指?

我個b2隻手仔長期準備NO. 1 姿細, 準備食手指, 當佢想食手指時, 便以1秒1時間將成隻手指公插入個口到, 食到啜啜聲!! 好核突!!! 我媽, 姑拉等都話唔好俾佢食手指, 因為好難介, 俾佢食奶咀好過俾佢食手指喎! 但當我俾奶咀佢時, 佢唔係咁鐘意食, 佢會吐出來, 我要夾硬來先成功, 好多人都話唔好俾奶咀BB食, 已我小B又唔係咁鐘意食奶咀, 我都冇諗過要夾硬俾奶咀佢食....... 當奶咀一掉出, 佢又會以1秒1時間將手指插番入個口到!!!!我唔想小B到十幾歲時仲食緊手指或咬手指! D手指會好肉酸的!!!

大宅

Re: 你地個b有冇食手指?

Ha Ha, my BB also have this bad habit. However, I know it is a nature action and all BB will take off this bad habit after 2 years old. Therefore, I did not force or stop him because you cannot control a little BB at the end.

洋房

我阿b 有食手指呀, 係佢阿女麻教佢架, 佢話食手指好過食奶咀wor!!!!

不過開頭因為阿b 隻手仔未係咁靈活, 有時會成個拳頭塞哂入個咀仔度, 食到啜啜聲!!!! 人大左手仔都大左, 所以拳頭塞唔落個咀仔度就發"men" & 喊, 最後都要食奶咀!!!

而家佢2樣都有食 睇心情啦 !!!
Dec 07 - 7.41 lbs/Dec 14 - 7.59 lbs/Feb 08 - 10.78 lbs/Apr 10 - 19.23 lbs/May 26 - 22lbs :-)

別墅

我個b都有食手, 不過就未識食手指. 佢一食 我地會掹開佢隻手, 當然唔能夠24小時看住佢, 不過見到就話下佢, 都唔知有冇用嫁...

大宅

你地無幫bb 帶手套仔0羊???
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

別墅

食呀, 奶後甜品, 食到"吱吱聲", 時食手背, 時食食指,時食母指,時食拳頭
彤彤最新一輯寫真集出爐了!{Weight 3.33kg}12月22日 3.7kg ;-)[size=medium]1月10日 4.63kg2月12日 5.5kg ;-)6月11日 8.11kg

子爵府

持之以恒, 一見佢食就撥開佢, 我大女都係咁樣, 無食到手指, 奶咀就佢自己唔要, 但係變就自己啜咀仔, 有個好處就係咀仔好細

d人話食手指or奶咀都係安全感問題, 尤其係奶粉bb, 吸吮動作既滿足唔夠, 所以要自己尋找代替品, 搞到我依家都唔介意俾bb吃奶咀or手指, 個人認為奶咀仲乾淨d, 買多幾個, 可以steam同換
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

大宅

我個女都有食手指啊! 我地一見到就拿開佢隻手囉!
我睇書話食奶咀係易介過食手指o架!
所以我都係比奶咀個女食!

大宅

吱喳妹 寫道:
食呀, 奶後甜品, 食到"吱吱聲", 時食手背, 時食食指,時食母指,時食拳頭

Yes, my siu b is actually the same.
食呀, 奶後甜品 so I thought that she was hungry and put her back on the breast.
However, she wouldnt take it anymore.
She does it when she is sleepy and wants to sleep.
She is also 時食手背, 時食食指,時食母指,時食拳頭!!!
Well, I dont think I can stop her so I just let her do it but wipe her face & hands regularly.

別墅

hoyinma,
我想問番你之前係咪介紹過一套書連vcd在新加坡買平呀, 係邊套呀?
彤彤最新一輯寫真集出爐了!{Weight 3.33kg}12月22日 3.7kg ;-)[size=medium]1月10日 4.63kg2月12日 5.5kg ;-)6月11日 8.11kg

別墅

我個囡鍾意有時舉起個拳頭"眼金金"咁望住佢.有時就食到有聲.唔知道仲以為佢肚餓.

大宅

我個仔都係時食手背, 時食食指,時食母指,時食拳頭!!!食到"吱吱聲"
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

別墅

我個小b又係,我一見到就拿開佢隻手,我唔俾佢食手,好難戒架,所以我俾奶咀佢食。佢又時靜雞雞用個奶咀遮住,放隻手入口,好曳!多數佢嘅收場都係俾我鬧!

民房

其實D bb都好叻架, 唔洗教都識食手指
我個b都係, 不過見到咪唔比佢食, 我想兩樣都唔比佢食, 唔知得唔得呢
該用戶已被刪除

大宅

My BB too. Will you use 奶咀?

大宅

me 2

cheryl&sam 寫道:
我阿B我俾佢食奶咀, 不過佢都幾叻仔, 咁上下就吐出黎,
吾知係米食左奶咀就吾食手指呢!!
BB - 12月29日 - 重6.9磅.      

複式洋房

me too...

首頁

尾頁

跳至