懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 79年出世既準媽媽或者媽媽既舒緩地帶(Part 2)

clarish2004,

希望你可以生返一個健健康康,肥肥白白既bb呀!

努力,生bb係好偉大既一件事,雖然好痛,但係你生左bb出黎之後,就乜都抵返哂啦!

大宅

Re: 79年出世既準媽媽或者媽媽既舒緩地帶(Part 2)

各位媽媽好呀!

別墅

快d去睇醫生啦!!可以早d食葉酸,,對bb好d架,,我個時一知道有左就去睇醫生啦!!得4個weeks都睇到有個胎啷,,快d book左先啦!!take care啦!!!
meebardog 寫道:
我剛剛驗到有左bb呀!好開心,不過未去c doctor ar,我怕太早未照到,請問大家有乜意見?我第1胎呀,有d緊張。
tkx~

別墅

我都係79年出生,,今年岩岩做左媽媽,,其實我想問下你地幾多age做媽媽,,生左一胎ge媽媽有無諗過生多個呀??

複式洋房

醒目開學勳章

hi我都係79年架,剛剛有左6wks,第1胎呀,好緊張!!
已經有尿頻,渴睡,反胃o既感覺,仲生暗瘡添呀,好辛苦!!

大宅

kenix^~^ 寫道:
我都係79年出生,,今年岩岩做左媽媽,,其實我想問下你地幾多age做媽媽,,生左一胎ge媽媽有無諗過生多個呀??

我就25歲做媽媽既,宜家就黎28歲,已經有兩個小朋友lu。呵呵!

大宅

meebardog,

冇辦法架...陀bb真係好鬼辛苦呀!不過,你生左bb既時候,見到佢就乜野唔開心都冇哂啦...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我又係79年架!
我上年11月生咗個女,
而家又有咗3個幾月,
真係無諗過咁快又有架!
而家又有個女要湊
又要陀住個b
真係好辛苦呀!

大宅

ching1124 寫道:
我又係79年架!
我上年11月生咗個女,
而家又有咗3個幾月,
真係無諗過咁快又有架!
而家又有個女要湊
又要陀住個b
真係好辛苦呀!

我都深深感受到呀...因為我兩隻b都係相差11個月架咋!

大宅

唉,揍兩隻b真係好辛苦呀!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

mudlay ,

點解你咁快又生第二個架?
係意外有
定係有計劃有架?
我就係意外有架!
所以無咩心理準備
真係好辛苦呀!

大宅

ching1124 寫道:
mudlay ,

點解你咁快又生第二個架?
係意外有
定係有計劃有架?
我就係意外有架!
所以無咩心理準備
真係好辛苦呀!

咁就梗係冇計劃架啦...梗係意外啦!不過咁,既然都預左有兩個,早o的生都冇所謂既...早o的甩身嘛!係咪??! 宜家一個27個月,一個16個月啦...

大宅

各位媽媽午安呀!

大宅

各位媽媽午安呀!

大宅

打完幾日鼓,鬆哂!

大家有冇睇尋日龍聲鼓舞﹕萬人青年音樂會呀! 我都有份打架!

大宅

嘩~!終於俾我搵返呢度啦!

嘩!幾難先知道,原來要做好多野先可以搵返回應既主題架!

好耐冇上黎呢度啦!好彩俾我搵到jel!

大宅

冇乜野做

呢排冇乜野做,多左上黎睇bk,mami快o的入黎傾下計啦!

男爵府

原文章由 mudlay 於 07-8-9 13:06 發表
呢排冇乜野做,多左上黎睇bk,mami快o的入黎傾下計啦!

嘩, 好耐冇上呢個topic, 對上o個次都未生~~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

大宅

hihi~

今日第一次見到呢個topic咋~
大家好~ 我小b依家21週度,
真係希望時間快d過, 可以同小b見面呀~

大宅

嘩!好耐冇見啦!

原文章由 cy_cheung 於 07-8-9 14:12 發表

嘩, 好耐冇上呢個topic, 對上o個次都未生~~

咁你就要多o的上黎傾下小b既野嘛!你個b好可愛呀!!

首頁

尾頁

跳至