懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

Re: 我10/2響QE生個仔喇~

1 產科門診證 ,孕婦身份證及丈夫身份證副本
2 紙巾2盒,初生嬰兒紙尿片一包, 莊生濕紙巾
3 產婦衛生巾1包 (入院時及剛生完時用, 因入院時若就生得, 就連內衣褲都不可穿)
4 ,胸圍2個,網衭3~6兩條
5 保溫杯, 拖鞋, 面巾, 牙刷, 牙膏, 廁紙, 洗面奶, 面霜, 洗頭水, 沖涼液, 酒精, 沖洗bottle 等日用品
6 紗巾數條(事先要洗軟 / 餵奶墊住用)
7 零食,飲品
8 水泡仔
vivi2007 寫道:
要帶D乜入去(走佬袋)?? [quote]

別墅

首先恭喜你先!!!!!!!!請問葵涌區可否入住QE...........產前有否照超聲波 :lol:

伯爵府

好媽媽勳章

我係23/2生左, 我個日都ok喎, 去產房唔駛20分鐘就生左嘞 不過聯針好似唔係好好, 所以家下傷口仲好痛 :-(
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

應該唔得, 葵涌區應該入瑪嘉烈, 佢地睇地區的, QE產前否得照超聲波, 廣華就有~
ruru_tse 寫道:
首先恭喜你先!!!!!!!!請問葵涌區可否入住QE...........產前有否照超聲波 :lol:

[link=http://www.TickerFactory.com/][image noborder]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;29/st/20101228/dt/14/k/e4b9/preg.png[/image]
[/link]

大宅

恭喜恭喜

子爵府

我都考慮緊係QE生定私家生好........好多人話QE 同QM 都好好, 但我一直對政府醫院的冇咩信心..............我都唔知應該點好!!!
QE住房好唔好GA? 會唔會好多人GA?
之前我阿爸入過QE, 佢D住房真係好惡劣GA!!! 其他政府醫院好似聯合,廣華都冇咁恐佈GA!!!

大宅

原文章由 ling_piglet 於 07-2-26 13:45 發表
應該唔得, 葵涌區應該入瑪嘉烈, 佢地睇地區的, QE產前否得照超聲波, 廣華就有~

我都係住葵涌,但我都會在qe生喎,佢地無問我拎住址証明,唔知係咪因為公務員家屬呢,最好打去問下。

大宅

原文章由 maymycheung 於 08-11-14 15:18 發表
我都考慮緊係QE生定私家生好........好多人話QE 同QM 都好好, 但我一直對政府醫院的冇咩信心..............我都唔知應該點好!!!
QE住房好唔好GA? 會唔會好多人GA?
之前我阿爸入過QE, 佢D住房真係好惡劣GA!!! 其他政 ...

我返去飲糖水個日5點後被安排去産後大房等拮手指,眼見d 住房都ok喎,bb 放在媽咪床邊架 d 姑娘又好人,我問好多問題都答我。不過d 晚餐就....

珍珠宮

環保接龍勳章

我10月4日都係qe生o左囝囝, 我覺得睇你好唔好彩, 因為我係催生, 首先在產前房塞藥, 產前房d姑娘都ok, 有一個仲好好人tim, 但我生o個日好多人生, 特別在早上時間, 真係d mami排住隊推上產房, 我當時已經好痛, 但又仲未生得住, 痛到下午, 我真係好痛, 但又見唔到d姑娘, 想按鐘痛到提唔起隻手, 跟住我覺得好急(大小便都想), 於是自己c去toilet, 去完小便之後真係好想大大, 姑娘話急大便就通知佢地, 我咪又c返出去, 都係唔見晒d姑娘同阿嬸, 要行到去counter先見到一個姑娘, 我同佢講急大便, 佢就同我check度數, 一check佢話開o左2度要上產房, 咁咪即刻call我老公o黎, 上到產房我已經痛到c去活來, 佢地叫我聞氣, 但我覺得冇mud用, 我叫佢地同我用無痛分娩, 但佢話我係第2胎, 會好快生得, 叫得痲醉師o黎可能已經生o左, 但又唔話我知開o左幾多度, 大約痛o左1個鐘, 我話我好想痾, 佢地一check叫我唔好痾住, 跟住set 架生好似就生得, 但又唔話我知我開晒度數, 跟住叫我放對腳上架, 咁即係生得啦, 咁我同佢地講叫我老公入o黎陪產啦, 點知個姑娘話: 你e+要生啦, 我點叫你老公入o黎! 大姐! 你一路都唔話我知我開o左幾度, 我點知要生得, 醫院又話鼓勵老公陪產, 但你又唔通知我老公入o黎, 佢on居居出面等, 直到我生o左佢先知!!!!! 所以產房d姑娘真係no good!
產後房d姑娘都係一般, 由於我附近床位90%都係大6人, 佢地又真係......... d姑娘個個做到好炆, 所以對住我地本地人都唔方面口好!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

首頁

尾頁

跳至