在職全職

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

激氣.....忍咗好耐.....谷到爆煲....同上司鬧完交比人欺壓咗好多年....決定唔做(文員)....我知好沖動......
年尾走咗難揾工....又無得補....做多一個月走人....
我知道好傻....本身人工好...老闆好....時間正...
但都堅決要走....頂唔到....自己無學歷....只想呻下

前面是絕路~希望在轉角

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:激氣.....忍咗好耐.....谷到爆煲....同上司

原帖由 mimichong 於 13-10-15 發表
激氣.....忍咗好耐.....谷到爆煲....同上司鬧完交比人欺壓咗好多年....決定唔做(文員)....我知好沖動...... ...
決定左就唔好諗返轉頭啦

悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

大宅

我之前都想即走, 但我真係寧願佢抄我

於是我開始遲到, 做野開始唔上心, 如果佢忍唔住, 佢一定抄

如果佢忍到, 我都過埋年都走架啦

如果真係等錢駛, 咪求其搵份part time返住先, 過左年先搵啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

Bbtvsvod 發表於 13-10-15 14:53
我之前都想即走, 但我真係寧願佢抄我

於是我開始遲到, 做野開始唔上心, 如果佢忍唔住, 佢一定抄
我做唔到玩遲到....做野唔上心始終只係同上司唔夾.....唔關老闆事....
老闆本身好好人.....對我好好....
我只係忍唔到人地處處為難

前面是絕路~希望在轉角

男爵府

回覆 mimichong 的帖子

跟上司唔夾, 做下去都係痛苦, 算吧, 既然決定走了

ELINGLING    發表於 13-10-15 16:01

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

catfitfit 發表於 13-10-15 14:46
決定左就唔好諗返轉頭啦

珍珠宮

多謝大家....只係個心未轉到..
個心仲好實....話晒做咗好多年..
下個月 手停口停
前面是絕路~希望在轉角

大宅

如果無得返轉頭就無謂再諗啦, 向前看啦

有得必有失, 一定有得著既, 可能未發現啫...

加油!!

大宅

決定了就向前望啦, 加油!!!

男爵府

BK Milk勳章

都決定左啦..唔好再諗了。。。有時放開手反而得到更多~可能之後搵到好工呢

別墅

我果時都係頂唔順呀head年尾走..
唔夠一個月就搵到工啦..
既然都決定走..緊係要開開心心甘等byebye..
你越happy..你呀head先越激氣..

洋房

唔行都行左呢一步
唔好諗咁多了

珍珠宮

wing926 發表於 13-10-15 16:28

我果時都係頂唔順呀head年尾走..
多謝妳....但自己知自己事...無學歷只希望再次遇到伯樂
最安慰係媽媽好支持我
前面是絕路~希望在轉角

水晶宮

回覆:係咪太沖動...已經決定唔做

決定左就唔好後悔。加油,大家一齊俾心機搵工。

男爵府

畀面勳章

回覆:係咪太沖動...已經決定唔做

加油!

禁止訪問

大宅

大廚勳章 BK Milk勳章

祝你好快搵到新工!!

珍珠宮

Add Oil !

子爵府

回覆 lam0903 的帖子

極同意,但年尾FIND JOB比較小人競爭,都對你又利.我都好想RESGIN.你可看我的POST.

子爵府

send cv to personnel agency mark down last date, told agent accept temp job,邊做邊找工

首頁

尾頁

跳至