嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

同一時期係食兩隻牌子奶粉

有無bb 係同一時期係食兩隻牌子奶粉

為何我咁問.

因為,囡囡14個月之前係人奶+森永. ng ng 都係一般(2日一次.又次.).....當16個月大時,我轉左明治(無餵人奶),唔知係人奶關係/明治對囡囡係吸收好d. 佢好似係肥左.

我唔知好唔好同一時期係食兩隻牌子奶粉.因為,bb 都大la. 都開始食唔同野.....其實奶粉係未可以mix. ?-(

別墅

Re: 同一時期係食兩隻牌子奶粉

我囝囝現在6個月
原本他飲明治
因飲得唔多,每天只飲5安5餐
所以我同佢轉森永
點知我又捨得掉明治(因剛剛開的)
所以現在2-3餐飲明治2-3餐飲森永
請問唔知有冇問題呢

伯爵府

我本人就覺得無問題.

因為,其實不同奶粉係擔心bb 胃仔要不能同一時候接受不同奶粉.而會有嘔情況.如果,你都轉左一段時間,都應該ok la.

男爵府

我覺得應該無問題lor,
你諗下,你煲粥仔

大宅

醒目開學勳章

我個B 10個月大開始,就食兩隻牌子既奶粉,A+早午飲,和光堂就 前飲。都已經試左3週,便便正常喎,應該無問題0掛

大宅

我仔仔試過啦 ~~
so far 一歲大lu ~~
咩奶粉都飲過晒
腸胃都ok 啦 ~~
係唔飲得牛欄果隻囉 ~~~
痾到水汪汪的

大宅

我個仔5 個月開始食羊奶粉同惠氏,腸胃冇問題,便便好正常。

別墅

我都係咁, so far no problem. 仔仔16個月 la
[quote]
bobleon 寫道:
我覺得應該無問題lor,
你諗下,你煲粥仔

民房

惠氏好容易攪肚仔痛,又死日放臭屁同荷爛屎,D屎好鬼死臭!美贊臣好好多!呀仔食咗真係眼仔Look Look,好鬼死精靈!

首頁

尾頁

跳至