自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有無MAMA知道而家出面幫人湊BB幾多錢呀

大宅

Re: 請問有無MAMA知道而家出面幫人湊BB幾多錢呀

我囡囡由初生到現家2.5歲大,褓母都係收$3,500/month ,星期一至五 7:30am-7:30pm(公眾假期我自己凑),粥/飯仔:每餐+$300/month ,當時亦有人出價$3,000/month
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

王國長老

王國長老

PRISCILLALAM 寫道:
我囡囡由初生到現家2.5歲大,褓母都係收$3,500/month ,星期一至五 7:30am-7:30pm(公眾假期我自己凑),粥/飯仔:每餐+$300/month ,當時亦有人出價$3,000/month
而家應該去番一個月$4000-$4500星期一至五 7:30am-7:30pm(公眾假期我自己凑),粥/飯仔:每餐+$500/month
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

依家要4千幾蚊喇~~

我囡囡個褓母住我樓上, 都係由初生湊到依家 返 K. 2 (上午)
$3500 /month 包埋 2餐飯

別墅

我B女19個月,同事之前介紹左個專同人湊開bbo既姨姨,要$5000一個月,每日$250,周一至五8:00-6:00包煲粥/麵,食材錢另外俾.

唔包做家務!

大宅

好媽媽勳章

Hi YammieMak,

so your babysitter come to your home?

YammieMak 寫道:
我B女19個月,同事之前介紹左個專同人湊開bbo既姨姨,要$5000一個月,每日$250,周一至五8:00-6:00包煲粥/麵,食材錢另外俾.

唔包做家務!

別墅

唔該晒甘多位呀

大宅

就算去佢屋企都好似貴咗d喎.
咁既價錢請個賓姐姐無咁嬲

男爵府

是的,太貴
joebaby 寫道:
就算去佢屋企都好似貴咗d喎.
咁既價錢請個賓姐姐無咁嬲

大宅

本地工咁貴架

民房

It about $5000 per month,, but only mon to sat ,,not on sunday.....

複式洋房

大約$4000.

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

唔知貴唔貴啦?
我問過幫人湊仔D師奶
$3000- (唔過夜, 唔包奶粉尿片)
$5000- (過夜, 唔包奶粉尿片)

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

$5000..都幾好喎......我都想幫人湊呀.....
bb_chang1215 寫道:
唔知貴唔貴啦?
我問過幫人湊仔D師奶
$3000- (唔過夜, 唔包奶粉尿片)
$5000- (過夜, 唔包奶粉尿片)

複式洋房

我想問如果只係三小時, 星期一至五,價錢又如何?
請問他會做什麼, 除了照顧小孩外.

謝謝

大宅

我朋友比人湊mon-fri,約八點到七點上門接仔仔不包奶粉尿片,$4000-(佢以前比過人地湊3,500-,但佢話lee個aunt好心機教佢認字,日常自理能力,所以覺得比多五個蚊都無所謂)

大宅

以上那位朋友仔仔返學後就2000-包一歺飯

複式洋房

咁通常點先可以搵到人湊架? 我家住大角咀。 係去貼勞工處定係點呢?

又有無得上門湊?

我九月生,依家都有些心急,唔知點算

大宅

我有時見supermarket個board有人在那兒貼紙,如果過夜就不用限死區域,自己無咁辛苦,但就少d機會見到bb

複式洋房

我兩年前都比5000,後加至5500,不過係湊過夜,六日假期自己湊返,不包食用品,連夜奶都係褓姆幫佢戒,褓姆都叫做跟足我指示做,包括塗什麼babyoil,用邊隻綿花,要如何分開d膏膏等,在硬件上,我要她跟我一套做,我唔喜歡老人家一套,自問如果平過菲傭,即是連基本生活費都唔夠,不如叫她去做清潔,如果自己阿媽係咁,我唔會比佢做,湊小朋友應該係高一級,因為今時今日d媽咪比較時髦,唔喜歡舊一套,如果太便宜,我會怕她'將貨就價',我覺得三千幾,只可以叫屋企老人家抵諗d幫你湊,你看看自己是否有要求的人,如果係就要比多少少

首頁

尾頁

跳至