跳至

首頁

尾頁

大宅

登記政府醫院一問 <急急急>

請問各位:-

本人家住將軍澳, 娘家住沙田, 哥哥住大角咀~
因我唔想去聯合 & PWH 生, 如果報哥哥個地址係 廣華生得唔得架? 駛唔駛住址證明架? THANKS!

複式洋房

Re: 登記政府醫院一問 <急急急>

No need. I will tentatively move to Mongkok, so I also register with Kwong Wah. but they will not ask you for address proof.
(but I dont know why when I book PWH for OSCAR they ask me to bring address proof).

Anyway, you need to ensure your bro's address is fall within their KWH scope.
how many wks are you now?
please hurry up, i reg. on feb/21, but first visit scheduled on Apr/03....
Good luck
[img align=right]http://bd.lilypie.com/LdY5p8.png[/img]

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

我早兩日係廣華登記
佢有問我住邊 (我住荔技角)
but佢無request住址證明
我等候時, 有其他媽咪來登記
好幾個都唔係住西九龍 (but i forget the excat location)
都ok
so u can try
afterall, 大角咀 may belong to 瑪嘉烈

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

我早兩日係廣華登記
佢有問我住邊 (我住荔技角)
but佢無request住址證明
我等候時, 有其他媽咪來登記
好幾個都唔係住西九龍 (but i forget the excat location)
都ok
so u can try
afterall, 大角咀 may belong to 瑪嘉烈

大宅

唔駛住址證明架, 姑娘第一句就會問你住邊區, 之後就叫你填FORM, 咁記住攞定你哥哥個英文FULL ADDRESS就得。

我住馬鞍山, 用左叔仔個地址已經登記左廣華了。

大宅

我都係住大角咀,去廣華無問題!

別墅

我住荃灣架,都登記左廣華!不過保險D,你都係填哥哥的住址好D,佢地唔會check架!接受左你的登記個刻就過關架啦!

洋房

伊芙蓮:
我都係住荔枝角呀,可能我地都住在附近呢!我3月27日去廣華產檢呀,你呢?唔知我地會唔會撞到呢!

大宅

真係唔該晒咁多位呀~

我今日去左廣華到登記啦,
好彩我用左哥哥的地址,大角咀,如果唔係真係唔可以去廣華登記lu!

因為我見到有幾個人,分別係土瓜灣,何文田都唔可以呀∼

不過我都要成12/4/07先睇第一次呀~

男爵府

如果我係荔枝角住, 可唔可以係廣華登記架?! 同埋醫院可唔可以係星期六做登記架?!
三個人, 一 條心

大宅

小沁、伊芙蓮,
甘O岩既...我都係住Lai Chi Kok Wow
But我最後去返QE登記,因為上一胎係QE生,熟O個度既環境

別墅

OsingingO

恭喜你!成功登記!

別墅

BMW,小沁,伊芙蓮,
我都係住荔枝角架~~~
我去咗廣華登記啦~~~

大宅

我借咗親戚地址去廣華登記
book咗20/3做第一次產檢

洋房

fpy 寫道:
BMW,小沁,伊芙蓮,
我都係住荔枝角架~~~
我去咗廣華登記啦~~~

fpy,BMW,
我book左廣華3月27日呀,你地book左幾時呀?

男爵府

何文田都唔得...咁何文田可以去邊呀!

OsingingO 寫道:
真係唔該晒咁多位呀~

我今日去左廣華到登記啦,
好彩我用左哥哥的地址,大角咀,如果唔係真係唔可以去廣華登記lu!

因為我見到有幾個人,分別係土瓜灣,何文田都唔可以呀∼

不過我都要成12/4/07先睇第一次呀~

複式洋房

QEH!!

別墅

小沁 寫道:
fpy,BMW,
我book左廣華3月27日呀,你地book左幾時呀?

我22/3先第一次產檢呀~~~

大宅

我娘家在旺角, 我 book 咗廣華, 3/4 做第一次檢查

首頁

尾頁

跳至