自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

最近1week有在淘寶買過野嗎??help

:-( :-( 比極都比唔到$$$

係咪我張visa有問題??

別墅

Re: 最近1week有在淘寶買過野嗎??help

好煩呀...未新年之前拍左到依家比左一半錢一d又比唔到

過晒新年都未可以寄黎...

有無人呢個星期係用visa比到$$$架???

如果係咁即係我張card有問題........ :cry:

別墅

請問係唔係可以用visa比錢?
可唔可以教下我

侯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

kiss_baby510
之前有位媽咪可以幫人入錢到支付寶,你入港幣到他的香港戶口就得!

湊3個真係好辛苦!希望個個快高長大、身體健康![color=DarkOrchid]

別墅

venus228 寫道:
kiss_baby510
之前有位媽咪可以幫人入錢到支付寶,你入港幣到他的香港戶口就得!

*m*Really????!!!

記得佢個名嗎??可以搵到佢嗎??

真想叫佢幫幫我啊�___�

別墅

quote]
@貓小姐@ 寫道:
請問係唔係可以用visa比錢?
可唔可以教下我 [/quote]

其實好易架咋...

不過唔係間間銀行既visa都得

你用which?

大宅

你係咪第一次用visa 購物, 定係平時買開都無問題, 而係今個week 唔得?

你去到邊一part唔得? 係咪去唔到第3 呀?
睇下我幫唔幫到你?

1) 係選擇銀行 或 visa
2) 輸入信用卡號碼 , 信用卡到期日, 卡背最尾果3個數字
3) visa 驗證密碼

別墅

yukichan1974 寫道:
你係咪第一次用visa 購物, 定係平時買開, 而係今個week 唔得?

買過野架喇... :cry: 就係咁先煩

別墅

我有大新﹐HSBC & Hang seng的visa..
請問得唔得?
我有去支付寶網站睇過..但睇到頭都大

kiss_baby510 寫道:
[quote]
你係咪第一次用visa 購物, 定係平時買開, 而係今個week 唔得?

買過野架喇... :cry: 就係咁先煩[/quote]

大宅

睇下我幫唔幫到你?

2) 輸入信用卡號碼 , 信用卡到期日, 卡背最尾果3個數字

大宅

我用恆生架, 唔駛去支付寶睇架, 你投左之後就按付款, 佢會問你選咩銀行畀錢, 你選visa 就得, 之後就係我之前寫果3個step, 好容易, 再唔明問我啦!
[quote]
@貓小姐@ 寫道:
我有大新﹐HSBC & Hang seng的visa..
請問得唔得?
我有去支付寶網站睇過..但睇到頭都大

洋房

yukichan1974
請問用taobao買野你地會唔會講價?
另﹐用信用卡直接買係唔係會直接即時過數比賣家
定係好似支付寶0甘收到貨先會過數?

我第一次上taobao,多多指教

容容

大宅

講價就一時時, 睇下買幾多野囉, 有d 你買兩件貨已經會有折, 三件再平d.
信用卡其實係會即時在你信用卡帳戶裡面扣左數, 支付寶會hold住, 然後等你收到貨品, 再去確認, 賣家先至收到錢.

另外一提, 購物同賣家傾運費時, 最好同佢講"運費到付", 即係貨到手時直接畀運費速遞公司.
好處有2點︰
1. 可以杜絕賣家從中開大數
2. 用港幣信用卡付款, 你會發覺信用卡扣數的金額會比你淘寶付款時的價錢多左少少, 因為而家人民幣高過港幣, 所以如果運費再加埋響裡面, 又會再貴多少少. 但如果用"運費到付", 你只需直接畀港幣速遞公司就ok. 雖然差額只係十蚊八蚊, 但少數怕長計嘛
[quote]
*容容* 寫道:
yukichan1974
請問用taobao買野你地會唔會講價?
另﹐用信用卡直接買係唔係會直接即時過數比賣家
定係好似支付寶0甘收到貨先會過數?

我第一次上taobao,多多指教

容容

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

我岩岩投左張hight chair, 唔知運費要幾多?

侯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

你未問清楚就買
湊3個真係好辛苦!希望個個快高長大、身體健康![color=DarkOrchid]

別墅

你係咪第一次用visa 購物, 定係平時買開都無問題, 而係今個week 唔得?

睇下我幫唔幫到你?

no呀...去到驗證密碼果度架...不過過左幾百次都唔得,真係 火都黎埋

有人同我講係農業銀行出左問題...但咁多日都唔得,我怕係我自己張visa有問題.所以問下你地有冇人試過比到$$囉

侯爵府

想請教下恒生係咪 cfm 唔駛多收收續費, 因為之前有媽咪講果話 用 visa 比 $ 要比收續費 銀行. so 想 cfm 下...
因嚟緊諗住大出血 [quote]
我用恆生架,

大宅

kiss_baby510,
我估你係同我之前既情況一樣, 就係你張visa 卡未申請visa 驗證服務.
我臨過年前果一星期, 用visa 在同一賣家買左三對鞋. 而我係先買兩對之後加購一對, 所以用visa 分開左兩次畀錢. 果次係我第一次用visa在淘寶購物, 當時過程完全好順利.
過天兩天, 我又在另一賣家那裡買了5對鞋. 因為是不同款式, 所以要分開幾次競投. 當我畀錢時就係去極都去唔到第3 果part, 原來係我張visa 未申請visa驗證服務.
咁你會問點解頭幾次畀錢又得, 因為我都係咁問card center, 原來佢話visa只有兩次quota係唔駛驗證, 之後再購物就一定要通過驗證. 所以你之前幾次購物付款都唔會有問題.
之後個哥哥教我, 即時上網申請番, 叫我完成之後再次打電話畀佢地, 佢會特別安排幫我即時開通番, 等5分鐘就搞掂.

大宅

cubixluk,
我都係用visa在淘寶買野無耐, 因為月結單未番, 所以我未肯定答到你有無, 不過我朋友就試過好多次了, 她好堅決答我話無, 同埋之前有個關於淘寶既topic 裡面我都問過其他人, 佢地都話未試過另收手續費, 相信你應該可以好安心購物了.

別墅

kiss_baby510,
我估你係同我之前既情況一樣, 就係你張visa 卡未申請visa 驗證服務.
我臨過年前果一星期, 用visa 在同一賣家買左三對鞋. 而我係先買兩對之後加購一對, 所以用visa 分開左兩次畀錢. 果次係我第一次用visa在淘寶購物, 當時過程完全好順利.
過天兩天, 我又在另一賣家那裡買了5對鞋. 因為是不同款式, 所以要分開幾次競投. 當我畀錢時就係去極都去唔到第3 果part, 原來係我張visa 未申請visa驗證服務.
咁你會問點解頭幾次畀錢又得, 因為我都係咁問card center, 原來佢話visa只有兩次quota係唔駛驗證, 之後再購物就一定要通過驗證. 所以你之前幾次購物付款都唔會有問題.
之後個哥哥教我, 即時上網申請番, 叫我完成之後再次打電話畀佢地, 佢會特別安排幫我即時開通番, 等5分鐘就搞掂.

thx先...不過我係已經上網驗證左既喇wor

我用DBS的...要再驗證嗎??

首頁

尾頁

跳至