跳至

首頁

尾頁

大宅

初六第一日返工,帶埋阿囝逗利是...

咪以為好過癮,我諗住好快就帶佢返屋企,所以只帶左兩條片,一包濕紙巾(得兩張仔)同埋一支奶,3包米餅。(我本來想帶平時個百寶袋架,但係婆婆話"帶咩呀,一陣就返來咯...")
諗住lunch time先回家,所以比左支奶 peter囝食。之前佢向地下爬過下,我就開左我唯一嘅一包濕紙巾同佢抹手仔。當我啱啱用埋最last那張濕紙巾,我就聞到一陣新鮮出爐嘅味道...嘩,第一日返工,佢就 ”開大”?  唔緊要,我地快d入廁所...
行到半路,佢條褲開始濕濕地....oh my gosh!

in conclusion,peter囝係榮升左做周紳"屎"嘅!

真係"一褲都係"
夾拿衣底衫,牛仔褲&對socks 都有 好彩面衫無,同埋帶多左件褸仔,但係就無褲仔著囉!
迫於無奈,我向先手間嘅洗手盤同佢沖腰,pat同腳仔,但係洗手盤係無熱水嘅
慘慘
同佢除衫時仲唔小心跌左佢條"有料"褲落地....

人地話"不聽老人言,吃虧在眼前" 今次我聽左,但係真係"chai"屎啦.....

真係唔好意思,新年流流,要阿姐幫我洗"臭臭"添...

大宅

Re: 初六第一日返工,帶埋阿囝逗利是...

o華.... 咁 peter 仔咪帶左好多 "金" 去你公司 law

我初四都有帶丫仔去逗利是, 我就好 d, 因為公司好近, 都係一個地鐵站, 我同佢去左 ngng 先出門 (因為丫仔習慣一早 all, 一日一次), 不過丫仔上到去時, 由於好多同事太熱情, 所以攪到丫仔大哭, 連原本唔知有小朋友上左黎既同事都因為佢把哭聲知道,所以佢地即時自動比利是 tim , 丫仔當然一路哭一路收啦.

大宅

醒目開學勳章

Peter太, 恭喜發財呀 ! 今年實發到豬頭囉, Peter囝新年就做咗"紳士", 成身都係"金" , 唔緊要啦好意頭嘛, 不過無熱水同佢洗pat pat就慘啲, 小心佢冷親喎. mud Peter囝無著片片咩, 點解會成褲都係0既 ?
BABY FACE          HONEY BABY

大宅

PETER囝著左條學習褲片片,唔知係咪脾位有d鬆兼夾我一逗住佢pat pat 前往廁所時 bit左出來

fslwkl 寫道:
mud Peter囝無著片片咩, 點解會成褲都係0既 ?

大宅

我也有帶小b回公司開年+食開年飯 (初四半天). 小b也合作, 成80人一齊食lunch也十分開心. 仲係我公司行來行去, 好攪笑
最慘係after lunch, 因baba要趕工, 所以也回公司工作. 而我帶小b去寶康公園play時, 她也在公園放下一堆"金". 在換新尿片時, 又灑下"尿",

大宅

Peter太, 恭喜發財呀
真好攪笑番, 你公司今年一開年都成筒"金"番!今年大家"發"啦!恭喜恭喜!

你就好啦!我都想帶埋阿囝去,但好遠架。

大宅

恭喜發財呀!!
其實換片過程我都搞到一手都係,當時都唔知抱住佢好定洗手好。最後我將peter囝坐向個洗手盤內。唔覺意攬一攬佢,就連我件衫都 "hi" 唒野。名副其實係 "周紳士"媽媽喇!

zero,我地幾時又去碌"link" 呀?

別墅

peter太, 恭喜發財!!
哇, d金多到滿寫, 好好意頭播!!

大宅

peter太發達啦,咁多金。

不過又好少老人家話唔使攞嘢,auntie都幾反'傳統'喎。
[url=][/url]

大宅

好攪笑呀 金銀滿屋好意頭

大宅

Peter太
好呀!唔使帶你既私家波我輸比你啦!

禁止發言

男爵府

真係好攪笑喎!!
peter太,咁您有冇袋穩桶金呀

大宅

he he, 真係kung hei fat choy!
我都想再look 鈴呀!!

我同呀囡年初一二去拜年, 都係去到邊個屋企都留低一堆金!!

年初七人日同d同事去舊老細屋企團拜, 不過就冇同佢番公司逗利是, 因為好多同事都兩個, outnumber 我只有一個呀...

在愛中成長,才懂愛別人!成長短片  成長拾趣

大宅

真係搵日去美孚碌link啦,$平d嘛!
有興趣媽咪歡迎參加架,
講明先, 邊個都join得架!只係要擇日咋!

首頁

尾頁

跳至