懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb剃光頭髮再生出離係咪靚d?

我b女好少頭髮, 奶奶及其他親戚成日話剃光佢, 再生出離d會靚d多d, 有無mami試過? b女5個月大, 我唔捨得呀, 佢地話遲d我仲唔捨得wor! :-|

大宅

Re: bb剃光頭髮再生出離係咪靚d?

係啊!
我大仔出世到6個月頭頂無頭髮嫁!
好似人

大宅

yes. i ask my mom she did the same to 4 of us

and we all get good hair texture

i wl do the same to my baby ^_^

大宅

我個仔仔4個幾月到剃過一次...未剃前就甩晒d胎毛好似m字額咁,又好少頭髮...而家你覺得我仔仔d頭髮得唔得呢

洋房

Where did you get the hair cut, by yourself or go to salon, any recommendation for salon, especially in Kowloon side? Thanks

伯爵府

我老公既屋企人成日都叫我地幫小b剃光頭髮..我同我老公都say no囉...覺得係好stupid既諗法...第時佢大個去染髮同電髮..d頭髮都唔會靚既~at least我同我老公細個果陣都冇咁做..佢地仲話要剃埋眼眉毛囉...我個b係女仔黎架..真係痴根囉~ :tongue:

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

我個女在5個月有剃過一次
佢d頭髮本來好似甩毛咁,
到一歲都算好靚

不過見人見致

大宅

when should we cut the hair? at what month?

大宅

其實好多書都有教bb最好唔好咁做,因為佢地d皮膚好薄,咁樣好易整損佢,會容易比細菌入侵架

大宅

我老公成日要同阿b剃, 不過我都係拖住佢先... 我諗遲早要... :cry:

別墅

我個女無剔過頭, 但D頭髮一樣咁密同咁"令"身, 其實BB咁細, 最好唔好咁做, 一個唔小心, 容乜易整損D皮膚架, 到時實肉赤死, 最好順其自然喇 :-P

侯爵府

我朋友個bb有剃頭呀!不過生返出黎既hair係硬d同粗d架!

BH 寫道:
我老公成日要同阿b剃, 不過我都係拖住佢先... 我諗遲早要... :cry:

禁止訪問

大宅

我個女今日岩岩滿月..所以今日同佢剃左光頭喇...我呀媽話我以前都有咁剃光頭架...所以我幫個女剃囉..希望真係靚d啦
Miffyling 寫道:
我b女好少頭髮, 奶奶及其他親戚成日話剃光佢, 再生出離d會靚d多d, 有無mami試過? b女5個月大, 我唔捨得呀, 佢地話遲d我仲唔捨得wor! :-|

大宅

me too,
my mom did the same to me when i was a baby
so i wl do the same to my baby ~

首頁

尾頁

跳至