親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Re: 東京除了KIEO PLAZA是最好,有其他好嗎?

justjust 寫道:
咁既話﹐經邊間agent book keio 會平d呢﹖

請問有冇人知道呢?

洋房

Sorry! Marcus, I was so busy with my work and no time to check my mail. keio plaza and all the hotel係日本,都係計人頭,但share room每個人會平d,keio plaza around hkd1200.-一晚,如買package都係計人頭.我現在package是hkd4200+tax, total:hkd4900per head.children價錢我就唔知,cos my bb is only 八個月, only pay air fare only. 四日三夜,都唔平,especially weekend要charge surcharge.有d唔底,

洋房

thank you for your info. 我會去睇

洋房

多謝各位的寶貴意見,我都係uny見到d即食粥仔,我想我會買這些代啦,我今日都買了macus介紹的減少氣壓的辛苦,有forbb or大人,她話八個月bb都用得,所以我買了,希望work啦,我都去睇

伯爵府

Piyo

你話出bb passport要3個月 , 你係咪幫bb 申請特區護照呀?

我仲諗住3月底先同我個細囡申請, 我地7月頭去日本喎

大宅

i've been Southern Tower in July last year, it's nice there. and they offered us the top floor, 35/F., and view the low rise house there....and maybe because we lived there for more than one week...

洋房

hi mango22:

請問可唔可以話比我知『小型真空壺』去邊度買呢? 謝謝哦!

民房

Hi Scarlett,

Just scroll through this topic and saw your question.

The vaccum flask is produced by "Thermo". Add rice (after soaked in hot water for a while) and then boiling water (until 80-90% filled) and keep the flask tightly shut for 4-5 hours. Then the congee is made. You can then add instant baby food - put the sachel in hot water as instructed (there are 2 brands available at Sogo).

Hope this can help.

BB_Bo_Bo
BB_Bo_Bo

洋房

Thank you BB_Bo_Bo. That's so useful for me. So, it means they don't need any heat to boil the rice first before putting into the vaccum flask. Am I right? Cos I do have one for cooking soup. But, first of all, I have to boil the soup before I put it into the vaccum flask. Are they the same? Sorry for so many questions!

洋房

Hi AE_BB,

你最好早d搞passport 啦,因這幾個月super多人去travel with babies,所以好多都在申請,我只係星期一post了封all my application,都到了saturday都未收到去那department,那些人話因太多申請,so要wait,我是上年搞的,因剛轉了photo colour,所以last week才send me back all application 回來,叫我再take photo with white colour at the back! 好bad services,they won't call you to inform you before send it back, 我最後要同他們吵,才可在我出發前一日出呢,他們的senior level d 人還好惡,是女人呢!你最好快d早呢!

伯爵府

Piyo

唔該哂你呀, 我會呢個星期去申請, 希望順利啦...

大宅

各位媽媽

我周圍都訂唔到KEIO PLAZA, 我在ASIAROOMS.COM果度訂房, 佢提議我住CENTURY HYATT TOKYO, 但我現在試緊CENTURY SOUTHERN TOWER, 唔知有冇, 咁請問CENTURY HYATT好, 定係SOUTHERN TOWER好D呀, 在ASIAROOMS.COM訂, CENTURY HYATT平過SOUTHERN TOWER, 邊間交通方便D, 唔該晒各位.
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

大宅

Southern Tower is more convenience. Century Hyatt has free shuttle bus between the hotel and the heart of Shinjuku as it is a quite far distance by walk.

王國會長

王國會長

一分錢一分貨, kieo 真係好好多。
房夠大。
自助早餐夠豐富。
有專車往返

男爵府

瑩瑩老豆,
間房真係好大吓喎!
免費車去迪士尼要唔要book定來回ga? 幾耐有一班車呀?
會唔會好full搭唔到?
因為有愛,所以遺憾。
因為遺憾,才會更珍惜。

王國會長

王國會長

我check in 當日(day 1)book day 3 (要book 來回, confirm 埋回程時間). book 左就一定搭到.
每日上午有3 班車去, 傍晚有3 班車返.
我當年係10月去. 9:00am去, 7:30pm返, 班車唔full (大約一半人).

[quote]
Matt_Matt 寫道:
瑩瑩老豆,
間房真係好大

男爵府

瑩瑩老豆,
如果睇埋煙花, 可唔可以趕到回程果3班車?
你book kieo plaza幾錢一晚呀? 囡囡要唔要加錢?
因為有愛,所以遺憾。
因為遺憾,才會更珍惜。

王國會長

王國會長

可以睇埋煙花, 咁要搭尾班車.
但個小朋友可以捱到嗎? 我個女當時玩到7點便睡了. 好彩有車直接返到去酒店.
係旅行社介紹我2大1細要book Twin size (唔好book double size, 細D), 包早餐, 囡囡唔要加錢 (早餐照食三位 ), 幾錢一晚忘記了, 同埋佢weekend 唔同價錢.

瑩瑩老豆,
你book kieo plaza幾錢一晚呀? 囡囡要唔要加錢?

男爵府

因為我上次跟團無得睇埋煙花至走, 所以今次想睇下可唔可以睇到囉, 我都會帶定bb車, for小朋友頂唔順時可以抖抖
你相入面個張床係standard or twin bed?
瑩瑩老豆 寫道:
可以睇埋煙花, 咁要搭尾班車.
但個小朋友可以捱到嗎? 我個女當時玩到7點便睡了. 好彩有車直接返到去酒店.
係旅行社介紹我2大1細要book Twin size (唔好book double size, 細D), 包早餐, 囡囡唔要加錢 (早餐照食三位 ), 幾錢一晚忘記了, 同埋佢weekend 唔同價錢.

[quote]
瑩瑩老豆,
[/quote]
因為有愛,所以遺憾。
因為遺憾,才會更珍惜。

子爵府

2018復活節勳章

瑩瑩老豆 ,

我已經booked 左 Keio Plaza, 6月尾去, 想問你上次係幾時request late-out 架 (一去到?) , 最後佢俾你幾點check out 呀

[quote]
瑩瑩老豆 寫道:
一分錢一分貨, kieo 真係好好多。
房夠大。
自助早餐夠豐富。
有專車往返

首頁
12345...6

尾頁

跳至