親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

洋房

東京除了KIEO PLAZA是最好,有其他好嗎?

我想問shinjuku washington是否好hotel,我知kieo plaza 是最好,不過,weekend有SURCHARGE,都唔平,PLEASE HELP!

複式洋房

Re: 東京除了KIEO PLAZA是最好,有其他好嗎?

在新宿, 我會選擇Century Southern Tower.

Shinjuku Washington - 房間細, 房窗又細, 有機場巴士直達.

Kieo Plaza - 房間四正又大, 景觀開揚 (有部份近對面大廈), 離最近的JR西口都要行一段路(我覺得幾遠), 有酒店專車往廸士尼樂園, 有服務員幫你推行李出入. 來往機場巴士班次最多.

Century Southern Tower - 房間新淨又夠大, 景觀開揚(一面可望到富士山, 另一面可望到Takashimaya) , 極近JR新南口, 酒店樓下有天橋直達Tokyu hands, Takashimaya, 行過去唔駛3分鐘, Takashimaya側有扶手電梯落, 行幾步就可到新宿南口巴士站 (在便利店旁), 維一唔及Kieo係無酒店專車往廸士尼, 同來往機場的機場巴士班次最少, 重有係要自己推行李出入的.

洋房

我都知century southern tower 好讚,但超貴一晚,kieo plaza是貴中較平的一種,shinjuku washington 係這三間中較為平的了,我當然想大間房啦,但無錢啦,要睇住洗呢,唔知shinjuku washington有無免費加bb bed呢,我想shinjuku washington比kieo plaza 近地鐵多d嗎?

複式洋房

我以往同囡囡去旅行未試過加 bb bed 的, 唔知道係咪免費.

若2擇其一的話, 就kieo plaza好了, kieo 各方面都比washington好. 而shinjuku washington 距離 JR 比 kieo plaza 還遠, 若有小孩同行, 最好要交通方便及酒店近JR, 玩左成日同拎住d戰利品, 一定會倦到cc下, 你一定會想極速返酒店休息的.

係呢, 你會幾時出發呀? plan好行程未呢? :lol:

洋房

多謝你的回覆,我應該係三月中出發,我見d travel web site寫話shinjuku washington離jr只是7分鐘,kieo plaza就是8分鐘,我以為kieo plaza離jr更遠呢,多謝提點,但計計

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

蒸溜水去7記果類的鋪頭,就一定有得賣,唔使擔心!我買唔少
My Two Princess

男爵府

想問問kieo plaza有專車往返廸士尼同機場, 我想問大人幾錢一位車錢呀? 如果小朋友under4歲要唔要付車費呀? 如要的話, 又是多少錢一位呀?

另外, 如果兩大一小(under 4 age), 訂房應訂那種較適合, semi double 同twin bed有什麼分別? 要不要加床? 謝謝!
因為有愛,所以遺憾。
因為遺憾,才會更珍惜。

複式洋房

pigpig 寫道:
蒸溜水去7記果類的鋪頭,就一定有得賣,唔使擔心!我買唔少

係日本既便利店係超級方便架, 我地必買大支水、大綠茶同鮮奶的.

男爵府

keio plaza有專車往返廸士尼 唔使錢,不過最好早一日留位.
Matt_Matt 寫道:
想問問kieo plaza有專車往返廸士尼同機場, 我想問大人幾錢一位車錢呀? 如果小朋友under4歲要唔要付車費呀? 如要的話, 又是多少錢一位呀?

另外, 如果兩大一小(under 4 age), 訂房應訂那種較適合, semi double 同twin bed有什麼分別? 要不要加床? 謝謝!

男爵府

咁機場去酒店大約要幾多錢一位呀, 小朋友要付嗎?
因為有愛,所以遺憾。
因為遺憾,才會更珍惜。

大宅

咁京王的DOUBLE BED有幾大? 因我2大1小, 若DOUBLE BED夠唔夠瞓?

洋房

我住過twin beds,一張bed都好大,真是唔錯,房好大,一定可加bb bed,還是free的,一分錢一分貨,所以我大多都選kieo plaza,一定無衰,d人英文都好d,

洋房

我無記錯應是yen3,000一位one way only,但東瀛遊好似有得平d買,小朋友我就唔知,你可問

複式洋房

Airport Limousine
-------------------
http://www.limousinebus.co.jp/timetable/fla_narita.html

成人:¥3,000(One Way)
小童(4至11歲):¥ 1,500(One Way)

係香港"東x遊"有得買票9折.

複式洋房

hi GELGEL,

我早幾年同大女(約2歲)去, keio 既 semi double 張床都夠大, 囡囡瞓中間. 不過小朋友再大d就唔夠架la.

複式洋房

semi double - 1張大床雙人房, 間房會比twin bed 房細d.
twin bed - 2張單人床雙人房

其實twin bed, 張床都好大, 夠1大1小瞓的, 我同老公2個囡囡去都係揀twin bed.

洋房

HiSagloria,

我想請問你有無d特別方法,可解決起飛之氣壓問題,pls. share with us.

複式洋房

hi Piyo(Scarlett),

pls check PM .
其實不是什麼特別方法, 只是一個"減氣壓耳塞" , 因小女以前好抗拒坐飛機, 用盡方法都未能減輕耳痛不適, 知道有"減氣壓耳塞"咪一試, 對佢來說可以話有效, 不過我都唔肯定是否人人合用, 所以用之前最好問一問醫生意見.

其實大新份人可以吞口水/飲水/嚼香口膠......等方法去減輕因飛機升降而氣壓轉變引起的不適, 但亦有部份人例外的.

祝你同家人旅途愉快, 玩得開開心心!

大宅

Piyo(Scarlett)
我想請問下, 我4月份都同我3yr 大仔仔同我個朋友一斉去日本玩, 我都book左 keio plaza, 我想問, 日本係唔係計有幾多個大人計房錢o架, 如果一個大人, 同二個大人ge 價錢係唔係會唔同!

Piyo(Scarlett) 寫道:
我住過twin beds,一張bed都好大,真是唔錯,房好大,一定可加bb bed,還是free的,一分錢一分貨,所以我大多都選kieo plaza,一定無衰,d人英文都好d,

複式洋房

Hi,
I am planning to go to Japan in May. We have 3 adults (my mom, my husband and me) and 2 kids (1 is 4 years old, 1 is 1 year old). I am thinking of staying in Kieo Plaza. Anyone stay in bedroom for 3 persons or 4 persons? Don't know how to choose.

Thx

首頁
12345...6

尾頁

跳至