論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇好0既僱傭公司介紹?

謝謝…

男爵府

Re: 有冇好0既僱傭公司介紹?

藍田果間陽光Daniel都幾好
每日錫寶貝多一些.一齊努力為將來!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

francojoan,
康樂居 in Causewat Bay, 我覺得 ok.

大宅

ready maid winnie 好 helpful.

洋房

Hi Klau213:

Have the maid taken care of old disable person?
Can you pm detail of the maid?

Thanks!

大宅

邊間好就未遇到,但勁衰我就試過,千祈唔好揾得如

別墅

funnyjenny

可否分享你不愉快的經歷呀?

大宅

我用開果間印傭公司都幾好,有售後跟進.有翻譯員.有興趣pm我吧!

洋房

HOW BAD?

別墅

我用緊的都幾好, 他們在印尼有工人學校, 可以用web cam 直接同工人對話.

大宅

gogOBABY :

請工人的過程 (比錢前) 都ok, 之不過個bun根本唔曉 cooking, 我以為她唔曉中國菜, 我話食bun菜都可以,但都唔曉整,都算la, 但個bun來左1個月唔夠就睡午覺(公然上床蓋被!!!), 又算la, 來了2個月唔夠整爛左風扇, 抹百頁廉抹到成幅lum左, 抹窗抹到成支棍跌落街 (好彩無dum死人, 咪賠死我), 踏爛rubbish bin, 打爛碗碟唔駛講, 我都可以算數, 因為我有個NB bb, 我要有個人幫手, 但有一次比我發現她用生凍水開奶比 bb, 呢次實在唔可以原諒, 唔可以忍受, 我咪即刻打比Agent得如求救, 得如诤識叫我同 bun 好好溝通, 又話找個人黎幫我叫個工人改, 我話我已經心平氣和講左好多次, 工人都無改善, 我要求換工人, 得如話有合適就打比我, 等左成個星期都無消息(但初頭請工人時得如好交帶 ga wor), 再打, 又叫我等, 仲游說我唔好換....後來我自己揾到另外1個工人, 唔駛得如免費換比我, 我叫得如幫我辦手續炒工人, 得如話唔關她事, 好啦, 我自己搞, 叫得如話我知 standard procudure, 比D sample form 我, 教我計人工 (我第1次請工人), 答案是無, 唔知!!!!!! 我的感受是有無搞錯? 過左海就神仙? 比曬錢就唔理個客? Agent 點可能唔知炒工人手續? 當時我坐緊月, 又唔識帶 bb, 又快放完假要返工, 無工人都唔知點算, 不知幾慘!!!!

初頭挑選工人時得如會有D老闆推介, 在工人file上打星星, 代表是highly recommend, 我咪信錯老闆推介囉. 工人差是我有眼無珠, 但 Agent 無善後實在太衰, 不負責任 !!! 講甚麼3年包換, 有事時得如D人根本唔采你, 點換??? 莫講話3年包換, 300 年包換都無用啦. 我呢世都唔會再用得如 !!!

gogOBABY 寫道:
funnyjenny

可否分享你不愉快的經歷呀?

大宅

有無搞錯呀, 好差的bun bun, 更差的得如呀!!
以基督耶穌的心為心 :-P

民房

Black List "得如"

複式洋房

ilovefamily,

請間边间印傭公司呀??

My email : [email protected]

thanks.

民房

please pm to me ...

男爵府

Pls pm the agency to me!
Joy.Joy 寫道:
我用緊的都幾好, 他們在印尼有工人學校, 可以用web cam 直接同工人對話.
[

複式洋房

我都非常同意你的講法,藍田果間陽光Daniel,跟得很好!

大宅

都多謝你先﹗
不過我住上水區…
卓媽 寫道:
藍田果間陽光Daniel都幾好

首頁

尾頁

跳至