跳至

首頁

尾頁

複式洋房

米水開奶

請問用米水開奶是否要落小d奶粉??

別墅

Re: 米水開奶

唔係. 好似用水開奶一樣, 不需加減奶粉份量.

洋房

我係架, 6安水落 5 匙奶粉, 如果唔係會太 "傑"

大宅

米水係乜? 係咪用黎開奶會飽肚d架?

大宅

醫生教, 如果要開 "米水"
唔洗落咁多 "奶粉"
因為好 "杰"

別墅

我都有俾米水俾阿b飲, 但發覺好似有少少熱氣, 因為有眼屎, 之後我就煲o左o的紅蘿蔔+栗米水開飲俾阿b飲, 就無晒眼屎lu, 仲開胃o左添

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Sorry, I have one question, my baby have 6 months, he can use the 紅蘿蔔+栗米水開比阿b飲嗎?

Tks./CandiceMaMi :lol:

mabelkee 寫道:
我都有俾米水俾阿b飲, 但發覺好似有少少熱氣, 因為有眼屎, 之後我就煲o左o的紅蘿蔔+栗米水開飲俾阿b飲, 就無晒眼屎lu, 仲開胃o左添

洋房

用米水開奶會唔會唔夠營養呢? :

別墅

可以啊, 半條紅蘿蔔 + 1條栗米, 煲一個鐘就得

CandiceMaMi 寫道:
Sorry, I have one question, my baby have 6 months, he can use the 紅蘿蔔+栗米水開比阿b飲嗎?

Tks./CandiceMaMi :lol:

[quote]
mabelkee 寫道:
[/quote]

大宅

我都想試下, 不過飲得紅蘿蔔水多怕唔怕面黃呢?

首頁

尾頁

跳至