論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

返菲律賓坐菲航?

想問菲傭返菲律賓,係咪多數坐菲航?你地係咪買菲航機票比工人返去?

我check過Cebu Pacific 平三佰蚊,約$1,800+,但菲航要$2,100+,工人唔肯搭Cebu Pacific ,話架機細,危險,你地點睇?係咪一般都買菲航?雖然三佰蚊唔係好多錢,但成20%喎!

男爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 返菲律賓坐菲航?

我第一次唔識就買左cathay比佢, 仲要係旺季成差不多5千,
今次唔會咁蠢, 打算買Cebu Pacific. 咁買左你唔撘可以自己比錢再買過! 我見bk呢度好多媽咪都係買Cebu Pacific架!

大宅

http://www.boct.com/tw/airticket01.shtml
菲傭、印傭 回鄉探親,幫襯中銀旅遊購買機票最有著數 !
菲傭機票 (5J)
香港至馬尼拉來回 香港至馬尼拉單程
優惠價 HK$598起 優惠價 HK$299起

(我買了2007年一月尾菲傭機票,只不過$300+tax$300=$600)
hart 寫道:
想問菲傭返菲律賓,係咪多數坐菲航?你地係咪買菲航機票比工人返去?

我check過Cebu Pacific 平三佰蚊,約$1,800+,但菲航要$2,100+,工人唔肯搭Cebu Pacific ,話架機細,危險,你地點睇?係咪一般都買菲航?雖然三佰蚊唔係好多錢,但成20%喎!
When the rain is over, the sky clears up take one's course 順其發展;聽其自然

禁止訪問

複式洋房

Penguins,
乜要成五千蚊張機票咁貴!你對佢都好好

男爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Hi hart,

我唔會再對佢咁好喇, 主僕分清楚好d, 因為你對佢好,
佢只會覺得係應該! 我工人表現愈來愈差, 無乜事幹佢仲
可以finish埋第3個contract, 有乜依郁我就唔會再比機會佢!

係喎, KaKaYa提供中銀旅遊真係平d喎, 你可以click入去睇下! 但係好似要訂埋酒店同用中銀卡至得!
?-(

大宅

我用朋友張credit card及fill in 申請form fax 去 boc travel dept ,就可以還有speed post 到我公司,真是平靚正 (不用訂埋酒店).
很久以前我參加tour都是用cebu pacific airline, 我們香港人都用cebu pacific airline,為何菲律賓人不可以用呢?
工人趁機你對佢好,就扮嘢 ,所以我現在明知我都扮不知不理
基本上多多都不滿足,給她們還有面色給你,結氣未?
所以現在只有在工作上要求做嘢,另外就不理她
Penguins 寫道:
Hi hart,

我唔會再對佢咁好喇, 主僕分清楚好d, 因為你對佢好,
佢只會覺得係應該! 我工人表現愈來愈差, 無乜事幹佢仲
可以finish埋第3個contract, 有乜依郁我就唔會再比機會佢!

係喎, KaKaYa提供中銀旅遊真係平d喎, 你可以click入去睇下! 但係好似要訂埋酒店同用中銀卡至得!
?-(
When the rain is over, the sky clears up take one's course 順其發展;聽其自然

大宅

KaKaYa 寫道:
http://www.boct.com/tw/airticket01.shtml
菲傭機票 (5J)
(我買了2007年一月尾菲傭機票,只不過$300+tax$300=$600)

好正 唔該哂
有冇由菲律賓返香港單程(cebu)?
係咪要填果張form?
d班次係邊度check得到?
孩子需要鼓勵, 適當的稱讚和鼓勵, 會使他更努力去完成任務, 對自己更有自信. 在小朋友的學習過程中,父母的啟發與鼓勵是十分重要。

大宅

打電話去問:熱線 : 2975 6199
中銀旅遊有限公司

旅遊辦事處 :
九龍旺角彌敦道683-685號美美大廈7字樓
電話 : (852) 2975 6111
傳真 : (852) 2854 2552
電郵 : [email protected]

辦公時間 :
星期一至五 9:00 am - 7:00 pm
星期六 9:00 am - 4:00 pm
星期日及公眾假期休息

leeleelumlum 寫道:
[quote]
KaKaYa 寫道:
菲傭機票 (5J)

好正 唔該哂
有冇由菲律賓返香港單程(cebu)?
係咪要填果張form?
d班次係邊度check得到?[/quote]

複式洋房

Penguins,

你個工人做

大宅

Every Peak Season the hotel and airticket should be high. If you wanted to book the ticket , please before or after the peak season.
[quote]
hart 寫道:
Penguins,

你個工人做

民房

我都啱啱check過中銀旅遊, 加埋tax要$1,4xx,
平我上cebupacificair.com自己睇大概$100.
好似係愈早book愈平, 可能因為咁, 所以昨天同今天價錢不同!

KaKaYa,

你張機票係咪好早買落, 可以咁平既?

大宅

經boc買cebu, $1260,
經agency, $1330
孩子需要鼓勵, 適當的稱讚和鼓勵, 會使他更努力去完成任務, 對自己更有自信. 在小朋友的學習過程中,父母的啟發與鼓勵是十分重要。

大宅

我在1月中book 31�1�2007用,而是low season,所以low season及中銀special
benefit ,固很重要.
心想平些,炒工人都冇(金)傷,工人好冇所謂,但氣死人,怎樣甘心付出 ,所以給basic 覺得自己舒服些.
anpanman68 寫道:
我都啱啱check過中銀旅遊, 加埋tax要$1,4xx,
平我上cebupacificair.com自己睇大概$100.
好似係愈早book愈平, 可能因為咁, 所以昨天同今天價錢不同!

KaKaYa,

你張機票係咪好早買落, 可以咁平既?

首頁

尾頁

跳至