自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

你係我會唔會放底在醫院住的老公去日本???

原本一家大細開開心心在新年前 booked 了去日本自由行(在3月底),一家四口,加埋本人家姐細妹一家去,但先生在農曆年間突然要做手術X2次,醫在話起碼住醫院3-4 weeks (冇生命危險,小手術)。 $$$就比晒,而我們很難才夾到時間一起和親戚去,你係我會唔會放底在醫院住的老公去日本???
他本人冇所謂,重叫我去.........

但係我真係好唔捨得我 Honey 好冇人性走去玩

大宅

Re: 你係我會唔會放底在醫院住的老公去日本???

wcandtt :

嘩...人生交义點...
我唸我会去.
同埋摶一搏. 希望 honey 会提早好返

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

最重要係你自己的想法,你已經講出,你好唔捨得你老公,就算你真係去都玩得唔開心啦!
你留低陪你老公,將來等你老公好番之後,想幾時再去都得啦!
My Two Princess

子爵府

醒目開學勳章

我就一定唔會去玩,老公都要人錫家嘛!!!!

[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果係我,我唔會去,一來唔捨得扔低佢,二來都想親自照顧下佢.
怕自己去玩都心掛掛,仲唔開心.

另祝您honey早日康復. :mrgreen:

水晶宮

happy727 寫道:
wcandtt :

嘩...人生交义點...
我唸我会去.
同埋摶一搏. 希望 honey 会提早好返

醫生叫我死

伯爵府

佢個口叫你去.......但個心可能想你留低呢?

男爵府

可唔可以羅返d錢呀, 因你老公咁的情況,
旅行社有機會可以同你取消booking架。
雖然佢話冇所謂, 亦無生命危險, 但比我都唔會去,
個心點玩得樂,點安心呢?

禁止訪問

珍珠宮

唔會去.

去左都心掛掛, 冇心情啦.

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

我一定唔會去,妳就算跟埋親戚去, 自己都心掛掛, 掛住個老公啦!!

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

FA8866 寫道:
如果係我,我唔會去,一來唔捨得扔低佢,二來都想親自照顧下佢.
怕自己去玩都心掛掛,仲唔開心.

另祝您honey早日康復. :mrgreen:

agree, 你自己都會心掛掛..... 玩都唔開心, 雖然話好難夾到可以同親屬去玩, 但係無老公係身邊就好似小左 d 野, 第時你的回憶中只有你自己部份, 而你老公又無得同你一齊回憶.
況且老公一個人點都係老婆係身邊幫下頭幫下尾比較好.

水晶宮

之前重同我2個小朋友講我

別墅

如果係我, 我會唔去!!等佢好返再去會開心d!!
祝你老公快d好返可以全家一齊去個開心旅行!!!

等待驗證會員

我都唔會去,旅行幾時都有機會.
老公自己一個係醫院 (就算只係小手術)個種感覺好獨單ga.......

男爵府

如果係我,我唔會去,雖然話無生命危險,但始終都會心掛掛嘛.

公爵府

wcandtt
好慘喎! 如果係我,我吾會去law!
1. 在醫院住,好鬼悶,心理上係好需要人照顧
2. 旅行中,妳一個照顧兩個小朋友,都好辛苦
3. 如果去都會擔心老公,又會好內疚

水晶宮

kfwong 寫道:
可唔可以羅返d錢呀, 因你老公咁的情況,
旅行社有機會可以同你取消booking架。
雖然佢話冇所謂, 亦無生命危險, 但比我都唔會去,
個心點玩得樂,點安心呢?

$$$我在農曆新年前已比晒,但我有買旅行保,可以 claim 回 air ticket and hotel. 但機場稅就冇得賠(四個人機場稅大約 HK$2000 )

珍珠宮

畀面勳章

你老公點睇先? 佢會唔會唔高興你唔理佢幾日? 如果佢唔介意, 而你出左去o個幾日有其他親友去探下佢, 我又覺得ok. 只要你每日call下老公問候下, 我諗佢唔會好lonely.

首頁

尾頁

跳至