自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Re: 你係我會唔會放底在醫院住的老公去日本???

去公幹就話一定要去, 只係去玩就無謂, 等老公好番再一齊去啦, 祝你老公 早日康服.

用戶要求終止服務

絕對唔會,cancell佢留返下次去,就算去咁樣去都去得唔開心成日心掛掛,邊捨得架..

大宅

如果大吉利士入院既係我 (touchwood), 咁我都會叫我老公去玩, 但其實個心好想佢留低陪我, 因為我試過一個人係醫院既感覺, 雖然都有其他人黎探我, 但硬係唔係好happy, 我到而家都仲記得當時既感受, 真係一d 都唔好受... :-|

複式洋房

no

大宅

我唔會,男人好煩!今日佢愛你之時咩嘢都得,他朝有事(或外遇)時,將來就是數落你的罪証!這等事情在我及同事家人身上應驗過!請小心處理!Good luck!

男爵府

畀面勳章

如果只係兩公婆去玩既話,我就一定留低,但plan好係比小朋友去,我都會心痛住0廿去,令原等小朋友去完番黎高高興興0廿話番比爸爸知點好玩,玩過d咩,都好過小朋友又吾開心,老公叫去又吾去,最多叫自己人多d去睇佢,煲d野比佢食,其實做完手術都要多d訓覺休息,你咪當佢又去左度假囉,我諗佢都係想d小朋友開心先叫你出發.

男爵府

我本人一定不會去...hope you make your best decision though.

男爵府

死啦!我係唔係好無人性呢?因我選擇會去 :-( :-( 及我有以下藉口push我去囉

1) 話明老公無生命危險,係小手術
2) 已經book好晒,唔去浪費金錢
3) 很難才夾到時間一起和親戚去
4) 我自己太鍾愛日本了

我會臨去玩前,悉心照料老公或

男爵府

唔會, 等到佢好返, 一齊再去玩.

複式洋房

既然你一早決定o左要去,咁仲開個topic o黎做咩?

水晶宮

giy2000_hk 寫道:
既然你一早決定o左要去,咁仲開個topic o黎做咩?

伯爵府

係囉~..哂命~

複式洋房

wcandtt,

我誤會了。不好意思。

水晶宮

giy2000_hk 寫道:
wcandtt,

我誤會了。不好意思。

Never mind

民房

如果係我,我唔會去,因為掉轉如果係自己住醫院(大吉利事),都會好想有人陪同照顧
BTW,希望你老公早日康復

大宅

一定唔會
而相反老公會唔會咁對我就唔知 lu∼∼∼∼

別墅

如只係約咗姊妹我唔會去(隨非父母都同行就另計,因他們年紀大.),並會直接同小朋友講原因,及教他們如入院是自己又會想家人點做.最後再由小朋友自己決定仲想唔想去.

如佢地真係想去就請家姐及妹妹代為照顧,亦可讓小朋友親身感受一下,不能和至親分享歡樂的感覺是怎樣.

如小朋友決定不去,我會下次一定同佢去返補數.(點都要抽時間以示獎勵下佢地的孝心.)

至於老公方面如有父母同行而沒留下來陪他,我相信他亦不會唔開心(如他也孝順你父母的話).

若沒有父母同行,而一心一意留下來陪他,相信他亦會甜在心頭.(不過千祈唔好要佢為此事讚你或獎勵你呀,費事以為有目的啦! )

以上純粹個人睇法

最後祝你老公早日康復,夫妻恩愛,甜甜蜜蜜,父慈子孝,家庭和陸!

大宅

我諗我就唔會去喇,個心掛掛玩得都唔開心啦!

大宅

no

侯爵府

唔會
愛※是※不※保※留
http://www.hkedcity.net/uploaded_files/eworks/0412/40671_ust.swf

首頁

尾頁

跳至