興趣嗜好

跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

Wii / NDSL 玩家心得~

歡迎大家一齊傾下心得及報料

大宅

Re: Wii / NDSL 玩家心得~

我有NDSL同wii.

NDSL
簡單,消磨時間好伴侶!
最好係因為遊戲種類多,男又玩得,女又玩得.

wii
係一部Party Game Console,一班朋友玩就最開心,朋友都多左上屋企玩!!!!不過長時間玩會好累!!一定要定時休息.
宜家未有行貨,水貨有少少炒味,等唔到買住主機+多一手制+wii sports玩住先,有行先買多dgame同手制

大宅

getbby,

我都有NDSL同wii 兩部都係買水貨
部NDSL已經玩咗成年幾, 依然好好玩, 唔會覺得悶!
Wii 就一家大細向星期日消磨下時間!真係會玩得好累~當減下肥!
依家我等緊超!正!---> Wii Mario Party 8

大宅

getbby,
我估d人會買wii水貨, 因為依家已經有得改機, 有games下載, 日版可玩美版games, 可上網, 但當上網update後, 就唔知仲可唔可以上網玩games?

大宅

兩位高人, 唔知點解我部 NDS Save 唔到遊戲, 請問有乜解救? 我用緊 Super Card.....
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

大宅

正46,

你係一開始就唔可以save, 定係之後玩玩下先唔可以save?
如果一開始唔得係你download隻game唔係clean rom, 要去download另一隻再試下.
另外當你用supercard轉file時, 你要按"允許存儲補丁"及"允許即時存檔"

大宅

BK Milk勳章

其實我考慮緊買部wii, 因為我仔仔係Pokemon迷,之前玩NDSL已經非常"正",而家佢見到wii又有新的Pokemon Game佢就不知幾興奮,但一諗到要買Game就好重本囉。wii有冇得好似NDSL咁用super card下載game架?複雜嗎?我見賣wii的地方有point card賣,話係上網玩game用的,究竟係乜野黎架?可否介紹一下呢?

大宅

Ellen,
暫時wii要改機先可以玩翻版, 我冇改機, 因為驚改咗機遲d上唔到網對戰!
用wii point card可在wii上網download 舊game, 如任天堂FC(紅白機)遊戲:500 Points, 超級任天堂SFC(SNES)遊戲:800 Points, 任天堂64(N64)遊戲:1000 Points, 每下載一隻遊戲會扣相關的分數, 張Card 分三種, 有1000分、3000分、5000分, 而1分=1Yen,所以購買1000分的Wii Point Card,就等於要1000yen.

大宅

fion414 ,

隻碟係同事借我0既, 係一開始就 save 唔到, 即係你可以 save, 但係再玩就唔見個 file 0個隻.
等我返去睇下係咪冇著"允許存儲補丁"及"允許即時存檔"先, 唔該晒!

[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

大宅

各位,暫時未知改左機仲可唔可以firmware,三思呀.

To fion414,等行貨真係想死,萬信都唔係路,佢地dprice真係short short 地,價錢會貴過水貨,但可能行貨一年保養唔會保零件!又或水貨加幾十都照幫你維修!

Mario Party 8正呀,我都好期待!

大宅

getbby,
之前已經傳過聖誕節出行貨, 又傳過新年出, 今次萬信就話復活節前出, 都唔知真定假, 不過我估...如果再遲d仲未有行貨, d人會寧願一次過買水貨連改機...

我部係日版機, 但Mario Party 8好似先出美版, 唔知日版幾時先出?

大宅

hi,

i also waiting for Mario Party日版, don't know how much it cost??

大宅

fm1128,
cooking mama都要買JPY6090, 我估mario party8都起碼$360-$400, 一番貨一定比人抄上$400以上...就好似賤兔隻game都比人抄到四百幾蚊...
但party game 可以一家人玩, 又唔會咁快打爆機, 真係好好玩!!!

洋房

NDSL利講∼等人�坐車,用來消磨時間一流
最近出左張R4,不用改機,可以現bankup 游戲
用TF/microSD 入game,仲可以幫看片(不過緊係比PSP差D)
就底玩曬,連我自己都買左部NSDL利玩
R4價格在$220-$250左右

我唔係買廣告,大家可以出去買,
我只係順便幫下D想方便又想平的人!
我可以代買$220一張及
TF/microSD-1GB$100(可以幫你裝好D野)
MTR交比你∼

大宅

don8889,
NDSL+R4仲可以睇漫畫,放相片,聽mp3,睇電子書,查字,睇地圖......

洋房

睇地圖@@ 我5識wow教下呀!?

地圖係咪下載來,當圖片就可以?!
定係程式?

大宅

1.)用-->Imgview0.6, 然後下載IPK檔:-
新界區
九龍區
離島區
港島區
2.)用-->MapViewerDS, 然後下載-->香港地圖收集帖

洋房

今晚回家玩下先
無pc~

多謝∼

大宅

右腦達人-爽解2
-->Link 1
-->Link 2
該用戶已被刪除