跳至
[2004年或之前] 2004年6月bb (part 29)

首頁

尾頁

等待驗證會員

Re: 2004年6月bb (part 29)

鏗媽,
記住俾多d 水鏗鏗飲呀..... :-|

我前日開始俾左隻"xx加營素" 奶粉俾亞仔飲.... 一日飲一餐, 希望有改善啦...

男爵府

阿渣,
oli仔有唔妥嗎? 點解要飲"xx加營素"

大宅

Good Morning....!

zeco,
鏗鏗will get well soonest, you need take care too!

Helen,
祝你妹妹早日康復.

等待驗證會員

嚴重偏食.....
schau28 寫道:
阿渣,
oli仔有唔妥嗎? 點解要飲"xx加營素"

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

渣,
阿仔真係到宜家都淨係食腸仔同飯呀? 唔...係...卦......

子爵府

仲有pizza :mrgreen:
pcsiauw 寫道:
渣,
阿仔真係到宜家都淨係食腸仔同飯呀? 唔...係...卦......

子爵府

醫院叫我阿妹而家出院, 話唔夠床位用, 叫佢即刻叫屋企人接佢走

等待驗證會員

腸仔而家有時都唔hau 呀....
只係白飯加茄汁/ 淨面/ pizza (好似個日係團拜咁)/ 有時我地煮d pasta佢又會食咯....... 佢都唔肯食肉, 除非係pizza上面d 肉, 咁無奶油日日食pizza ga.... 而家佢就會食牛肉乾, 之但係俾叉燒佢食, 佢又唔hau...... :-| 咁您話佢係咪嚴重偏食呀......
pcsiauw 寫道:
渣,

等待驗證會員

唔係呀化..... 咁您另外個妹係咪去左接佢呀?
佢老公呢?
kohelen 寫道:
醫院叫我阿妹而家出院, 話唔夠床位用, 叫佢即刻叫屋企人接佢走

伯爵府

嘩~ 乜真係咁缺乏床位咩?! 真係無陰公呀, 已經受左d咁ge打擊架啦, 都仲要趕人走, 一d人情味都無

子爵府

另外一個妹買緊早餐俾佢食 (醫院食麥皮, 呢個妹唔食ga)...
佢老公上午返工, 諗住中午去接佢ga, 點知...
不過阿妹話仲好, 返屋企先慢慢嘆個早餐
ardnas65 寫道:
唔係呀化..... 咁您另外個妹係咪去左接佢呀?
佢老公呢?[quote]
kohelen 寫道:
[/quote]

伯爵府

渣渣,
不如你試下去凍肉舖買d雞扒返黎, 用李x記ge照燒醬"yip", 然後放入焗爐焗, 臨尾搽d蜜糖再焗多一陣, 好好味架! 又容易整, 同埋你可以同阿仔講話 lee d 同 pizza 果d係一樣架, 你阿仔都算聽話, 應該 tum 到佢食 :mrgreen:

等待驗證會員

我個仔乜都"奀皮"... 係典都tum唔到佢食野! 雞亦都好味呀... 佢都唔hau....
呀.. 佢今個新年肯食"燒肉皮".. 佢叫做脆卜卜
pcsiauw 寫道:
渣渣,
不如你試下去凍肉舖買d雞扒返黎, 用李x記ge照燒醬"yip", 然後放入焗爐焗, 臨尾搽d蜜糖再焗多一陣, 好好味架! 又容易整, 同埋你可以同阿仔講話 lee d 同 pizza 果d係一樣架, 你阿仔都算聽話, 應該 tum 到佢食 :mrgreen:

伯爵府

渣,
有冇諗過試下餓下佢?

等待驗證會員

我肯我老豆/ 我亞娘/ 我家姐姐唔肯.....
pcsiauw 寫道:
渣,
有冇諗過試下餓下佢?

伯爵府

咁真係無計咯......

我肯我老豆/ 我亞娘/ 我家姐姐唔肯.....

大宅

GOOD MORNING !

Yes, it is such a "headache" problem ar !!!! Luckily his size is still ok wor ! my friend's daughter is not 偏食 but doesn't like food at all, only eat a few spoonful every meal. Therefore she is a bit under size at the moment lor..

xx aggie xx
[quote]
腸仔而家有時都唔hau 呀....
只係白飯加茄汁/ 淨面/ pizza (好似個日係團拜咁)/ 有時我地煮d pasta佢又會食咯....... 佢都唔肯食肉, 除非係pizza上面d 肉, 咁無奶油日日食pizza ga.... 而家佢就會食牛肉乾, 之但係俾叉燒佢食, 佢又唔hau...... :-| 咁您話佢係咪嚴重偏食呀...... [quote]

大宅

helen, poor little sister...

kohelen 寫道:
醫院叫我阿妹而家出院, 話唔夠床位用, 叫佢即刻叫屋企人接佢走 [/quote][/quote][/quote]

大宅

Next week weather forecast :
Wed will drop to 14-17 degree ar !!!!!
Cloudy with a few rain patches.....

TAKE CARE LA !!!!
xx aggie xx

大宅

a bit of news ......

財 政 司 司 長 唐 英 年 在 預 算 案 提 出 , 寬 免 07/08 年 度 首 兩 季 的 差 餉 , 以 每 戶 每 季 5,000 元 為 上 限 。

財 政 長 司 唐 英 年 建 議 , 將 薪 俸 稅 邊 際 稅 階 及 邊 際 稅 率 回 復 至 02/03 年 度 水 平 ; 邊 際 稅 階 由 30000 元 增 至 35000 元 , 最 高 邊 際 稅 率 , 則 建 議 由 13%-19% , 調 低 至 12% 至 17% 。

財 政 司 司 長 唐 英 年 在 預 算 案 中 提 出 , 將 子 女 免 稅 額 由 現 時 每 名 40,000 元 提 高 至 50,000 元 , 以 舒 緩 父 母 b 養 育 子 女 方 面 的 負 擔 。
他 同 時 建 議 就 每 名 子 女 在 出 生 的 課 稅 年 度 , 提 供 一 次 過 額 外 50,000 元 的 子 女 免 稅 額

財 政 司 長 唐 英 年 表 示 , 將 一 次 過 退 回 06/07 年 度 薪 俸 稅 及 個 人 入 息 課 稅 50% , 上 限 為 15000 元 , 預 料 政 府 稅 收 會 因 此 減 少 81 億 元 。

xx aggie xx

首頁

尾頁

跳至