跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

Re: 2004年6月bb (part 29)

好似confirm 左 每個子女係50000lu..... 係就ok 咯....
ky-aggie 寫道:
a bit of news ......

財 政 司 司 長 唐 英 年 在 預 算 案 提 出 , 寬 免 07/08 年 度 首 兩 季 的 差 餉 , 以 每 戶 每 季 5,000 元 為 上 限 。

財 政 長 司 唐 英 年 建 議 , 將 薪 俸 稅 邊 際 稅 階 及 邊 際 稅 率 回 復 至 02/03 年 度 水 平 ; 邊 際 稅 階 由 30000 元 增 至 35000 元 , 最 高 邊 際 稅 率 , 則 建 議 由 13%-19% , 調 低 至 12% 至 17% 。

財 政 司 司 長 唐 英 年 在 預 算 案 中 提 出 , 將 子 女 免 稅 額 由 現 時 每 名 40,000 元 提 高 至 50,000 元 , 以 舒 緩 父 母 b 養 育 子 女 方 面 的 負 擔 。
他 同 時 建 議 就 每 名 子 女 在 出 生 的 課 稅 年 度 , 提 供 一 次 過 額 外 50,000 元 的 子 女 免 稅 額

財 政 司 長 唐 英 年 表 示 , 將 一 次 過 退 回 06/07 年 度 薪 俸 稅 及 個 人 入 息 課 稅 50% , 上 限 為 15000 元 , 預 料 政 府 稅 收 會 因 此 減 少 81 億 元 。

xx aggie xx

子爵府

通告一則:
明天上中山開會~
(ps: 上次annual dinner後, 中山個hr manager俾人炒左咯~~)

等待驗證會員

係咪因為辦事不力呀?
kohelen 寫道:
通告一則:
明天上中山開會~
(ps: 上次annual dinner後, 中山個hr manager俾人炒左咯~~)

男爵府

今日鏗鏗繼續無返學, 持續有發燒, 食左藥都吾係好得, 真係好煩..... 個人好嗲, 成日要人攬住, 又無胃口, 咩都吾想食, 佢成日張隻手指放入口'了', 我諗佢可能喉嚨吾舒服.... 連至鐘意ge 巴士都無興趣, 無晒活力甘.... 成個人都無晒力甘... c下c下..... 真係好吾開心.....快 d 比番個活潑開朗ge史迪仔我啦.....

我諗佢聽日會繼續休學......... :-|

男爵府

哎呀 !!!! 我隻史迪仔好樓計呀 ................. 一日'媽媽' 媽到黑...... 嗌左幾十次媽媽啦..... 究竟佢幾時先樓完計, 女人型完呀 .............

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

史迪媽,
阿仔病, 就緊係會摟計架喇...你忍耐下啦.............. :-|

男爵府

蓮蓮,
我知, 不過佢真係成隻狗仔甘..... 不停夾住我.... 咩鬼都吾要, 比咩佢都吾制, 淨係要媽媽woh.... 要我抱住佢面對面甘望住呀....真係比佢媽到暈左啦.... 好彩佢而家終於訓覺啦.... 可以靜下啦 ...... 求神拜佛今晚千其吾好再發燒

伯爵府

史迪媽,
你都早d抖啦, 你仲要同佢作戰架......

我都好鬼眼訓, 唔傾咯

等待驗證會員

鏗媽,
由得亞仔嗲下啦.... 佢唔舒服嘛......
我而家成日係到諗第時亞仔大個左就唔好嗲我啦..... 我而家會好好珍惜佢肯嗲我ge日子.....

伯爵府

[size=large]早...[size=x-large]晨...[size=xx-large]呀...

自由講場果邊有人話太古廣場 food court 永久摺埋喎, 係咪真架??

大宅

Good morning!

Lin lin, I heard the same too. One less place for me to go for lunch :-(

伯爵府

sexy ma,
係啦, 金鐘果邊食野貴到c, food court 已經叫化算, 摺左之後, 真係唔知要去邊樹食好咯, 一係自己帶飯囉, 如果唔係, 真係食到窮呀...

等待驗證會員

今朝大少發微燒,我傷風鼻塞, 而家兩個一齊去探醫生, 大少會去公公到隔離..... 等陣再傾過...

男爵府

早晨呀咁多位

大宅

zeco

得閒call me la...

大宅

財爺話1/4/07後新生嬰兒可以享有額外5萬免稅額, 易拎, 你個booking 真係著時! 打算順產嘅依花, 駛唔駛同至正細佬傾下計呢? :-P 大肚A子又如何呀?

大宅

早晨呀!

仲以為小小虎可以幫我地慳錢添.......空歡喜一塲.....

a子好似3月中蘇wor?

AngieTinna 寫道:
財爺話1/4/07後新生嬰兒可以享有額外5萬免稅額, 易拎, 你個booking 真係著時! 打算順產嘅依花, 駛唔駛同至正細佬傾下計呢? :-P 大肚A子又如何呀?

等待驗證會員

大少睇完醫生, 有少少喉嚨紅....
已經送往"隔離中心"......

等待驗證會員

今年真係有個唔好預兆....... 希望小病是福啦....

大宅

GOOD MORNING !
Zeco, how is your little one ar ?
Sandra, take good care of your kids la !

Hi,
yes ar, my expected delivery date is on mid of Mar lor !!! Can't enjoy the 額外5萬免稅額 :( , but on the other hand I can enjoy the second kid 免稅額 in 2006-2007. not as jetso as 額外5萬免稅額 ....
Anyway will start my maternity leave on next monday la, no home office lu.... a bit excited tim hehe :)

xx aggie xx

首頁

尾頁

跳至