自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 按揭減息信

WING HENG 有幾隻PLAN.
1) p-3.15% CASH REBATE : 1%
2) p-3.3 FOR 2 YEARS, P-3.15 0.4 CASH REBATE
3) P-3.45% FOR 1 YEAR, P-315 NO CASH REBATE

男爵府

我想問而家p 減到幾多ar...因為我未收到update 既信??
thanks~

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

elysemama 寫道:
頭先食lunch去左大新問, 首3年P-3.33, 其後全期P-3.

我想問有無人知"首3年P-3.33, 其後全期P-3"着數D 定 "全期P-3.15"着數D?? ?-(

我覺得要睇番自己間銀行個rate同其他銀行個rate差幾遠, 唔好"謬謬"然轉囉~~~ 因為轉按要比律師費架, 要計埋所有支出睇下有無著數先好轉!!

複式洋房

永隆首3年P-3.33%, 之後好似P-3%

別墅

How about HSBC, Hang Seng & Bank of China?

Anyone knows? Thanks.

伯爵府

好媽媽勳章

BOC - P (7.75-2.9%), 0.8% rebate & red pocket ($888)

loklok05 寫道:
How about HSBC, Hang Seng & Bank of China?

Anyone knows? Thanks.

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

請問大家傾減息傾成點呀? 可否share下?

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

最重要係本身個loan有幾大,銀行先自可以決定 p- ? rate呢!不能,一概而論的.
另外,罰息期要多久都是很重要的.
當然,未過罰息期係冇可能同銀行bargain 減息呢!

首頁

尾頁

跳至