在職全職

跳至

首頁
12345...76

尾頁

洋房

有無觀塘區全職媽媽入嚟傾吓

我個BB差不多六個月大,平時每日都帶他到超市買餸及行公園,因為成日係屋企真係好悶,,有時出街可以同D超市阿姐傾吓計,我D朋友好少全職揍BB,我希望可以認識一班全職媽媽,得閒出嚟飲吓茶食個飽.

男爵府

Re: 有無觀塘區全職媽媽入嚟傾吓

MANDYYYY,

你好呀, 我bb19個月大啦, 雖然我唔係住觀塘,但我外家嚮觀塘呀, 我一星期都會有1日去觀塘架, 有時間去飲下茶呀
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

洋房

MANDY,

你好,我住觀塘區,我婆家住在藍田.我有一個好字,女二年級,仔k3。我要工作,一早送他們到藍田,晚上一起回家。天天走來走去好辛苦。
其實全職媽媽都可以唔悶,你個B六個月,可以帶BB去室內運動場裡面兒童遊戲室玩 :-P 我的孩子時常去,唔使錢...現在孩子大了些,間中都有去藍田的室內運動場,有時去三家村,因有圖書館。
近觀塘的有三家村和順利邨室內運動場,可以陪BB玩又可以和其他家長談話,幾好呀...

水晶宮

[size=x-small]我住翠屏的,我都好悶呀,因為同老爺唔岩,所以唔想留係屋企呀!!得閒約出黎飲茶..

有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

洋房

kcpak,
你個BB真係好鬼CUTE,有幾大呀?咁你平日去邊到多?我住係九龍灣,多數行德褔商場, 大家都咁悶,不如搵次約出嚟傾吓計,11月尾好嗎?

YuYung,
你個仔仔都好靚仔,你平時同仔仔做D咩?有無興趣11月尾約出嚟傾吓計?

gladys168,
請問兒童遊戲室可否適合六個月的BB去嗎?有什麼東西玩呢?

水晶宮

[size=x-small]哈哈哈哈!!張相唔係我囝囝黎架,我唔識整相上黎呀...有時間約出黎飲茶!!
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

MANDYYYY,

嘻嘻, 每個bb嚮媽咪心目中都係好架, 我都係呀, 不過我囝就唔係話好鬼靚果隻囉(有自知之明 :-P :-P )但嚮我心中就好鬼好鬼好鬼................得意囉, :-P :-P 我有種同佢拍拖嘅感覺呀 真係唔好話比我老公知, 如果唔係............
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

畀面勳章

hello ~
我係全職媽咪離架......bb已經3個月大了
都係住觀塘架.......可以叫埋我一齊嘆下茶嗎? ^^~

水晶宮

[size=x-small]官塘好似無一間好d既酒樓喎...你地有無好提)呀

洋房

兒童遊戲室裡面,好似大沙發一樣,軟軟的,唔怕跌倒,六個月識坐和爬,看看其他小朋友玩都好開心架...我的仔女幾個月大時,我就帶去玩了。再大些可讓他自己走和跳,有滑梯梯,車車,ball ball等等,去睇下啦,又唔使錢...

洋房

我都想唔到觀塘有邊間酒樓好,你地唔知介唔介意去九龍灣呢?下午2:30後德褔酒樓有下午茶飲,都好抵飲,到時可以大家交流下湊仔心得,可以約十二月第一個星期,你地有無什麼意見呢?

等待驗證會員

HELLO,各位觀塘媽咪,你地好嗎,我住係觀塘康利道,有對孖女係4-4-03出世,依家7個幾月啦,不果我都好少帶佢地去街,最多都係去公園同去過德福商場行街,唔知有無媽咪住係呢頭呢?? :-P
我地係孖女來架,大孖叫彩妮,细孖叫倩妮.

男爵府

MANDYYYY ,

好呀, 我無問題, 不過星期(1,3)我唔得..

水晶宮

[size=x-small]ok,我日日都無問題.約定邊日啦!邊到等...

男爵府

畀面勳章

Hello

我係星期六同日唔得.一至五都冇問題.....我住通明街.....我icq no : 18869305..如果大家媽咪得閒傾計找我丫.....我bb3個月大了 ^^~~

男爵府

畀面勳章

Hello

我係星期六同日唔得.一至五都冇問題.....我住通明街.....我icq no : 18869305..如果大家媽咪得閒傾計找我丫.....我bb3個月大了 ^^~~

男爵府

Re: 有無觀塘區全職媽媽入

kcpak :

我都係住翠屏架,又係要同老爺住,又係同佢唔arm傾,不過,我要返工,但係一到星期六或放假,我就要同仔仔四處去避左佢,都好辛苦架,有時又唔知去邊,你仔仔幾大個呀??? 我仔仔2歲半,有機會一齊出來傾下計啦,我身邊都無嘜媽咪朋友,如果,

男爵府

gladys168 :

你好呀 !! 我住官塘架,好想知有關你講既兒童室內遊樂場,係唔係 "藍田、油塘三家村 及 順利村" 都有這類遊樂場呢 ??? 開放時間長唔長架 ??? 地方清潔嗎 ??? 官塘可以搭咩車去到呢 ?? 油塘 / 順利村 / 藍田 ???

thank you !!!

大宅

Hello,

我都係觀塘友呀, 雖然我要番工(都係觀塘), 可以就到時間見下面, 定左時間pm我啦, 因為現在好少上bk同埋bk好慢好難上.

子爵府

好媽媽勳章

各位媽咪, 你地好呀, 我都係住觀塘的, 但我不是全職媽咪, 但看到這個 TOPIC , 我就覺得很親切, 可能大家都住同區啦, 如果你地約出來, 可否話麻比我知呀, 因我都好想出來, 而且 12 月 22-24 我會放大假, 睇下到時夾唔夾到呀, 另外, 星期日我都得呀

首頁
12345...76

尾頁

跳至