在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 有無觀塘區全職媽媽入

gemini :

嘩! 你成日(部)住部機o架,咁快可以回應我,OK 無問題,你幾時得閒就話我知啦...

男爵府

咁有冇預我呀 我都好得閒架

男爵府

wing媽 :

得閒就一齊出o黎啦,咁你平時做d咩多o架,去邊度行街多呢 ? 你話平時都會過o黎淘大商場,我就日日都會經過o架,因為係我返屋企必經之路.

男爵府

米妮,

我今日去左奶奶到, 所以得閒d :-P , 你有時間tea就pm我啦

wing媽,

你得閒都可以一起出來呀, 我都好悶呀, :-P

男爵府

gemini/米妮
咁你地多數係邊度,我就行商場。
淘大商場二樓豐x電器個邊有開舖d衫好岩我
因為夠大件呀麻 :-P

男爵府

wing媽,

check pm

男爵府

wing 媽,

我都係o係豐x電器o個層某間舖買開衫喎,唔通係你買開o個間,不過我唔記得個舖頭名,等我睇o下叫咩名,下次話你知.....

子爵府

米妮 寫道:
wing媽 :

得閒就一齊出o黎啦,咁你平時做d咩多o架,去邊度行街多呢 ? 你話平時都會過o黎淘大商場,我就日日都會經過o架,因為係我返屋企必經之路.

我算唔算呀!我一至五都係德福行到牛頭角街市買送,都算經掛!
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

洋房

我毎日都行德褔商場,不過得個行字,因為D嘢好貴,我比較鐘意行淘太商場,價錢比較合理,D衫都幾靚.你地出嚟記得叫埋我啊!

男爵府

我今日先去左德福食日本嘢, 果間和民, 真係幾平喔, 同埋永安果個商場係唔係2期呀? 上左扶手電梯後佈置我真係好靚呀, 先頭我阿媽同我都以為花係真架, :-P :-P 我個囝成日都要去XX樂園玩囉, 我只係比佢玩保齡球, 其他只係比佢上去坐坐 ,
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

各位媽咪,
好耐無入來傾計啦, 你地1月會約出來呀, 我都想來, 但我係在職媽媽, 一至五都唔得, 睇怕都見唔到面住啦 !
德福商場個間永安年30晚執粒嗎? 我昨日先行完, 又唔見佢的野特別平, 特別減价. 如係就慘啦, 我時時行個度買bb野.

大宅

[quote]
YuYung 寫道:
busy,
你好呀, 歡迎加入!!!

Hello YuYung & 其他媽咪,

多謝你歡迎我加入呀, 我記得以前同你在"嬰兒食譜"的topic內傾個計的, 唔知你記唔記得我呢?

我都是住在淘大花園的, 每天我都會同我女落商場行街或者間中會去佐敦谷新開的遊樂場玩, 唔知你們有無去呢個遊樂場玩呢? ok 希望得閒同你地傾下計, 互相交流下湊仔/女心得!!
bye!!

男爵府

Busy,

唔怪知啦, 我覺得個名咁熟, 但,又醒唔起邊樹, 你好呀!!!我老公星期5都會去淘大花園打保齡球架, 有時我都會揍住阿囝去, 找一日一齊去呀, 不過係夜晚,
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

YuYung, busy,

我都想去打保齡呀, 我住係淘大, 但係我都未去過 :-P

男爵府

gemini
我唔係去打保齡球, 因為揍住個囝, 麼都做唔到, 我係去睇我老公打架 :-P 我老公試過開一條line比阿囝打, 但真係好"左"住其他人, 打2-3球就無打嘞, 我囝好鍾意打保齡球架, 成日都做出打保齡球嘅手勢, 見到玻就要打啦,

洋房

我上個星期六都有去和民到食嘢,D嘢都幾抵食,唔怪得成日見到好多人係門口等位.永安執笠後,聴聞會改為宜加傢俬.不過我就鍾意行永安多D, 因為有多D唔同種類貨品睇.

男爵府

永安咁大, d嘢又多樣化, mk有一間宜家喔, 咁未好多間囉

大宅

YuYung,

我諗夜晚多數唔去得, 我通常等個女瞓醒覺4:00-6:00pm就同佢去街街, 而夜晚通常在9:30-10:00pm就瞓覺, 所以夜晚我多數厘係屋企睇電視囉!!你個仔夜晚幾點瞓覺?

gemini,

你也是住在淘大的嗎? 我住在L座, 你住在那座?? 我去過淘大的保齡球場, 那處不是太大, 但都幾好玩呀! 得閒帶你囡囡去玩下啦!!

男爵府

busy,

我個囝多數10點兩11點先訓架, 如果出夜街總夜d訓, 咁第2朝可能會訓晏d,

男爵府

busy,

我住係 I 座呀, 原來都好多人住係呢頭, 不如就約一日出來TEA下啦, 你地話好唔好呀

首頁

尾頁

跳至