在職全職

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Re: 有無觀塘區全職媽媽入

[size=small]鬧交既定義,我都唔識講,,好大可能係我同佢年齡太近.未結婚之前我地唔止鬧交,,仲會打交,真打個隻喎!!依家為左個仔,我已經忍左佢好多啦!!真架!!我同佢都覺得自己岩,,但係依家我真係乜都忍左佢了.相反,我唔同佢鬧,佢仲以為佢岩囉!!好似我唔舒服,佢竟然鬧我,,之後,,佢仲要話我唔岩,因為我話唔到佢知我咩事唔舒服喎..........一係話佢唔係醫生唔知點幫我喎....咁就走左去訓架啦!!仲有好多事唔可以一次講晒比你地聽囉!!
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

kcpak,

我覺得你老公都比較細路囉, 我老公都係呀, 我同佢只係差1歲, 而好多時女仔係比男仔早d成熟, 我覺得我自己嘅年齡係同我嘅思想相乎, 但我老公就....好似差5-10年嘅相距, 所以我就有一種要揍多一個囝嘅感覺, 如果可以嘅話, 不如又當你老公係你個大囝咁對待, 心平氣和d, 咁會易d架
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

kcpak,

你唔好唔開心啦, 你可以將你諗到唔開心d野, 心平氣和同佢講下啦, 唔可以時時都一有野就自己收埋去, 佢唔會知你想點....

水晶宮

[size=small]我同我老公同年同月架,,佢只係大我十幾日咋!!不過,我同佢好衰就係連性格都好似呢!!衝動,自以為是,硬頸....所以先會鬧交,鬧交又鬧交囉.我試過平心同佢傾,一係就愈講愈衰,一係講好左過兩日又係咁!你地教下我可以點...我依家唔出聲,佢以為佢岩,咁就算,唔會諗下個問題.

有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

kcpak ,

<公說公布理, 婆說婆有理>多數人都會應為自己係啱嘅, 但, 點樣去介定對與錯呢? 你未等佢去狀下板囉, 又或者可能係你錯呢? 好似我個囝咁, 佢依家會行路, 周圍都去供, 有時供左去d玻璃門度, 話比佢知唔好行住, 會狀到痛痛架, 佢又點會明白我嘅苦心呢? 咁就供左去碎一下, 就知道痛痛囉, 就會慢慢知道阿媽講嘅說話原來係對的

小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

好耐都唔見你地上黎啦, 你地都好忙呀?

洋房

各位媽咪,聖誔節玩得開心嗎?我就過得麻麻啦?因阿B在聖誔節當日患上了玫瑰疹,發了三日高燒,由於他在公眾假期病,所以找不到兒科醫生看,只有帶他看急症,但他們也不大清楚他患了什麼病,只說了他感親,後來我帶他去看兒科醫生,才知道他患了玫瑰疹,原本玫瑰疹會令患者連續發三至五日燒,燒退後會出現紅疹,因這病是良性,是沒有後遺症的,可終生免疫的,
通常會發生在6個月至18個月BB的身上.

水晶宮

[size=small]mandy:你囝囝依家仲有無事呀..........搵日我過黎探佢可以嗎??我25號就同左bb出尖咀影相,不過多人,影左幾張就走啦!!26號我bb剛剛100日,同左佢返我屋企bbq,就係咁過去!

水晶宮

[size=small]yuyung:我同我老公又無事了,,次次鬧交都係過兩日無事,,不過成日係咁真係唔掂.........我有諗過好似你咁講,當佢係大囝,我又做唔出.唯有忍得到就忍下囉!!我覺得我為左個囝去做一d野咋!我都唔想bb見到我地成日鬧交.

子爵府

kcpak 睇到你同你老公耍完花槍咯!新的一年,希望你有好開始
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

子爵府

各mama, happy new year!!!!
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

男爵府

kcpak 希望你同你你老公新嘅一年, 大家都會學識<<<忍>>> 各位觀塘區全職媽媽[size=xx-large]Happy New Year

水晶宮

[size=small]carrai:我好想見下你對囡囡呀....好得意呢!!

男爵府

carrai
he he 你過左黎呢邊呀 :-P

洋房

我今日去了吉之島,BB用品及衣服全線八折,你地有無去睇呀!
我就係超市部入了D貨,因都有九折.
你地知唔知九龍灣永安係年三十晚就關門大吉,記得到時睇吓有無平嘢執.好似話改為做宜加傢俬.

kcpak,

多謝你的關心,BB已經無乜事.得閒約出嚟傾計!

洋房

KCPAK,

知道你同老公有爭吵,有時我也會同老公有鬧交,以前初初結婚仲激,鬧到喊咁制,不果自己現在學識俾D面俾老公,我覺得男人好需要女人的尊重,佢地唔鍾意俾女人教,佢地真係好怕
係女人面前失威,我現在凡事都問佢意見,唔教佢咁多,我只會發表自己的意見,最終俾佢地自己決定,有時如果佢地做錯了決定,之後佢地會學識,有時講咁多,佢地都唔會聽.

男爵府

永安全線唔知係唔係要關門大吉呢, 黃埔間又係呀, 但, d嘢又唔見真係平咁多喔, 只不過再9折,

大宅

hello

我住係牛頭角, 我個女2歲2個月, 請大家多多指教!!

水晶宮

[size=small]Mandy:囝囝無事就好啦!!我會慢慢學做一個聰明既女人,(最聰明既女人就係識得扮蠢)我唔想成日鬧交比bb見到,,咁對bb唔健康架!!哈哈!!請各位多多指教下我啦!!係喎.......又話一月再約出黎既,我好心急呀!!打比我啦!

男爵府

busy,
你好呀, 歡迎加入!!!

kcpak,
我地大家都係一齊學習傘, 日日都要學習點樣做人, 做一個開心快活嘅好人

今日同阿媽去左德褔行, 我地搭mtr去, 發覺由mtr個商場去永安果個商場, 推住bb車, 要行果個樓梯, 真係好吃力呀, 一d都唔方便, 唔知會唔會有無向管理公司提議加個斜坡會好d呢?

首頁

尾頁

跳至