在職全職

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

各位JM, 我想問, 如果請一個普通文員(基本中五畢業, 1年經驗), 而家市價幾多?

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

8000左右

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

luvysl_blythe 發表於 13-10-18 14:35
8000左右
人工 同 熱誠 我相信係相對的!睇樓主你想請個文員做d咩啦,如果真係唔重要,咪最低工資囉,但你想請個有heart o既人去做,起碼9000以上啦

wcpcelia    發表於 13-10-19 18:07
carmanszeeee    發表於 13-10-19 15:44
ELINGLING    發表於 13-10-18 16:08
Chirley    發表於 13-10-18 14:49

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

BlueViann 發表於 13-10-18 14:39
人工 同 熱誠 我相信係相對的!睇樓主你想請個文員做d咩啦,如果真係唔重要,咪最低工資囉,但你想請個有he ...

其實個文員真係唔係太重要, 因為主要都係下欄野, 無咩學, 當然, 佢上左手有POTENTIAL可以TRANSFER做另外一D野就一定會加人工啦

大宅

回覆:miumiu0101 的帖子

8000 差唔多

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

噤即係有眼, 耳, 口, 鼻...就OK啦...

7500 ..不用返星期六

8000..要返星期六半Day
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

大宅

回覆:多少人工

比8k 先啦,做得好先考慮加d.

男爵府

睇你有冇經驗啦...
我果時份工做4年轉行做文員..
(冇文職經驗) 叫9000..
比我博到^_^

禁止訪問

禁止訪問

引用:各位JM,+我想問,+如果請一個普通文員(基本

大宅

睇你做business定係福利機構,如果business係8至9千,應該福利機構會多少少

珍珠宮

8000難請D

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

子爵府

BlueViann 發表於 13-10-18 14:39
人工 同 熱誠 我相信係相對的!睇樓主你想請個文員做d咩啦,如果真係唔重要,咪最低工資囉,但你想請個有he ...
請問做7—8年既文員 (有LCC 3 證書~~有少少協助會計工作)大約多少人工??

男爵府

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

8K

禁止訪問

珍珠宮

, 我登AD請CLERK, 但全部CV回覆都ASK FOR OVER 13K

funnyukyuk  我無讀大學, 做左幾年, 而家每個月13k多d, 加埋bonus 14k多d  發表於 13-10-21 13:01

禁止訪問

引用:好,+我登AD請CLERK,+但全部CV回覆都ASK+FOR

珍珠宮

hin080908 發表於 13-10-21 11:32
咁如果佢有over 8年經驗,都唔奇,你啱budget 咪見下囉

最弊我個AD係要求F5同1年經驗呢

伯爵府

miumiu0101 發表於 13-10-21 11:24
好, 我登AD請CLERK, 但全部CV回覆都ASK FOR OVER 13K
我無讀大學, 做左6年幾文職~, 加埋雙糧bonus就黎15k~~
如果我send出去無呢個數, 我都唔會send

珍珠宮

funnyukyuk 發表於 13-10-21 13:02
我無讀大學, 做左6年幾文職~, 加埋雙糧bonus就黎15k~~
如果我send出去無呢個數, 我都唔會send
...

你有6年EXP, ASK FOR 15K唔出奇, 但而加係請1年EXP咋, 都要ASK FOR 13K, 點請呀

首頁

尾頁

跳至