美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

頭髮折斷嚴重, 有冇好介紹 ???

做完負離子後, 啲頭髮甩得好勁同埋勁折斷呀, 有冇
好既護髮用品或 treatment 好介紹呀 ????

男爵府

Re: 頭髮折斷嚴重, 有冇好介紹 ???

我買左一部焗油Stream機和salon專用焗油回家隔兩三日焗一次,加上洗頭後搽番髪尾油,真係「康復」左好多。

翡翠宮

csk家長jj,
我以前都有部輕便型既焗油吹風機架, 戴左個頭套好似
太空人果隻架, 你係買邊種架 ??? 座地定係輕便型呢 ???

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

楊桃,

我都係做完負離子直髮之後, 頭髮甩得好勁. 依家都苦惱緊什樣做才可停止甩髮呀!

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

楊桃,

我都係做完負離子直髮之後, 頭髮甩得好勁. 依家都苦惱緊什樣做才可停止甩髮呀! 有無人可以幫忙呀?

大宅

各位姊妹,

要個個星期 keep 住焗油至得架,唔可以偷懶!我都整過 4 次負離子,依家 D 髮質都 ok 架!

另外,Mark Hill 應該幾好架,你哋不妨試吓!

男爵府

去美康買一隻瑞士既護髮產品啦,有洗頭水、護膚素、噴液(我用牛油果,for染燙髮質),非常潤 呢隻牌子另外有隻專比脫髮、稀薄髮質($3xx),會刺激毛囊生長~洗完頭後每日一次直接塗

翡翠宮

係咩黎架 .....

B二姑媽 寫道:
Mark Hill 應該幾好架,你哋不妨試吓!

大宅

楊桃,

係牌子名嚟架,係 "屈人寺" 獨家發售嘅,不過唔係間間 "屈人寺" 都有喎,要打去 hotline 問吓先好 D:
Tel: 3106-3661

佢係英國髮型大師出嘅牌子,個髮型大師攞過 2002/2003 & 2003/2004 全球最佳髮型設計師 及 2000/2001 & 2003/2004 英國髮型設計師大賞,都幾勁,我見 "屈人寺" 賣嘅,都唔衰得去邊卦.......咪買嚟試用,覺得都幾好,又唔駛比人勁 sale 你買嘢,之前用開 phyto,(唔知係咪咁寫,可能串錯,希望你知我講緊邊隻),D sales 勁 sale 你買嘢,雖然 D 產品都好好用,但係我唔鍾意,所以咪轉用 MARK HILL!重平過 Phyto.

男爵府

楊桃,
我部機同Salon果D蒸氣焗油機一樣架,有座地和夾枱兩種,座地$250,夾枱型$170,只須注入清水,兩分鐘就出蒸氣啦!我在佐敦近廟街地舖購買的,果度D日本焗油好正的,$125有500ml,焗完香噴噴,同時購滿$500有得送貨,因唔想幫人賣廣告,若要知店舖名稱,可PM給我 :-P
楊桃 寫道:

csk家長jj,
我以前都有部輕便型既焗油吹風機架, 戴左個頭套好似
太空人果隻架, 你係買邊種架 ??? 座地定係輕便型呢 ???

翡翠宮

我平時都係响佐敦地舖買開髮型用品架, 但我講果間
就近彌敦道果邊囉, 但我都想知你講邊間, 請 check
pm, 唔該哂 .......

csk家長jj 寫道:
楊桃,
我部機同Salon果D蒸氣焗油機一樣架,有座地和夾枱兩種,座地$250,夾枱型$170,只須注入清水,兩分鐘就出蒸氣啦!我在佐敦近廟街地舖購買的,果度D日本焗油好正的,$125有500ml,焗完香噴噴,同時購滿$500有得送貨,因唔想幫人賣廣告,若要知店舖名稱,可PM給我 :-P

翡翠宮

csk家長jj,
唔該哂你既資料呀, 我尋日落左去睇啦, 原來你講果間
我之前都幫襯開架, 但後來發現隔離過幾間果間舖賣得
仲平啲, 所以轉左去果間 lu .......

我尋日買左晏日本牌子既焗油, 佢話果隻唔駛用焗油機
都得喎, 只要用熱毛巾或浴帽焗15-20分鐘就得喎, 我
試緊係咪真係得 ......

男爵府

楊桃,
妳有無買到焗油機呀?妳幫襯果間賣幾$呢?心理上總覺得蒸一蒸會吸收得好D,若果妳試過新買的焗油「正」的話,可否講個牌子比我知呀? :-P
JJ

翡翠宮

csk家長jj,
其實我都覺架, 但店員話唔駛, 又話有錢唔通唔賺咩咁
講, 我咪姑且信下佢囉 ....

我都冇為意個名添, 剩係知道係日本牌子, 好大晏架 ....

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

原帖由 babesiu 於 09-12-13 22:06 發表
自己做麻煩嗎? 你都好勤力喎, 隔兩三日焗一次

現在我的頭髮很健康和光澤,架焗油機漸漸已成了一件擺設品了。
我覺得自己做唔算麻煩,焗油過程大約20mins,只須用一隻鯊魚夾把頭髮盤起,再加上即棄手術帽/浴帽便唔會弄污衣服。

洋房

大家有無用過'黑人牌'焗油呀,好唔好用.....

禁止訪問

男爵府

原帖由 babesiu 於 09-12-14 09:56 發表
唔洗keep住焗咖?

2年多前電傷晒把頭髮時就好勤力,真係keep住成日用,見到有改善就好開心。到現在把頭髮ok了就越來越懶,這半年都無焗過

首頁

尾頁

跳至