跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 報左元朗真光幼稚園o既朋友,入黎討論下 ^_^

各位,

你地 d 仔仔女女今日 in 左, 你地覺得你地 d 小朋友 in 成點呢 ??

我個女 in 11:00 ,今天去到,報左到,跟住我同我個女講要自己入去玩,最初我個女聽到都有 d 驚仲有 d 眼紅紅想喊咁,但我再氹下佢佢又冇事喎.都好彩佢肯跟老師入去玩, 我睇到佢都有答老師問題,但問返阿女佢就唔識話比我知老師問佢咩喇. 希望佢掂啦.! 你地都掂.!

珍珠宮

rogavi818 寫道:
各位,

你地 d 仔仔女女今日 in 左, 你地覺得你地 d 小朋友 in 成點呢 ??

我個女 in 11:00 ,今天去到,報左到,跟住我同我個女講要自己入去玩,最初我個女聽到都有 d 驚仲有 d 眼紅紅想喊咁,但我再氹下佢佢又冇事喎.都好彩佢肯跟老師入去玩, 我睇到佢都有答老師問題,但問返阿女佢就唔識話比我知老師問佢咩喇. 希望佢掂啦.! 你地都掂.!

vv,
希望大家do 入到 la
我地可以約埋15号1齊去 see bor
順便去
[img[img]

子爵府

我都希望你囡考到, 大家做埋同學仔啦~
我囝in 12點, 我就大約11點50分左右去報到,
係聖殿果度等in時, 亞囝可能第1次來,
好好奇, 所以, 有d興奮,
我都幾驚佢見老師時會唔受控制!
好彩去見老師時佢都好乖跟人入去課室,
我地就係出面睇佢, 見老師問佢咩, 就淨係見佢不停咁點頭,
都唔知佢識唔識答,可能係陌生既關係啦!
好彩佢無喊, 後來見老師叫佢係果籃入面攞物件出黎,
佢都全部做到, 希望佢可以順利考到啦

男爵府

szebb 寫道:
vv,
順便去

szebb ,

我諗未必可以一齊 ,因為我那天有野做,未能赴約,唯有下次再約啦..!!

vv

珍珠宮

rogavi818 寫道:
[quote]
szebb 寫道:
vv,
順便去

szebb ,

我諗未必可以一齊 ,因為我那天有野做,未能赴約,唯有下次再約啦..!!

vv[/quote]

vv,
ok 下次la
[img[img]

大宅

大家好呀! 我個仔都有去interview. 佢係無喊,但佢fing開老師隻手幾次.
我真係比佢激死
老師叫佢坐,佢又唔聽. only去攞玩具玩. 睇嚟都係無望多囉...
祝大家都好運. :lol: :lol:

珍珠宮

lijoanne 寫道:
大家好呀! 我個仔都有去interview. 佢係無喊,但佢fing開老師隻手幾次.
我真係比佢激死
老師叫佢坐,佢又唔聽. only去攞玩具玩. 睇嚟都係無望多囉...
祝大家都好運. :lol: :lol:

大家甘話
u 仔係咪細仔 ar
[img[img]
該用戶已被刪除

男爵府

issy&dick 寫道:
好在rachel interview 果日都箅淡定, 無lau 計, 我only 同佢講話你自己同老師入去, 媽媽係出面等你, 佢 "or" 一聲就入左去....

不過個老師就..... 成程見佢係咁問rachel 野, rachel 又係咁依佢要求做呢樣, 做果樣, 但個老師就一d 笑容都無, rachel 出嚟時, 眼都無望過有無家長接, 就自己坐番埋位... 一d 責任心, 同禮貌都無 :evil: :evil: :evil: :evil:

連個校工問入第二個未, 佢都好大聲咁講 " 等一陣先啦"....如果第時係佢教rachel... 我都唔知會唔會比亞女番...

你 in 咩 room 呀 ?? 我個女 in room B , 我見 d 老師都唔係好差.我見 d 老師都幾好耐性問小朋友野呀 , 又同小朋友玩.

子爵府

係囉, 你in邊個room呀?
我囝in room C 個d Miss都幾好笑容喎,
果個room C 入面有四個Miss分別見小朋友,
我分別見到佢地都好主動去拖d 小朋友入去,
同埋都見佢地都好有耐性問小朋友野喎,
係我見到既時間裡面就唔覺你話D Miss 咁負氣啦~

珍珠宮

你 in 邊個室邊張

珍珠宮

我仔in room A 個老c hoho 笑容、
我仔ng 記取包熊熊餅出lai
出到lai 就話ng 記 tak 取包熊餅
甘我bring 番佢去room door口
佢自己入去同老c talk
其她老c do 1 齊話佢叻
so 果个room ga 老c do 幾ho 。
[img[img]

複式洋房

老師問我囡叫什麼名及同你一齊是誰呀?
當時回答時仍保持淡定,之後拖住我囡入課室,
我在出面見到老師給她一堆積木由大到小去
砌回,跟住我囡開始離開坐位話要找LEGO砌,
並且唔玩枱上玩具,但最後經老師一番說話,她們
又很快坐回玩手偶,我覺得這個老師好有耐性,又有
笑容,感覺很nice,但給我囡激死,無端端找什麼LEGO
砌,這個老師亦只有問了2個玩具籃,之後我囡放好
玩具及收禮物,最後老師問我囡這個禮物裏有一個
杯是什麼用途?幸好佢肯答.....
該用戶已被刪除

子爵府

我依家都仲係訓唔著,
擔心聽日放榜唔知收唔收亞囝添~
唔知大家有無好似我咁緊張, 訓唔著呢~
大家放左榜之後,
上黎講下你地既小朋友入唔入到去讀啦,
我個人就係咁樣,
個心裡面有少少野都會訓唔著既,
希望聽日去到會有好消息啦!

祝大家好運!
該用戶已被刪除

大宅

szebb:

我個仔真是細仔喎!今朝工都唔返,去睇放榜.我個仔不被取錄 :-( . 話俾老公知,佢話是意料中事. 激鬼死我.

別墅

issy&dick 寫道:
報喜先!!!
收左rachel 讀上午班la

你個女幾月份出生?
該用戶已被刪除

禁止訪問

首頁

尾頁