婆媳關係

跳至

首頁
23456...8

尾頁

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

樓主真係要好好保護返自己同BB
唔可以比BB 跟男家! 太過份了!

好在你屋企人SUPPORT 你* 加油呀

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

回覆:仔仔月尾出世 裙腳男友屋企人唔俾結婚只係同我爭b仔

呢個男人唔要得,跟住佢唔會有幸福!無能力,無主見,裙腳仔,點保護你2母子

禁止訪問

大宅

BK Milk勳章

睇到呢度好心酸,點解有d人做人真係可以咁涼薄?
樓主你要堅強,好好保護自己

子爵府

我係你連名都唔落,一落名就有權打官私搶走

珍珠宮

引用:咁你咪+出世紙落佢名,bb+依然跟你姓囉。十

原帖由 艾莉 於 13-10-20 發表
咁你咪 出世紙落佢名,bb 依然跟你姓囉。
十月懷胎生個b出黎咁俾人搶左去,做老豆既又幫唔到你, 你點都要自保 ...
Agree 跟你姓氏,離開他

大宅

畀面勳章

既然唔結婚,當然出世紙唔落你男友名,跟你性。到結婚時先再改性。

男爵府

得罪d講句,佢真係對你好就唔會搞成咁

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

你真係好傻,咁弱雞男友真係唔好咁早做老豆,比我一定唔會生,有排煩
千奇咪結婚,唔結婚佢地無權管你,無權搶BB,你一有名份,一定玩到你離婚,到時光明正大搶BB

唔好點評我,電話睇唔到點評

男爵府

樓主,你話你男友好愛你,佢自己一家一主都未有能力,荒死佢亞媽唔分身家比佢,成日倦戀屋企有工人用,佢憑乜愛你?

男爵府

千祈咪諗返去住,現實唔係tvb劇,人哋阿媽同家人真係冇咁易變呀!

子爵府

出世紙可以寫男友名,可以跟你姓,記得監獲人寫自己名

大宅

Please ask him to be a man and please Ask him to choose either married with name on the birth certificate. or no marriage and no name on birth certificates!

大宅

回覆 Karfield 的帖子

你男朋友重視屋企人多過你太太太多,佢孝順聽話,而你得唔到佢屋企人基本尊重,人地擺明憎你,
我唔認為日後你處境係會好轉,
要留你必須做好心理準備,人地一樣或更差對你,
要起你要更有勇氣,單親好辛苦,但唔一定比雙親吃力。

大宅

BK Milk勳章

引用:回覆+nikfan+的帖子其實唯今之計都係咁+我

原帖由 Karfield 於 13-10-20 發表
回覆 nikfan 的帖子

其實唯今之計都係咁 我只係想多d人俾勇氣我咁我想請教下 第時如果結返婚bb可唔可以改 ...
可以架,俾千零蚊整改名契就可以去轉,係你簽名

大宅

BK Milk勳章

我都係有左先 結婚,我奶同我老公啲阿哥家纖同佢地另一半亦唔鍾意我,亦都話過我係啲5354嘅女人,成日成班圍埋講我壞話,但我老公會出聲幫我,之後寧願委屈自己去我外家住,每個月由萬幾蚊零用變晒做家用,佢都堅持同我結婚,係後尾財政愈來愈差,先搬返黎同奶奶住,我奶奶都係而家先同我講到2句野咋

子爵府

你個男友連企出嚟講一句公道都唔敢,剩係識攪大你個肚,都冇咩用㗎喇,你要想清楚好唔好跟佢,將來有排你捱㗎,俾我出世紙唔寫bb老豆係邊個嘞

禁止訪問

引用:今時今日唔結婚有bb冇咩大不了呢個男人,要

大宅

既然男友都照顧唔倒你,宜家搬返外家住,起碼有人照顧,大人bb都安全啲
跟手同男友家人絕交,將來佢地唔洗旨意見b ,第日有咩唔妥咪報警,到時就佢地求你... 記得自己去攞出世紙唔好經男友手,copy都唔比佢keep,到時無証無據點搶仔
...跟老豆姓無問題,唔通佢個姓特別到全港得佢一個咩
...出世紙就算攞咗都好似45日內都可以免費再改名

公爵府

引用:我初頭未咁快諗住結婚+但自己大頭蝦有左4個

原帖由 Karfield 於 13-10-20 發表
我初頭未咁快諗住結婚 但自己大頭蝦
有左4個半月先知 而且我好鍾意小朋友 當然決定生
初時佢d屋企人巳經勁 ...
生出來跟自己姓啦為何委屈自己:pppp:

首頁
23456...8

尾頁