自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 小心有線電視~~~

取消部熱線1832898,各位努力la

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

上個月收帳單,發現貴好多,事關個plan完左,有線自動幫我地轉左個新plan,好“興”,老公即刻打去有線cut,第一個聽電話,講了十分鐘廢話,又是介紹價廉些的plan,點知貴好多,傻!

最後轉去cut服務的服務員,一等接近廿分鐘,期間索性放低電話,開住speaker同佢鬥耐性,等佢寄張form來,足足等了五天,我想算快了!填完fax返去,仍未收到佢封confirmation letter,不過唔梗要,已預左同有線打持久戰

JCHANG 寫道:

我都用過,現在已 cut,當初我 hb cut 的時候無聽佢提過咁煩,只有一樣好笑嘢:佢地想留住啲客,話比啲優惠我地,....點知個啲所謂 "優惠" 仲貴過現在用的 plan, 個 staff 好無 "忍"收線。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有線申請容易,cut就難,大家申請時要o念清楚....
我1月22日打電話取消,佢話要1個月前書面申請,
o甘我好快就收到張form啦,fax完還立即打電話去確認,
個個男仔同我核對資料,我張單係結27日,咁我還算
就切2月27日交多幾日啦好計d,我還問清楚個男仔有無
ref no o架, 佢答我無ref no. 而且已經同你確認晒所有野無問題ga,到時會寄信比我要o羅返解碼器比佢地,點知到3月5日又到收張賬單收我2月27日至3月26日,我立即打電話去問清楚,個女仔話根本無收到我張form,我話已經fax完張form後自已打電話上黎confirm,點會到依加話收唔到,我要求聽電話綠音,佢又話要查並且需要一個星期先可以查到電話錄音,
到今日又一個女仔打比我,話佢會fax過另一張form比我,
又話2月1日之前fax比人果dform唔會確認,因為果張係
銷售部ga發出的,要由佢地客戶服務部發出先為之喎,我聽
完之火都黎, 立即要求經理同我講,
個女仔都無理我猛講叫我再填過先有效,我都費時再同佢講
立即cut,o念住明天再打上去,再唔係就寫信去投訴有線.
大家記住要小心有線!!!!cut係非常之難,小心小心!!!

子爵府

咁衰格,去電訴管理局投訴

大宅

如果佢地明天再堅持要我交多一個月,我一定會
去電訊管理局投訴佢及寫信去各大報紙及雜誌投訴佢

洋房

有線不嬲d人都話衰ga啦

大宅

我已打o左電話去消費者委員會投訴有線,投訴佢地
有欺騙成份,大家記住cut有線時小心.

複式洋房

我之前被个賤人姓陳叫B仔既上門Sales欺騸了,千萬不要申請有線電視,真係有好多賤人,用好多手法叫你幫襯,而家仲要等18个月才可取消!!!打電話去消費者委員會投訴有線,投訴佢地有欺騙成份有沒有用呢?
:wink:

男爵府

我用開個plan 就好平($79-3個台)ge..想問下如果到期(6月中)...之後有線會收我咩野價錢呢 ..因為我怕一樣好似大家甘樣...好難至cut 到有線服務ar...好擔心ar...我仲係用credit card 自動轉帳ka :-( :-(

我都向3月初打過電話去客戶服務到問取form ..點知果條友話我要4月中至打得lai 取form wor...真係激c ar... :evil: :evil:

有線

男爵府

我打過e個電話no la...係客戶服務果邊叫我打e個no 去取消服務...點知條友仔話e 個no 係續約用ga wor..又叫我打番去客戶服務果邊...頂...真係火都lai 埋ar. 唉...甘攪法...都吾知邊個電話至真ge..好似比有線d 人點lai 點去...分分鐘都過左個通知期la... 有朋友都話有咩e郁去消委會投訴wor...但我都怕正如大家所講...長期戰爭
rl2999 寫道:
取消部熱線1832898,各位努力la

男爵府

甘消委會點做ar
hellotung 寫道:
我已打o左電話去消費者委員會投訴有線,投訴佢地
有欺騙成份,大家記住cut有線時小心.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

因為計劃搬屋, 睇中左個單位唔知有無有線覆蓋, 打電話去問, 點知佢話覆蓋範圍無你講果個層數, 樓下果層有覆蓋, 咁我就話 : 吓~~呢層無覆蓋? 樓下果層有? ?-( 個客戶服務話無錯, 咁我問佢做唔做到搬遷, 佢只話搬遷第一個解碼器收 $300, 第 2 個收...., 咁我又問呢個地址有無覆蓋, 佢好肯定話樓下果層有, 你呢層無. 天啊! 我果層無覆蓋, 咁我做搬遷黎做乜 ?-( ?-( , 於是我問佢可以點做, 佢話不如你搵過個單位係有覆蓋咪可以做搬遷囉 ?-( ?-( , 我答, 你有病無, 有線有咩大, 難道我睇中住既單位要有有線覆蓋先可以住 ?-( ?-( , ok 除左呢個做法仲有咩做法? 佢答 : 有, 終止服務/搬遷 , 那我選擇終止服務啦, 你幫我落 order 好嗎? 佢答 : 對唔住, 呢樣我幫你唔到, 請再打過 xxxxxxx 辦理, 請問仲有無野可以幫到你.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

今日打去終止服務, 個客戶服務話我合約到 24/5/2007 至到期, e+ 同我做唔到, 要我 1/4/2007 再打去辦, 我話不如你 fax 左張 form 比我先, 我 1/4 至 fax 比你, 佢話張 form 有效期 14 日, 所以都係要我 1/4 打電話比佢攞 form ?-( ?-(

禁止訪問

已刪除用户

大宅

zater 寫道:
今日打去終止服務, 個客戶服務話我合約到 24/5/2007 至到期, e+ 同我做唔到, 要我 1/4/2007 再打去辦, 我話不如你 fax 左張 form 比我先, 我 1/4 至 fax 比你, 佢話張 form 有效期 14 日, 所以都係要我 1/4 打電話比佢攞 form ?-( ?-(

係呀,我地都係,打
5歲~~

大宅

唉...我地可唔可以攪個集體投訴嘅呢?

我係用寬頻,一月過左合約期無人通知我,就加左個貴價,我睇銀行轉帳單先知(之前完全無提過過左期要咁嘅價錢).終於搵到人fax張終止form黎啦,上面有個現有服務到期日寫住出年!我打電話問佢,佢過話我而家無合約,個日期唔駛理架喎.我話係咪架,你地一陣又屈我續左約先黎終止又話要賠錢喎?佢話係架,我填番去就得啦.我有問佢咩名呀,會唔會又有陰招呢?

唔知點解而家啲人要做到咁賤格嘅...

已刪除用户

複式洋房

聽到各姊妹留意,即刻打去有線攞form,点知佢話我係06年10月係电話道續咗18个月約,月費係259.我都冇呢回事聽个咁嘅电話,佢話係唔係你屋企人同你續,我話佢地都冇我d資料,而且有線都唔應該求其边个都話可以代表我簽賣身契嫁!仲有呀,白痴都唔會同你續18个月約,月費係259,06年10月係人都知你冇波睇啦!

我要求聽番餅帶,睇下点解我咁易俾人噤住呢搶,而家只有等14日後睇佢点覆. 大家有冇好建議去對付d咁嘅賤人!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

唔怕,我頭2次都比佢耍...好彩第三次條友仔好"順灘"fax 張form黎... 我仲要問佢,你會唔會唔fax比我架..24小時後先收到? 我點知你有冇fax呀?係咁問佢... 我唔駛15min就收到張form.

我都試過真人扮錄音..佢話佢只係負債mark低客人姓名,電話喎... :tongue:

想問大家佢回收機個到既open hours. thx.
若果唔見咗個remote..咁點算?? 佢話要賠$$喎

首頁

尾頁

跳至