夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

你地會拿d金器去溶嗎?

睇見而家d金價好似好吸引咁 你地會唔會拿D結婚時的金器去溶呢

男爵府

Re: 你地會拿d金器去溶嗎?

其實d1-2日既金價既跌左小小.
d1-2日係$6180, 前幾日我睇$6380.

珍珠宮

仲未呀.

珍珠宮

2024年龍年勳章

真係好有衝動想溶左去再拎d錢黎買股票, 不過又怕自己會後悔, 再諗下先啦, 或者溶d自己唔鍾意同埋d款唔靚o個d先.

希望每天開心渡過 ;-)

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

早前已經溶左少少 疏D親人俾既金器. :-( :-(

大宅

我都係...但都忍住左手...怕自己唔識買股票會冇晒d $...
Jessy 寫道:
真係好有衝動想溶左去再拎d錢黎買股票, 不過又怕自己會後悔, 再諗下先啦, 或者溶d自己唔鍾意同埋d款唔靚o個d先.
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

複式洋房

唔會!

伯爵府

想問吓一對普通的龍鳳鐲大約有幾重,值幾錢?
(想參考吓拎唔拎去熔好 )

大宅

爸媽, 62 &99 送既龍鳳鐲緊係唔好溶啦.

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

n年前溶左啦
My Two Princess

男爵府

之前無諗過!宜家諗下先

大宅

我都在前幾年熔了D金器, 當時等$$用.......唉!

複式洋房

當然會

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

舊年金價係 $5730 時溶晒 lu,而家渣都無•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

子爵府

好媽媽勳章

結婚後一個月內己經溶咗大部份
當時金價仍很低
但係用來找番o的酒席及雜費咭數..
就算金價幾高, 如果唔溶, 點都cover 唔到interest

公爵府

醒目開學勳章

我結婚時收左十幾對龍鳳"ar", 金價$3,200, 起到$4,500時忍唔住賣左一半(輕瓢瓢, 1両1對有D變形果D), 點知而家升到..............

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我成日都想拎去賣... 其實我唔係收到好多金器, 都係幾條手鍊仔... 最重手的金器係奶奶送的, 都唔知溶唔溶好... 擺左成5年都無掂過....

到第時真係唔溶唔溶先再諗, 我估keep住都d金都可以保值的.... 不過麻煩在搵位罷law...

別墅

梗係會, 正所為人窮志短....

禁止訪問

子爵府

大部份都溶咗, 留低小小, 如有急需再溶 

首頁

尾頁

跳至