跳至

首頁
12345...6

尾頁

民房

Re: 是不是大家都去了生仔呢?

我預產期係28號,仲有三個星期,不過我現在行路好痛,好次生仔咁!昨天去健康院檢查,護士話我阿b個頭仔好落 ,所以我好驚會早生 :-(

侯爵府

除左假子宮收縮 同 胎動, 我乜野都未 feel 到. 唉, 我諗我都係要 催生架喇!! 預產期係 3月12日呀, 仲有6日咋!!

lee 幾日o甘凍, 我諗亞b更加唔想出里. 係我肚裡邊暖多陣呀!!!

子爵府

我琴晚成晚都覺得個肚好唔舒服,同埋今朝一起身去小便時有d紅色野, 仲好肚痛, 好想去大大, 我係唔係生得喇
我琴日睇完醫生, 醫生話我都36wk幾差不多37wk bb都足月, 同埋bb個頭都落得好低

大宅

我都未生啊, 預產期係3月25日, 但昨日睇私家醫生, 話有機會係下星期內作動, 我都想快啲生, 因為醫生話bb已經3.4kg(差唔多有7磅半), 我驚到3月25日先生, 分分鐘超過8磅, 到時要開刀!

洋房

Pooh529 寫道:
我琴晚成晚都覺得個肚好唔舒服,同埋今朝一起身去小便時有d紅色野, 仲好肚痛, 好想去大大, 我係唔係生得喇
我琴日睇完醫生, 醫生話我都36wk幾差不多37wk bb都足月, 同埋bb個頭都落得好低
我個醫生話留紅色野就要入院嫁喇~~~

大宅

dongdong112 寫道:
kamankwok :
你d時間應該同我差唔多,你有冇呢d感覺呀?

我同你係差唔多呀! 我就24號, 我無m痛feel 但有便秘feel 星期六/日好想大大都大唔到, 我都係到林係未就生得呢 ?-( 點知星期一去完大大通晒, 咩feel都無喇

大宅

Pooh529 寫道:

你點呀? 有咩動靜呀? 見紅係生得喇喎 重有無肚痛呀? 真替你緊張, 你小心觀察下喇, 再有咩唔對路就快快攞袋走人喇

子爵府

kamankwok,
我本來返工返到下星期, 但係今朝到依家個肚都成日痛下痛下咁, 我都唔知係唔係真係生得

複式洋房

我就番埋呢個禮拜 (仲有兩日)... YEAH!
但好似你地咁, 個肚成日痛... 有少少似想肚痾... 又有下腹痛..

今日去 toilet 時發現有好淺好淺粉紅色嘅點... 即刻好擔心..

要等到星期六先至睇醫生.. 到時再問問佢...

大宅

Pooh529,
你點呀? 唔見你o既 係未真係去左生喇

Chung_mama,
你就好啦! 我要返到14號呀))) 呢排訓得好差真係朝朝都唔想起身 :cry: 你預產期幾時呀? 我24號

侯爵府

好淺好淺粉紅色嘅點, 留意下好喎. 係咪見紅既初期呀??

chung_mama 寫道:
我就番埋呢個禮拜 (仲有兩日)... YEAH!
但好似你地咁, 個肚成日痛... 有少少似想肚痾... 又有下腹痛..

今日去 toilet 時發現有好淺好淺粉紅色嘅點... 即刻好擔心..

要等到星期六先至睇醫生.. 到時再問問佢...

珍珠宮

2024年龍年勳章

我擒晚發左個夢, 夢見自己穿水呀, d水流到巴巴聲好似開水喉咁, 幾驚呀!!!! then嚇醒左, 即時摸下自己下面有無濕羅!!

嚇餐死呀!!
希望每天開心渡過 ;-)

侯爵府

我lee 兩晚都有發夢, 前晚就發夢 見到自己見紅, 之後入院. 昨晚就發夢見到自己同亞b一齊訓, 之後佢喊, 我就好自然o甘餵佢飲人奶. 但係我個乳頭太大佢食唔到, 所以我亞媽叫我去 pump 奶. 用奶樽餵. 好攪笑! 可能因為我日日都諗幾時生得

Jessy 寫道:
我擒晚發左個夢, 夢見自己穿水呀, d水流到巴巴聲好似開水喉咁, 幾驚呀!!!! then嚇醒左, 即時摸下自己下面有無濕羅!!

嚇餐死呀!!

洋房

我都有試過發夢啵
夢見 bb 係個肚度爆出來
搞到我成身血
出到來仲要變左我老公...嚇死我

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

預產期係0329, 我成日都發夢生得, 日日疑神疑鬼怕返返下工穿水見紅, 成日走去廁所睇下, 但要到下個星期先放假, 見到越來越多0703媽媽報喜, 好希望快D到自己

複式洋房

wah.. 咁你都幾犀利喎.. 仲可以捱多一星期...

我依家都真係幾攰啦...

同你一樣, 最唔想係一朝早起身... 今日仲慘.. 咁凍....

我的預產期比你仲要遲呢... 28 / 3

kamankwok 寫道:
Pooh529,
你點呀? 唔見你o既 係未真係去左生喇

Chung_mama,
你就好啦! 我要返到14號呀))) 呢排訓得好差真係朝朝都唔想起身 :cry: 你預產期幾時呀? 我24號

侯爵府

個夢提早話比你知你亞b一定好似你老公!!!

大肚婆小姐 寫道:
我都有試過發夢啵
夢見 bb 係個肚度爆出來
搞到我成身血
出到來仲要變左我老公...嚇死我

複式洋房

講開發夢.. 原來大家都有 d 咁嘅經歷...

我 last night 都發左個奇怪夢: 就係 bb 已經出左世.. 明明係手抱咁細... 突然間個「鏡頭」轉左去客廳, 佢已經坐左向個 bb 車到... 哈哈... 間屋仲要係 3 年前搬走左嘅舊屋呢... 奇怪!!

jjwmkk: 係呀.. 我都有 dd 擔心... 但真係唔知道見紅嘅初期係咪會有好淺嘅粉紅色... 有冇人知? 不過佢又唔係成日出現... 只係今朝早....

大宅

我預產期3月20日,不過亞B而家得6磅。又想亞B快D出黎,又想亞B長肉D先。。。

洋房

唔洗擔心, 我個b雖然未出嚟, 但最後個星期, every week 重0.5磅.

首頁
12345...6

尾頁

跳至