親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

台灣自由行3日2夜, (帶2yrs幾大小朋友去), 大家有咩提議?

我想自由行去台灣3日兩夜
會同媽媽(即婆婆), 自己及囝囝(2歲幾)去,
大家有無行程建議啊, thx

侯爵府

Re: 台灣自由行3日2夜, (帶2yrs幾大小朋友去), 大家有咩提議?

台灣我主力係去食同買下小朋友書~

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Re: 台灣自由行3日2夜, (帶2yrs幾大小朋友去), 大家有咩提議?

台北其實無咩特別arm小朋友玩, 除左六福村同木柵動物園
可以考慮近近地, 去北投浸下溫泉啦, 去誠品睇下書啦......敦南誠品開24小時架
喜歡hello kitty嗎? 有間shop我地都幾鐘意去架, 台灣sanrio產品, 好多都唔外銷, 而且平過香港:
http://www.komonoya.com.tw/
下星期我都會去, 16晚飛, 18晚返, 雖然趕, 好在老公公司請.....

子爵府

我都諗緊台灣自由行,想帶小朋友去六福村,大人想去浸温泉。但係我唔識由市中心(想住天成酒店OR截運附近)去六福村同埋烏來温泉,可唔可以教下我,車程幾耐呀唔該!

首頁

尾頁

跳至