夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

點先可以知自己它公想要咩?

唔該教下我ya, 我真係唔知佢要d咩, 我已經有用心睇,
不過真係唔識睇, 就因為唔識睇, 我氹過, 嬲過, 坦白過,
喊過, 試過扮無事, 只俾歡容面佢睇, 關心, 照顧, 咩都出齊啦, 佢都係唔太高興.......嘗試過問佢想要咩, 佢都答我唔知......

屋企人話我脾氣無改, 我有ka, 我都凡事遷就佢, 亦禁住自己唔好發佢脾氣, 但佢地都覺我我仍然係咁, 咁我可以點?

禁止發言

好媽媽勳章

Re: 點先可以知自己它公想要咩?

複式洋房

不要將所有注意力對他、自然發展、做多些對自己開心事 <---------- 我唔識啦, 唔知咩先係自然, 依家成個世界只有呢件事咁, 好想抽離, 但好難, 唔知點可以唔諗, 個心淨係好想好番

禁止發言

好媽媽勳章

水晶宮

roccomami 寫道:
太刻意去做只會增加壓力,妳越希望快得到結果,做每件事都係為目的而做,要即時比答案。感受者會好抗拒。

agree -
天空之城, 快樂之地

民房

佢架不滿未必因妳而起, 如果妳已經盡力去配合佢的話, 妳只需做回自己, 找機會了解佢架需要!

複式洋房

roccomami,

唔做野, 佢會話我唔理佢感受, 做野又話我俾壓力佢, 又話唔習慣呢個我, 我係心急想知結果, 不過我真係好迷網, 完全唔知可以點同佢相處

複式洋房

homecare,

我已經無時間 :cry:

homecare 寫道:
佢架不滿未必因妳而起, 如果妳已經盡力去配合佢的話, 妳只需做回自己, 找機會了解佢架需要!

翡翠宮

點解要咁緊張佢呢
佢又唔係bb,佢自己識得照顧自己,佢有自己的思想,如果佢有煩腦,佢想講就算你唔問佢,佢都會自自然然講比你聽;想反佢唔想講,你點問佢都唔會講,仲會覺得你煩~~~
點解要事事遷就佢 佢係人你都係人,佢有感受你都有感受,佢有無顧及過你感受 佢想點咪講囉,點解要你事事都猜估佢想點

複式洋房

小manman,
緊張佢係因為我愛佢, 不過咁愛佢自然帶佢佢壓力, 真係可笑.....

點解要事事遷就佢<----- 我地相處時間少, 就佢想俾佢知我關心佢, 等佢知我係對佢好

佢有無顧及過你感受 <--------- 時有時無, 無迫佢或者我無期望佢時, 佢往往會做一d野, 不過一迫佢, 佢就避避避

點解要你事事都猜估佢想點<--------- 因為太在乎佢, 佢係一個咩內心野都唔講既人, 咁我唔估佢, 好難知佢想點, 可能有時估都唔會估得中

男爵府

你做左咁多野都未得, 可能未到重心的問題.
不如send email 講你以經做左好多野, 但係都係咁樣, 你好想改變, 我覺得只要大家都想改就一定得.
咁樣吾駛面對面, 可能會講得深入D.

題外話, 我都好怕克口克面, 自已又有火, 問又吾應, 行開下好D.

子爵府

好媽媽勳章

其實你自己覺唔覺得好辛苦...如果你覺得...佢都會一樣...點解...你話你唔知道點令佢開心...你都講過...氹又氹過...喊又喊過...講又講過...佢話唔知道...其實咁樣...只會令你地兩個唔開心...你越迫自己去改到佢心目中既你...除左你自己比到壓力你自己...你都比壓力佢...佢想要既...係你自自然然既關心...唔係你自己迫自己做到佢心目中想要既野...好多野要慢慢黎...越心急...只會壞事...佢佷比機會你...咁你就要用時間去證明...佢都需要時間黎接受你...觀察你係咪改變到...你屋企人話你無改過...其實佢地講得無錯...你個腦不繼咁諗點去改變大家既關係...但係就無諗到自己既行為...係比到壓力自己同佢...你越係咁...就會越迫到自己同佢既關係越差...你話你都想唔諗...好多人遇到感情問題...當事人係好難唔去諗...好似失戀都需要時間忘記...但係如果你想你夫妻感情變好...呢一刻你唯有忍耐...

[url=http://lilypie.com][img]

民房

我覺得佢係咁鐘意你你就唔駛特登去做d咩0黎迎合佢...
唔好俾太大壓力自己...順其自然啦...

首頁

尾頁

跳至