跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Re: 有冇住大角咀的媽咪?

HELLO!!
你住維港灣嗎?

男爵府

醒目開學勳章

凱航軒 :wink: 你呢

大宅

好媽媽勳章

男爵府

醒目開學勳章

要返工,明天還要上廣州。你住了多久凱航軒?我只住了三個多左右。BB幾大?有冇上playgroup?打算讀學之園嗎?

大宅

好媽媽勳章

咁你味好辛苦?我都同你差不多都係住了3年多,我囡囡6月就1yr啦。我你"lee"個網上join了同年紀bb參加playgroup,我老公都有興趣比bb讀學之園,一來近,二來師資好有外籍教師,不過學費貴點。你有咩意見,我其實對"lee"方面冇研究。
jl118 寫道:
要返工,明天還要上廣州。你住了多久凱航軒?我只住了三個多左右。BB幾大?有冇上playgroup?打算讀學之園嗎?

男爵府

醒目開學勳章

我只住了三個月,不是三年 :wink:
或者BB兩歲時會比佢讀學之園,因為實在太近,太方便,我去過它的開放日,幾○K

大宅

好媽媽勳章

唔好意思,我睇錯你住了3年多。我係TST返工,返屋企都好近。我囡囡係我奶奶同我媽媽輪流照顧,我就同我奶奶住,所以我也不是日日見到囡囡,等自己同奶奶都可以休息下。
我有同囡囡打肺炎鏈球菌,

大宅

HI!
我都係住大角咀,我個仔仔6個大喇,唔知有冇見過你地呢?
我住港灣豪庭,返工係橡樹街
我係一個大角咀人!!!

別墅

咁多位你地好呀!我都係住大角咀區架....住左有3年囉,因為就番奶奶都係大角咀....我個BB女仲有5個月先出世....今次係第一胎...真係要多多指教呀~~

複式洋房

我都係住大角咀架,不過我住在over 10年了,因為我阿媽幫我睇bb,所以我同老公都住番大角咀....我番工就好遠了,在銅鑼灣

我個bb剛剛上月30號出世,今日day 18,我就坐月中。

子爵府

你地好,
我好羨慕大家有老人家照顧bb,
我現在有兩名, 真係好busy,
而且真係有多個日真係好好多.

原文章由 iyanyan 於 07-7-18 10:26 發表
咁多位你地好呀!我都係住大角咀區架....住左有3年囉,因為就番奶奶都係大角咀....我個BB女仲有5個月先出世....今次係第一胎...真係要多多指教呀~~

大宅

有人幫手湊梗係好,但係又未必好得晒架,我比親人湊佢地都唔聽我講既,我叫親做咩又唔聽,成日諗住佢地湊過佢地d方法實好,真係好激氣架,有時我都不知幾想自己湊!!

別墅

原文章由 tpmak 於 07-7-23 09:58 發表
你地好,
我好羨慕大家有老人家照顧bb,
我現在有兩名, 真係好busy,
而且真係有多個日真係好好多.

你要照顧兩個小朋友真係叻喇~其實我都係自己TAKECARE BABY,等BB大個D,2-3歲我先出番黎做野,到時奶奶佢地可以幫下手接放學咁....

別墅

原文章由 SUKI622 於 07-7-23 12:58 發表
有人幫手湊梗係好,但係又未必好得晒架,我比親人湊佢地都唔聽我講既,我叫親做咩又唔聽,成日諗住佢地湊過佢地d方法實好,真係好激氣架,有時我都不知幾想自己湊!!

講得岩呀,有時佢地既方式未必岩...講得多又驚佢地唔LIKEY,如果係自己父母都仲好D.......所以BB時間我都唔想假手於人..你又有幾多個小朋友呀????

大宅

原文章由 iyanyan 於 07-7-24 14:11 發表

講得岩呀,有時佢地既方式未必岩...講得多又驚佢地唔LIKEY,如果係自己父母都仲好D.......所以BB時間我都唔想假手於人..你又有幾多個小朋友呀????

我得一個咋,呢個係我寶貝黎架,所以有時我想個工人點做我會同佢講,不過講親都唔聽,比人湊成日都湊到我個仔塊面起晒粒粒,真係激氣,我都好想自己湊,湊過幾個月,但係帶佢去完一次街病左,仲搞到要入院,所以我先請番人湊,不過比親人湊都唔好,可以我一定自己湊!

大宅

你們好!我是住係metro harbour不知不覺已經一年了,我是由搬出來九龍區開始做全職媽媽,我曾經都請過工人,但是我和老公都不放心亞女交由他人照顧,到最後我決定放棄工作,全職照顧他們,亞女現在兩歲半了,現在屋企入面,感覺好似多咗一份子,她不再是bb了

大宅

原文章由 helloapril 於 07-7-27 16:53 發表
你們好!我是住係metro harbour不知不覺已經一年了,我是由搬出來九龍區開始做全職媽媽,我曾經都請過工人,但是我和老公都不放心亞女交由他人照顧,到最後我決定放棄工作,全職照顧他們,亞女現在兩歲半了,現在屋企入 ...

你係咪即係住係港灣呀?我都係wo,我住8座,你呢?

大宅

原文章由 SUKI622 於 07-7-27 18:06 發表

你係咪即係住係港灣呀?我都係wo,我住8座,你呢?

我住2座呀!我哋有沒有見過呀!!

大宅

原文章由 helloapril 於 07-7-28 08:48 發表

我住2座呀!我哋有沒有見過呀!!

可能有架
你有冇去過個泳池?好唔好呀?我想帶個仔去游呀,但係又驚會好多人,我住左成年幾喇,d會所設施一樣都未用過,同埋你覺唔覺得港灣真係好旺丁呀?

[ 本文章最後由 SUKI622 於 07-7-28 10:55 編輯 ]

大宅

泳池去了幾次,我每次都是游6點個場,人流不是太多,兒童池那邊只是三至四個家庭,亞女好開心,次次唔願走,近來去多咗會所,因為嘆冷氣呀,大的男仔我見好多,不過好有暴力傾向,
你的bb幾大呀,有沒有返playgroup,會所好似有d playgroup,有d幼兒體操,唔知好唔好?

首頁
12345...7

尾頁

跳至