少年成長

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無人去過濕地公園, 可唔可以分享下??

有無人去過濕地公園, 可唔可以分享下?? 內面有無餐廳的, 洗手間有冇同bb換片的設施? 係咪要自已帶嘢食入去野餐?

仲有咩要特別注意呢?? thanks :mrgreen:

別墅

Re: 有無人去過濕地公園, 可唔可以分享下??

唔好意思裡面係唔比食野(但我都見到有人食, 重好似野餐咁), 大樓有一間"大家樂", 一定貴過出面啦. 大樓及外都有洗手間, 大樓0個個有baby care. 我自己就覺得幾好行.

別墅

THANKS FOR YOUR SHARING :mrgreen:

複式洋房

我去過兩次啦, 好快會再去第三次, 因為裡面真係幾靚&幾好行.
我建議你如果有bb or 小朋友就最好帶埋手推車, 我第一次去無帶辛苦死. 最好帶啲餅仔or包包同水(如果玩耐左啲都有野俾小朋友食), 同埋餐同餐之間去, 應該夠時間行嫁啦, 仲有記得相機要差足帶電(第一次去諗住裡面會有電買, 可惜....), 裡面有shop但只賣記念品!!!!
以下係我去濕地o既相:
http://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=46002

大宅

記得帶夠水, 大家樂係冇水供應架﹗

珍珠宮

我又覺得唔太啱bb喎!唔知係唔係我去嗰日人太多呢!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

別墅

唔該哂咁多位媽咪的分享, 本來諗著今日去的, 結果因為rain取消左, 唯有等下次啦.

sandralo, 其實我的bb都已經14個月了 , 都想比啲機會佢接觸下大自然, 所以先諗著去濕地公園

samanthavikki, 啲相好靚..

bb豬豬, thanks for your remind

伯爵府

大家樂價錢同外面一樣, 但係因為好多人, 好多食物會不時暫停, e.g 2:30pm去到只有菠蘿火腿飯, 重要勁等位, 唔怪知外面檔煨蕃薯咁好賣........

fannybb 寫道:
大樓有一間"大家樂", 一定貴過出面啦.

男爵府

我想問係咪去到"濕地公園"門口先買入場卷ga?? 會唔會買唔到ga??!! Thanks!

大宅

winniepoon,

4點後就唔賣票架啦, 大人$30一次, $50半年, $100全年, 4人家庭$200全年。

首頁

尾頁

跳至