跳至

首頁
12345...28

尾頁

大宅

二月媽咪來吹吹水談談天 ^.^ (part 9)

早晨

禁止訪問

Re: 二月媽咪來吹吹水談談天 ^.^ (part 9)

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

fungwongphie,

Washing in slow motion is much better than do nothing!! I went down to car park several times to check, she was standing, "cross-armed" & chat chat with earphone......

大宅

[size=xx-large]到!

Priscilla,

嘻嘻,估唔到你仲manage到呢件事!

子爵府

畀面勳章

我都報到!!!!

大宅

畀面勳章

Ivy,

豆b都有情緒唔好的時候,不過我估同上學無關。

大宅

hi hi

今日返學又喊了, 據某陪上堂家長所講, 我囡喊了半個鐘, 老師叫其他同學比紙巾卓雅, 同她講:一齊玩丫, 唔好唔開心啦~不久便收聲lu~ 聽日再加1小時上課

子爵府

今次我個是賓 24歲,單身,來HK做了2年,去星做了2年,是謢士.

.....但勁差差差,極到負分,
.....我都不算'X沾',又沒有勁潔癖...只要求對亞女好,清潔衛生....
1.ka ka 對她十分'擴'拒...
-Q: ka ka 姐姐 同你 wee wee, poo poo, 沖澡...得唔得?
-A: no no no 唔得(擰頭多次)
-Q:爺爺,麻麻,婆婆,ee,同你 wee wee, poo poo, 沖澡...得唔得?
-A: 得(但ka ka 不喜歡婆婆...) [size=large]似上問題問了十次不同時間/地點/次序/用得及好形容/正負倒轉問,每次均正確 :-( :-( :-(
Q: ka ka 姐姐點叫你起身??
A:抆..抆..(動作是抆hair & ear ), 澎,澎,澎 {99說有一次見到工人用玩具鼓叫ka ka 起身}[size=large]似上問題問了五至六次不同時間/地點/,每次均正確 :-( :-( :-(

子爵府

以及ka ka 發惡夢 all the time say 姐姐唔好(手仔不停搖) :-( :-( :-(
2.她來了幾天我已發覺她用錯哂所有布/海棉/桶....但之前有寫下來??? 而且for ka ka 的與一般用是分開放!!! okay, 之後再講...(如是些講了三次...早二天仍錯...廁所/廚房所用亦亂....)
3.偷食(food),買了很多菜/肉常常不夠食,all the time 冇

男爵府

kaka 媽

你有沒有warning 你個工人呀 ??? 咁都得 有沒有同agents 講 ? 叫你個agents 幫你換個現成完約工人可唔可以?

Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

子爵府

太過份la, ,真係要快d換左佢,唔係真係唔知遲d點

Cat108 寫道:
今次我個是賓 24歲,單身,來HK做了2年,去星做了2年,是謢士.

.....但勁差差差,極到負分,
.....我都不算'X沾',又沒有勁潔癖...只要求對亞女好,清潔衛生....
1.ka ka 對她十分'擴'拒...
-Q: ka ka 姐姐 同你 wee wee, poo poo, 沖澡...得唔得?
-A: no no no 唔得(擰頭多次)
-Q:爺爺,麻麻,婆婆,ee,同你 wee wee, poo poo, 沖澡...得唔得?
-A: 得(但ka ka 不喜歡婆婆...) [size=large]似上問題問了十次不同時間/地點/次序/用得及好形容/正負倒轉問,每次均正確 :-( :-( :-(
Q: ka ka 姐姐點叫你起身??
A:抆..抆..(動作是抆hair & ear ), 澎,澎,澎 {99說有一次見到工人用玩具鼓叫ka ka 起身}[size=large]似上問題問了五至六次不同時間/地點/,每次均正確 :-( :-( :-(

大宅

呀? 乜芳e又唔做呀? (我很out!)

引文:
--------------------------------------------------------
suklaic 寫道:
C啦!!!見到kaka

子爵府

What ...????

.C啦!!!見到kaka ......?????

katngan 寫道:

引文:
--------------------------------------------------------
suklaic 寫道:
C啦!!!見到kaka

大宅

suklaic 說新姐姐會四月來嗎? 咁咪即係芳e 要走?
所以我咪問係咪囉.

Cat108 寫道:
What ...????

.C啦!!!見到kaka ......?????

[quote]
katngan 寫道:

引文:
suklaic 寫道:
C啦!!!見到kaka
[/quote]

男爵府

放咗兩日假,個囡番學雖然仲有喊,但呢兩日都明顯叻咗,今日接佢放學仲見到佢好開心咁dancing,我同佢揮手佢又同我揮手,仲繼續玩無出嚟搵我tim,見到佢開始發挖到番學嘅樂趣我真係好開心 .
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

大宅

Ivyl,

咁咪好囉! 好快完全適應了

今朝車程中跟她說:返學好開心架! 有老師,同學一齊玩玩具,講書書,踩車車...所以要開心"笑笑笑", 她又跟我講"笑笑笑", 一直入到課室全無喊過, 仲同跟我飛吻直至我離開. 以為開心啦~

點知接放學果陣, 老師話排便完在洗手間門口比其他同學拖掉落地(估她是全班最細,個子最細粒,所以許多同學仔喜歡照顧她,個個爭拖她手手掛~~)整親後頭,起了一個"樓",校方表示已幫手full了一陣冰, 我囡有如常自己食飯,飲水,玩..等等.
臨走叫我在報告上簽名確認已收悉此事經過,提我今晚多多留意有無唔舒服;如嘔吐,大喊... (心諗想喊的應是我丫:-( :-( )

禁止訪問

大宅

Ivy,

QQ 大個囡,你唔使愁囉!

Tammy,

真係要留意下!無錯,返左學,多少都有推撞,跌傷! :-|

大宅

掉親果晚,不斷扎醒喊, 搞到大家都唔得訓, 第2晚=昨晚仲C, 成晚不斷扎醒喊不特只, 未到5點開枝奶佢係大床度食, 點知飲完無耐就嘔返晒出黎.....搞到通處都係....:-( :-( ....累死人啦~~:-(

而發覺最煩的是, 自返學後, 放學回程一上車便訓著, 雖然短短15-20鐘車程, 一返到屋企一定唔會繼續睡, 又C要我陪住, 方C我走左咁,其他人一概唔跟, 唉~咁樣叫我點做家務呀! 晚晚7-8點拆天上床訓, 翌朝不到6點起身~~

今日嘗試唔比係車度訓, 一樣唔得, 最後只係訓左20分鐘便醒來....7點訓了...

HonBBMaMa 寫道:
Ivy,

QQ 大個囡,你唔使愁囉!

Tammy,

真係要留意下!無錯,返左學,多少都有推撞,跌傷! :-|

首頁
12345...28

尾頁

跳至