跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 取消 - 星期日一齊上山頂啦!

oops... froggy 你盜亦有道﹐高抬貴手。

Froggy_joe 寫道:
tokyogirl,收到
其實你無諗過我係……add add add(奸笑) [quote]
tokyogirl 寫道:
froggy pls check pm
[/quote]

珍珠宮

我偷心既
我會傳授俾Kyle仔,哈哈哈哈,愛美麗,小心
oops... froggy 你盜亦有道﹐高抬貴手。

[quote]
tokyogirl,收到
其實你無諗過我係……add add add(奸笑) [quote]
froggy pls check pm
[/quote] [/quote]

男爵府

tokyo.....咁你幾時先得閒.........我都想見下亞愛美麗呀.........我地會盡量就你個schedule......

大宅

i can't make it the weekend of Apr 14.
would it be ok for others the weekend after (ie, Apr 21/22)?

eemsfok 寫道:
tokyo.....咁你幾時先得閒.........我都想見下亞愛美麗呀.........我地會盡量就你個schedule......

別墅

Easter Holiday我都唔得呀,
會帶阿B去旅行

珍珠宮

christine,
帶阿B去邊樣旅行呀?

別墅

我哋去沙巴嘅resort游水水呀
不過我就要同佢搬屋咁搬

珍珠宮

嘩,正呀,個陣係沙巴日日都玩到食,最深刻係睇螢火蟲
你咪要運好多水過去law?[quote]
fchristine 寫道:

男爵府

記得勤d同bb 搽 suntan oil, 唔好長時間曝曬. 諗起都好想去, 但過多兩年先, 就係怕帶太多野出門.
fchristine 寫道:
我哋去沙巴嘅resort游水水呀
不過我就要同佢搬屋咁搬

別墅

Froggy,
睇螢火蟲係咪可以join local tour 去架?
仲有冇咩好介紹呀?
水呢個問題呢, 仍然係..未解決!

大人,
真係會有好多嘢帶呀,
鬼叫阿囡有兩個咁貪玩嘅媽咪爸爸咩
唔該曬你呀, 今日lunch時啱啱買左和光堂嘅太陽油, 但60蚊先得嗰細細支, 驚緊到時會唔夠用呀。 你知唔知仲有冇其他brand呀?

大宅

睇螢火蟲唔洗去o甘遠呀, 香港都有得睇啦.....不過外國地方係5同d既.

珍珠宮

係呀,螢火蟲要join local tour去架,不過一定唔適合帶BB去,因為要搭船,深入森林之中,大人要著救生衣,個度又會順便睇埋馬騮……

點解我咁深刻呢?因為個次原本去到落狗屎,個導遊話,咁大雨,一定無得睇,係大雨到好似香港黑色警告個隻,我地成身濕晒,係黑麻麻的河道上飄浮,伸手不見五指,後來雨停,一轉彎,見到黑漆漆的荒夜,突然有一棵掛滿了聖誕燈飾的樹,一閃一閃,望真d,原來係一棵充滿螢火蟲的樹,船再拐兩個彎,嘩,整個叢林都怖滿螢火蟲,光得就像在夜晚置身中環看聖誕燈飾一樣,週圍都被呢d螢火蟲圍住

個導遊話黎咁多次,都係第一次見咁多螢火蟲,比平時好天還多

珍珠宮

christine,
你記住要帶BB防蚊用品,因為落完雨會有蚊。另外訂dBB粥仔、食品、果汁過去啦。

大宅

Hi, please count me in for the day to the Peak.

For sunscreen, I bought the water proof ChuChu sunscreen, when i went to Thailand. However, I found it is not easy to spread evenly.....as it dry up very fast, may be it is not so oily. Anyway, not bad if you plan to let your baby to swim in the sea.

大宅

我都諗緊帶BB去旅行,但就未諗掂佢既膳食問題,宜家佢又唔係太like啲baby food,我諗住等年尾佢大啲,可以食多啲唔同既嘢同埋試多啲baby food先同佢去。
Christine, 你諗住比乜Valerie食呀? ?-( ?-( ?-(

大宅

I am planning to go to Macau in Easter.....yes...after eating solid food, it is very inconvenience to take my son for holiday. It was so convenience before solid food, we went to Taiwan once and Thailand once.

I guess, I will bring baby food and cereal with us during holiday.

男爵府

果然係文化界, 易容得確有思意, 諗到個畫面好浪漫, 但帶住阿囡就真係諗過先.
點解我咁深刻呢?因為個次原本去到落狗屎,個導遊話,咁大雨,一定無得睇,係大雨到好似香港黑色警告個隻,我地成身濕晒,係黑麻麻的河道上飄浮,伸手不見五指,後來雨停,一轉彎,見到黑漆漆的荒夜,突然有一棵掛滿了聖誕燈飾的樹,一閃一閃,望真d,原來係一棵充滿螢火蟲的樹,船再拐兩個彎,嘩,整個叢林都怖滿螢火蟲,光得就像在夜晚置身中環看聖誕燈飾一樣,週圍都被呢d螢火蟲圍住

大宅

i sang k yesterday night with my hubby and friends....left bb at home...........

大宅

froggy 文化人﹐ 三個叻

甲由仔 寫道:
果然係文化界, 易容得確有思意, 諗到個畫面好浪漫, 但帶住阿囡就真係諗過先. [quote]

[/quote]

大宅

eva, froggy,
我返黎啦! 返鄉下玩得好開心呀!!
你地最後有冇唱K呀? 如果大家時間夾到﹐不如4月尾5月頭聚下啦﹐都好耐冇見囉。

eemsfok 寫道:
各位我check個club, 間k房只可以坐13~14個大人,所以只可以容納6至7個family一齊玩, 房租$120一個鐘, 可以order飲品及小食(另收費)......,個club裡面有個bb playground 及 children playground 係免費.....

大家唔介意可以一齊食飯(club house裡面有中及西餐廳),價錢ok......

食完飯就唱k, 如果唔唱k,我地都可以食個lunch,一路吹水一路比d bb 0係playground 玩........不如就0係easter holiday果時搞啦........各位意見如何??????

首頁

尾頁

跳至