跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 請工人

pluie~~

contract 係自己打架
我有sample
之前bala 俾我架

email 你呀 @@
你pm yr email address 我呀

大宅

Addfish,

thank you!! pls check pm.

大宅

係呀,自己打,記得每頁都要雙方簽名喎
pluie 寫道:
cocoWong,

我今日拎左份form. 但冇contract, 得contract sample. 咁係咪要自己打?

大宅

Addfish or Bala,
我都想要啊﹗﹗
Oh, Bala, 你用MSN send比我得唔得啊﹖﹖﹖
Thank you!!!
(慳返好~~~多時間)

Kiss kiss kiss....

大宅

我剛剛都炒左個印印....佢地成日傾電話, 做野時提多佢幾次仲發我脾氣....大佬,我自己打工都未發過老闆脾氣, 氣啦, 仲有次古古或或咁問我攞張contract話去開手提電話,仲唔係有d野.......好驚 請工人呀
macaogirl 寫道:
我昨日行過金石見到d工人姐姐係度搵野做..........人山人海呀
你o地有無留意到有d bun bun or印印佢o地d打扮好 人架!成頭染金頭髮拉屎褲好似好yeah咁架?點解呢d專容仲有人請佢o地做野既..........因為我係街度就見過呢d人拖住個小主人周圍盪........係我就唔放心請d咁既人啦!淨係睇個樣都嚇死人啦

大宅

各位,

我又想問下, 除左星期日放假外, 你地比工人一年有幾多日有薪年假架? 我見澳門好似minimum 係6 日.

大宅

cocoWong,

唔該晒. 我仲未可以submit 呀. 要公司受權書... 又要等....

伯爵府

pluie 寫道:
各位,

我又想問下, 除左星期日放假外, 你地比工人一年有幾多日有薪年假架? 我見澳門好似minimum 係6 日.
我比14日,

最小好似係7日

大宅

而家的勞工法最少係6日,但外勞唔受保障,不過一般而家contract最後會寫住冇寫的條文就跟現行勞工法...所以最少都要比6日...
pluie 寫道:
各位,

http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

大宅

BALA, 最愛貓仔,

唔該. 比14 日都幾generous 喎.

伯爵府

pluie 寫道:
BALA, 最愛貓仔,

唔該. 比14 日都幾generous 喎.
其實我都吾知,係我老公話最小係14日wo,唉,同左佢講一次,今次呢個工人又係比14日 有d人都未有14日la,佢話係跟勞工局份sample打份contract gawo

大宅

BALA,

勞工局份sample annual leave 個日子係blank 左自己填架.

我見澳門勞動法果度寫一年應該有最至少六日年假囉.

首頁

尾頁

跳至