在職全職

跳至

首頁
45678...67

尾頁

大宅

Re: 秘書媽咪入

hi 小豬嘜

份工係旺角都ok,咁你睇下佢地比幾多人工你先再諗啦,如果唔係太低都做住先啦,好過冇糧出.

大宅

hi tungtung131

1) 同 2) 我都簡唔落, 因為如果簡1)的話,即係佢平時對我好差,我地做秘書最緊要係老闆, 如果佢對你唔好, 咁每日返工的日子點捱,簡2)既話,即係佢雖然平時對我好,但事實唔係law,佢可能覺得我做野唔好,根本就係

男爵府

hi meeki,
你就好啦! 老闆對你噤好. 雖然我老闆真係好惡頂, 但我又無動力去搵工住, 因為人工OK, 福利又唔錯(包晒我一家三口的醫療), 老闆出左trip我又可以晏d返早d走(當然唔係成日啦), 但願佢早日比人調走啦! 換個好人黎就好啦!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

meeki
查實我而家好擔心呀. 因為個人工唔知幾多.
我真係貪佢係番5日. 可以多些時間陪仔仔.
早排我搵工時. 完全冇回音,真係好sad.情緒好起伏.連身體都有問題呀. 我而家真係好怕.所以都係不斷再send.希望會遇到更好.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

leungsyhk
唔係呀. 衰都冇得救. 仲食煙. 有冇搞錯呀. 會死人嫁.

男爵府

小豬嘜,
所以咪係極品囉, 宜家唯有希望佢早日比head office 調走囉

大宅

hi leungsyhk

你公司褔利咁好架,咁我公司冇你公司咁好,你係呢間公司做左幾耐呀?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

leungsyhk
其實佢唔係你老闆喎. 係唔係上司咋?
因為你話希望佢會俾head office調走.即佢唔係最大啦.

大宅

hi 小豬嘜

返5日工都好呀,除返日薪應該差唔多,做住先啦,慢慢再

大宅

hi 小豬嘜 & leungsyhk

你地係公司有無玩msn架??

男爵府

hi meeki,
我係到做左六年, 跟左呢年極品三年, 就係因為有唔錯福利, 我就更加唔捨得走囉

男爵府

小豬嘜,
啱呀! 佢唔係最大, even 香港都唔係最大, 但係佢就係自以為是, 就連香港最大個個食煙都走落街食, 見到佢食煙都唔會話佢

男爵府

hi meeki,
我無玩msn架

大宅

你公司唔比玩??

leungsyhk 寫道:
hi meeki,
我無玩msn架

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我有呀. msn

大宅

Hi leungsyhk,

其實我都唔知呀, 雖然份report係唔會影響我升級, 但始終係白紙黑字既野, 係好實在的.

我見你加禁多人工都好羨慕呢. 係咪個個加幅唔同架? 我以前係一間保險公司做時, 有個同事同我好friend, 我地情同姊妹, 但可惜公司加薪時佢問我加幾多, 當佢得知我加得多過佢後, 就同我反左面, 那時才知原來salary係唔可以隨便講比同事聽, even very friend.

tungtung

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

tungtung131
又唔係你自己話加, 係老闆決定加幾多. 你個同事+朋友好唔成熟.

大宅

Hi 小豬嘜 ,

1)果個我跟佢時對我真係好好, 仲好過我親生老豆, 認真d講佢唔算寫得好差, 但肯定唔係一份好既report, 我有睇份report, 我係呢間公司做左10年, 跟過五個老板, 有三個都寫得好好, 1)果個跟左幾個月(最短佢), 對我最好和最friend係佢, 但report寫得最差反而係佢. 感覺好像先先比粒糖我, 然後比返舊"使"我咁. 不過算啦, 人生唔會有完美.

對於你, 無糧出係慘, 但如果搵一份做住先的話, 又好難再同新公司請假去見工喎! 但以我所知, 佢無糧出比你, 你係可以隨時走的, 唔需要一個月先走得.

tungtung

大宅

Hello Meeki,

我見到你寫這句"即係佢雖然平時對我好,但事實唔係law"有點一言驚醒夢中人既feeling, 就好像那句"路遙知馬力, 日久見人心"一樣, 但現在雖然我已轉了老板, 有時見到佢我都會點頭打招呼, 當無野.

謝謝意見.

Tungtung

大宅

hi 小豬嘜

你有玩MSN不如add 我呀,我msn係:[email protected]

小豬嘜 寫道:
我有呀. msn

首頁
45678...67

尾頁

跳至