自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

王國長老

希望佢腳踏實地做人, 入到娛樂圈又點呢, 要紅起唔係咁易, 最怕半紅不黑, 當心回首已是百年身。

別墅

張裕東

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

子爵府

我唔識佢
只見過佢真人 [ 年幾前]
都幾高大
樣貌都幾好
感覺上真係唔識讀書既材料...
仲有D好食懶FAYE的感覺 ~~
當然我5知真人係點

不過
娛樂圈除左外表
我覺得個人要增進知識囉
例如 : [ 多國語言 : 國語 英文... 應對能力...等]

佢唔似係會努力D人囉 ~~

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

http://members.tripod.com/~cutielandhk/dongdong.htm

小東東小檔案
姓名張裕東
花名東東大師, 小東東
出生日期1988年7月27日
就讀小學香港慈幼小學
年級P. 5
成績10名以內, 屢獲朗誦, 作文比賽獎項 (嘩! 睇唔出小東東咁叻喎!)
嗜好打機, 打籃球, 睇卡通, 拍戲
偶像郭富城 (點解唔係大東東架?)
入行經過東東媽咪幫小東東填報TVB《閃電傳真機》遊戲表格, 一時寫錯, 填埋招考小演員表格, 結果就入了行!
演出經驗

TVB《閃電傳真機》御用小演員、香港電台節目《東東大師》主持

電影《救世神棍》、《情人的眼淚》、
《少年賭神》、《豆釘奇遇記》、
《風雲》
廣告兒童周刊, 麥當勞, 雀巢奶粉...
歌曲BALI BALI BU, 東東

原文章由 shirley73a 於 08-3-17 18:38 發表
c喇!!邊個嚟架...我真係一d印象都冇wor??!!!
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

男爵府

無印象

大宅

Thanks for the photo, otherwise cannot think of his face.
原文章由 beverly@mimi 於 07-3-14 01:08 發表
他是最左邊那位:

http://www.hkedcity.net/article/culture_theatre/030628-001/images/dramapage_01.jpg

子爵府

好媽媽勳章

攪乜up番年幾前既post呀?

大宅

猜不到會是這樣
當年他的口才很棒
連電台也給他當主持
那年他只不過是個十多歲的小孩子

專營全新優質日美歐童裝,歡迎按入內選購

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

之前都睇過1個童星xanga~講自己HIGH野果dmouth:

水晶宮

查實唔關佢做童星事,呢d無得賴,呢d我覺得係依家teenage都會遇到既事,係睇佢地點去面對同處理,佢算係咁啦!肯認又肯檢討自己有咩問題,聽佢咁講都覺得佢想自己好可以有進步唔想自己依家咁...

佢同期又係有個女童星早十年八年前都見報架!話佢响屋企同亞媽嘈到癲,跟住自己入房玩界手自殘仲聲言要自殺咁...結果嚇到佢亞媽報警,佢要送院,安德尊仲專程走去探佢同佢講叫佢唔好咁任性,亞媽都係想佢好都係鍚佢,,,唔知依家呢個女仔點呢...

至欣賞就係柏林,細個我覺得佢好寸佢!懶cute,不過見佢大個又考警察又做得咁好,我覺得佢好叻呀!再見埋佢响報紙上既樣,着住警服影相,真係好靚仔!個走笠仲响度~~~

我覺得一個小朋友會唔會變壞唔關佢有無做童星事,就算佢無做童星,都唔代表佢既人生一帆風順,講真佢地做過藝人既佢地點實會見報俾人知,但一般小朋友呢?無做過童星啫,但佢地咪同佢地一樣,只係無人會咁無聊報導出黎,所以我唔會覺得有咩特別...做童星都只不過係普通人一個啫!

子爵府

原文章由 ~靚靚部屋~ 於 08-3-17 19:44 發表
猜不到會是這樣
當年他的口才很棒
連電台也給他當主持
那年他只不過是個十多歲的小孩子

記得當年港台都幾低能!

因為當年東東都未夠10歲,
個節目係要東東解答人地d感情問題!

你話係米激死~
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

複式洋房

真係冇乜印象…

珍珠宮

同意.... 童星都係普通人... 唔應有乜特別期望. 亦因為身處大染缸, 父母教導方法亦應同常人有D不同.

我初出工作時 有日在麥記見到柏林仔在玩玻璃門....mouth:

東東都有D印象, 因為當年陪女睇閃電傳真機...mouth:

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

其實好多小朋友做童星都因為父母愛虛榮!
我兒子學校都有個童星,她父母常拿女兒和各藝人的合照回校炫耀......真是服了他們!!!
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

子爵府

好媽媽勳章

仲記得

我都記得佢,個樣超似芷x小朋友,但我唔知真正是誰啦

同東東拍檔既Zoe,都唔好得幾多

現在係芷菁算最好、最叻女
原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-3-18 01:34 發表
佢同期又係有個女童星早十年八年前都見報架!話佢响屋企同亞媽嘈到癲,跟住自己入房玩界手自殘仲聲言要自殺咁...結果嚇到佢亞媽報警,佢要送院,安德尊仲專程走去探佢同佢講叫佢唔好咁任性,亞媽都係想佢好都係鍚佢,,,唔知依家呢個女仔點呢...

首頁

尾頁

跳至