跳至

首頁
12345...38

尾頁

侯爵府

Re: 有無第二胎的10月媽咪?入黎傾下

I had c/s at my first pregnancy.

男爵府

me too. Since I only had it not long ago (5 months), my doctor said I might need to schedule an early c-section for my second baby to avoid too much pressure to my wound.

sammifanlp 寫道:
我想問有無邊位第一胎係開刀架 ?

大宅

天MO豬媽咪~

不過聽說賓賓冇印咁乖~真係怕比個賓恰番轉頭...
你是返工嗎?全日比印睇囝囝,有冇叫長輩幫手~?

水晶宮

我都係, 佢話等個肚大d, 先看看今胎要開刀 or 可俾我try順產呀 :-|

大宅

w2b,

我上胎都係開刀架...
我其實想自然分娩架...
不過可能未必得囉...
都係要到時先知
該用戶已被刪除

別墅

蛋蛋媽:
聽講話賓是比較古惑d,印就比較純,但我覺得都係睇好唔好彩(僱主方面)。
我要返工ga,全日都是比印印湊B,但我老爺&我媽咪都會成日上嚟突擊檢查,但細B出世之後就會印印&我媽咪一齊行孖咇!

別墅

我第一胎都係開刀,唔知今胎駛唔駛呢!

伯爵府

CHKWAN

我係第 3胎媽咪
大仔就黎 10歲
2仔 16個月大
預產期 : 10月12日.....
但第 3次開刀, 應該會提前. 可能會係 9月份媽咪

9月 2仔都會安排返 Full time 幼兒班
CHKWAN 寫道:
我都係第二胎,大仔依家3歲半。

Plan 了,今年九月仔仔會返full day school... so no need to hire one more maid la...

伯爵府

w2b

我胃口好唔同
之前 2個都鐘意食甜

呢個一D 都唔 Like
最奇怪係我唔食榴槤, 今日居然可以食到 2-3啖
仲唔覺嗅
其他平日鐘意食既, 就差不多唔鐘意食
w2b 寫道:
係呢,你地覺得同陀第一胎時有無分别。我自己就差唔多,不過可能今次又要凑仔,好似覺得倦D。

伯爵府

sammifanlp

我之前 2胎都係開刀

第 1胎係全麻.....由順產唔得轉
第 2胎係半麻.....老公陪我一齊睇住 bb 出世
我想問有無邊位第一胎係開刀架 ?

大宅

天MO豬媽咪~

哦~有長輩突擊檢查真好.你好醒,2個B時行孖咇安心好多~
初生B成舊豆腐咁,成日好慘咁嘔奶,一定要婆婆睇住~

水晶宮

你無記錯, 佢大你囝囝8日
[quote]
LittleLittleChicken 寫道:
sammifanlp,

若冇記錯,你第1胎是0505,是嗎?因為我個囝都係

水晶宮

開刀都可以生咁多個架
[quote]
mansonwai 寫道:
CHKWAN

我係第 3胎媽咪
大仔就黎 10歲
2仔 16個月大

複式洋房

zachu

我今胎都是嘔過兩次,但上一胎無嘔又吃得又睡得。
今胎個肚成日都很唔舒服,吃也又一時時,有時同一樣也昨日吃好好,今日再吃又唔舒服了。

好在我是全職媽媽(我媽媽有幫我手帶BB),可以有多些時間休息。

伯爵府

sammifanlp

所以, 我醫生建議我今次最好係最後一次懷孕
最好開刀之後順便做埋結紮手術

我醫生話比我知
佢經驗有個媽咪係開刀生 4個
of couse 第 4個之後要做結紮手術啦

開刀都可以生咁多個架
[quote]
mansonwai 寫道:
CHKWAN

我係第 3胎媽咪
大仔就黎 10歲
2仔 16個月大

水晶宮

我仲以為只可以生2個添

禁止訪問

醒目開學勳章

男爵府

開刀生4個都得?! 千其唔好比我老公知,佢一定好想我地可以生4個
CHKWAN 寫道:
mansonwai

Yes, you are right.

My friend also delivery the 4th baby on 22/3/07,
she is 開刀生 4個, Doctor recommend her 第 4個之後要做結紮手術啦

CHKWAN

水晶宮

re: 開刀生 4個

其實係唔係要depend 佢個傷口埋得好唔好架 ?

首頁
12345...38

尾頁

跳至