跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

Re: 全職媽媽, 交流下呀~~

kkf,

我有教佢見到人要講拜拜或hello架
(同時郁佢隻手个種),
我想佢見到人就習慣下要有禮貌,
每次我同佢一邊講,一边做手勢,
佢都多數會笑架。

遲時4月份見返佢時,我都會拿字卡同佢講下,
我諗講得多,佢始終會有印象啲。 :mrgreen:

男爵府

kcho2,

係喎, 你家姐肯唔肯幫你繼續湊mat姐呀?

男爵府

ricebb:

我工人姐姐病左, 明天請假做幾曰全職媽媽.

男爵府

chrisitne,

佢無乜野嗎? 乜病呀?
唔怪得之, 你呢個時候上bk啦~

大宅

米bb,
原來青衣, 青衣有架45號巴士出紅磡(講笑咋), 旺角都冇問題, 到時我返左黎咪電聯一齊行街街, 又或者攪d其他野.

ricebb 寫道:
ctbaby,

我住青衣呀~ 去紅磡遠左d囉...
不如去旺角囉

大宅

rice,

兼職做完啦!五月中仲有3日。

唔係我家姐肯唔肯凑的問題,
而係我c6肯唔肯過我的問題,

所以我冇再申請兼職lu,專心做个全職媽媽

E,物你唔係住屯門咩?
樂樂玩秋千玩得好開心呀!
我都要揾下附近有冇BB秋千先。

男爵府

ctbaby,

好呀! 到時再約呀~
45號巴士??? c 啦, 未聽過添, 係咪淨係開朝早嗰d呀? ?-(

男爵府

kcho2,

但你大住個肚, 有人幫下手係好d嘛, 可能你c6想多d見mat姐~ :lol: :lol:

咁你唸住遲d搬去邊區呀? 不如青衣喇~
你唔記得上次party走嗰時, 我地唔同路咩? 定唔記得我咋~

大宅

米bb,
唔係呀,早到晚都有,不過架車行好耐.

ricebb 寫道:
ctbaby,

好呀! 到時再約呀~
45號巴士??? c 啦, 未聽過添, 係咪淨係開朝早嗰d呀? ?-(

男爵府

ctbaby,

係邊間架? 睇過唔係kmb喎~
我住青衣咁多年, 竟然唔知添...

大宅

哎呀,我好耐之前搭過去青衣架,不過原來而家改左總站去麗瑤.

sorry!!!

ricebb 寫道:
ctbaby,

係邊間架? 睇過唔係kmb喎~
我住青衣咁多年, 竟然唔知添...

男爵府

蚊芝媽,

唔駛sorry喎, 反正我都唔搭既~

大宅

我教左阿女好耐但都係唔識 byebye, 拍手呀,不過give me five就有d反應因2個月到已成日同佢玩.....
我買了1 set 係disney winnie the pooh公仔既英文字母同numbers card好厚身既紙咭,我見有d係普通硬card紙既但我諗d bb玩兩玩都皺晒啦!
ricebb 寫道:
kkf,

呢排都係玩下波波, 企下, 睇下書, 玩下毛巾...等等
我教左阿仔好鬼耐, 但都係唔識 byebye, 拍手 :evil: :evil:
d abc123咭係紙黎?

大宅

我唔敢成日俾bb睇電視,淨俾佢睇英文歌vcd,佢睇到定晒型!
WingWing豬 寫道:
kkf:

我都冇刻意教佢做d咩,平時比b公仔阿b玩,係有時教佢企下,播d VCD 比佢睇下,不過佢都唔係好鍾意睇,byebye and 拍手,我都未教!
我有本ABC書,阿B都係鍾意咬,多過睇!

男爵府

kkf,

咦~ 係邊樹買架? 幾$? 可以影張相黎睇下嗎? 我鍾意pooh pooh喎~

大宅

我搵左好耐先買到o岩呀,係o係海港城玩具反斗城隔離既書店叫book buddy,好似$160,我買時有20%off,26個字母+0-25 numbers,等我影完就放上來啦!
ricebb 寫道:
kkf,

咦~ 係邊樹買架? 幾$? 可以影張相黎睇下嗎? 我鍾意pooh pooh喎~

大宅

BK Milk勳章

我個仔識byebye啦~
但係就要睇心情囉= =
心情好既話叫佢bye幾多次都得
心情唔好既彩我都傻><"
但佢唔識請請同hello個d囉
卓軒  30/8/2006

大宅

大宅