夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

Re: 我愛上了我老公.....個朋友

套用hk430 其中一句:
"但都要雙方都有咁既心先可以 make thing happen 啦!"

我都認為,個男人冇立即或短期內搞清楚同女友之間嘅野,唔算個心向你!

男爵府

醒目開學勳章

sharonhwyc 寫道:
你估一個男人會唔會有女友唔要,
而去選擇一個有家庭,生過仔既女人丫?
咁佢個朋友對你又有冇feel呢,
定係你一箱情願呀?

真架,樓主,你諗清楚丫.....若個男人講到同女友關係不太好,可以做到唔要女友,而肯同你一齊,就真係真心喇!

男爵府

candybbnow 寫道:
只會同情你唔一早離開個男人,而搞到自己今時今日咁樣!
再者,就算你係咁既情況,你係咪好應該為自己個BB著想一下??就算你真係好真心愛你個男朋友,都好應該同你個老公了斷左先去開始囉!!

如果你個故事係真有其事既話,我會好同情你遭遇!但講到個男人咁衰,由你大住個肚被佢踢到入院,到家下個仔都4歲,點解唔先離開個男人?直至而家話愛上了老公.....個朋友 ?-( 一個愛字就咩都得?我一路睇就一路想鬧!
即使背後有咩故事都好,千萬唔好做潘金蓮!

子爵府

heichunmum:

睇完我都覺得你好慘,但係呢個唔係你做第3者既藉口.你太想有個人庝你點解唔同你老公分開搵個愛鍚你同個仔既單身男人?(我試過唔知情況下做左第3者,當我知道佢原來有女朋友即刻講分手,個男人係咁搵我,我同佢講我係女人我知你女朋友會幾痛苦你唔好再搵我.有個追我我對佢都有好感,佢夾埋d fd呃我話同老婆離左婚.好在未開始前佢有個fd爆我知,之後有次佢又係對我好好咁,我同佢講你知唔知你老婆係屋企等緊你?唔好話擋唔住,好多野係睇你自己做唔做.)你咁樣係偷緊人地既愛,人地女朋友唔知唔=你唔係傷害緊人地.你俾你老公咁對待1定好痛苦,但係你覺得人地女朋友承受既又會少咩?既然你老公咁衰成日打你同個仔點解唔離開佢?如果俾你老公知1定打到你好甘,最怕累埋個仔.

你個仔就係知你老公係咁衰先唔鐘意你老公,如果你個仔知你背住你老公&你個仔同佢叫叔叔既人1齊,你估你個仔仲會唔會好似e+咁愛鍚你呢個媽咪?小朋友既情緒都唔好忽視,e+連小學生都自殺.個仔係你帶佢來呢個世界,你有責任照顧佢既1切,唔好只顧自己感受而毀左佢1生,好多罪犯都有唔好既童年.

你不介意名份?e+唔係你1個人既問題,係5個人既問題.你付出過,對你老公問心無愧!咁你個仔呢?好好地帶大個仔只有佢對你既愛係唔會變,佢會係全世界最愛鍚你既男人,佢呢世都會當你係寶,唔好做d傷害佢既事.

我相信個男人知你老公點對你同個仔,佢係愛你既點解唔帶你地離開呢個鬼地方,仲要同個關係不是太好的女朋友短期內都不會分手?偷食都算,仲要勾2嫂,真係唔熟唔食咩?佢好極有限.講甜言蜜言有幾難,對你根本唔駛負責任.醒la,唔好為左1時既心靈空虛俾人呃ar.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我知道你老公會打你後, 都覺得你好慘, 如果你係有經濟能力, 先要離開你老公, 而你話你老公個朋友, 佢有女朋友又可以想同你發展, 會唔會都係好花心個類!? 其實你應該比自己安靜落來, 諗下自己應該點行, 而唔係即刻投入第二段感情, 就算未來選擇男朋友, 都要找一個好錫你小朋友, 對家庭負責的人, 盡量留意下的細節, 睇下佢係咪好有耐性同個小朋友玩, 同教佢做功課, 睇佢係咪對周圍的人都好好, 包括孝唔孝順父母 (無得扮出來), 對你好唔好等等....先決定佢係唔係理想對象, 一個好錫小朋友, 同好孝順的人, 通常唔會太差, 希望你早日找到你的幸褔啦! :-P
施比受, 更有福

複式洋房

回頭是岸呀~~~ 其實你老公係錫你架!!! 只不過你未完全發掘佢既好野, 而家你被某人迷住, 當然聽乜都聽唔入耳架啦!! 但諗深一層, 你老公真係甘差咩?
我諗你都唔想小朋友有童年陰影架啦!! 小朋友係無辜架....
三思而後行~~~~

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

樓主的故事確是感人,值得同情,但為何一個沒有名份的夫妻,老婆被打仔被打,係咁ge環境生活了4年,還沒有想過離開?是你還是愛老公?還是等待一個最有利自己的環境才離開?無論係點,你們5人關係都要解決的,請靜下來細想一下自己條路應該怎麼走吧。

男爵府

heichunmum

妳老公咁衰, 點解妳仲話沒可能離開佢 妳仔仔又唔鐘意佢, 妳經濟上又唔駛靠佢, 而且妳愛既又唔係佢, 不如早啲同佢分開啦!! 一個連大肚婆同小朋友都打既男人 好極有限, 妳仲要同佢一齊四年... 下次佢打妳或者打個仔, 可以報警拉佢, 唔好等佢打得咁過癮
但妳老公個朋友, 我諗佢都唔係一個會負責任既男人, 佢既愛信唔過, 從佢對佢女朋友態度可見一二 :-|

男爵府

既然你由未生bb之前到而家佢都成日打你點解你唔離開佢?比我係你我一早帶個仔走左,點解要留係度比人虐待?你冇左佢唔得咩?你有手有腳又唔係靠佢飬你,點解仲要留係佢身邊?仲有呢個世界唔止得呢兩個男人,你老公個fd都唔見得係好人,朋友妻不可窺,況且佢仲有女朋友,呢個人點信得過呀?一陣比你老公知道打都打死你啦!你首先要做既就係離開呢兩個人,搵過一個會對你同你個仔好既男人組織一個新既家,雖然係會用好多時間,但總好過留係度比人虐待。

別墅

太複雜了

複式洋房

對唔住樓主, 妳真係好慘呀...
有個極品老公, 但係又唔捨得離開佢
有個極品爸爸, 但係又比佢番屋企打個仔.
有個極品男友, 但係又唔肯放低個女友同妳一齊.

我諗妳要搵既係社工, 輔導下究竟妳想要什麼?
而唔係男人的極品!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都唔明白:
1. 佢成日打你/仔仔
2. 你自己擔起頭家,
3. 你講到佢咁衰, 爛滾,
4. 你地冇結婚,
5. 個仔唔鍾意爸爸

咁你都可以同佢一齊4年,
我都想知點解你唔離開佢自力更生,
就算係咁, 你都應該回復單身之後, 再開始另一段感情,
果個男人我都覺得佢想多個伴, 而你一定唔會穿佢煲(因為你身有屎),所以咪同你一齊囉.

珍珠宮

阿樓主, 妳一開始唔講妳老公咁對妳, 我地鬼知咩!!! 神仙都冇咁勁啦!!!!
妳自己唔講就話我地話得妳唔岩, 咁妳唔講出黎然後又話我地話妳就好岩啦喎!!!

仲有呀, 話妳聽, 有d男人搵情人(即唔係正印女友)興搵d有夫之婦, 有家庭果d, 點解? 因為冇咁易上身丫麻!!!! 到時玩厭左咪講分手囉, 妳估d有家室既女人, 會唔會咁夠pop, 丟底一切咁追個男人丫? 仲要明知個男人唔so佢, 都照樣丟底一切? 可能真係有既, 但100個都未必有一個囉!! 咁其餘99個都唔會, 咁男人梗係玩得放心又自在啦!! 玩完仲有個女友係屋企等佢丫麻!!!

醒下啦, 妳老公咁樣對妳, 並唔係妳出軌既借口!!! 只係妳離開個衰佬既理由!! un 唔un呀!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

其實好多野都心中有數,知道應該點做,只不過仲未有100%決心,right??

知足常樂     平凡是福 

別墅

我的意見是兩個都唔值得要, 樓主! 自己同埋個仔有咁遠走咁遠啦!

一個打女人的男人,叫佢去死!!!!

一個有女友仲攪朋友女人的男人,俾你都唔好要啦!

森林很大,你經濟獨立,走出去,總有比他們更好的男人等著你!!(相信很少比他們更差的男人!)

你不為自己設想,都為個囝諗吓!!!!佢好慘呀!大了可能因為依家的經驗而變成暴力狂,打女人或變態.....

你帶佢來要對佢負責任!你於心何忍呢?

醒吓啦!兩個都唔好要!

:-( :-( :-(

珍珠宮

樓主似係果種現在無合適對象,就不想改變現狀的人!

但你想想,難道你可以一遇到合適對象,就即刻帶埋個仔同人地雙宿雙棲?

難道你唔駛認真看一看人家的品格?看清楚人家是否真的愛你和疼你的兒子嗎?

樓主....想事前別想得太簡單!你即使離開現在的老公,也不代表你立刻遇到好男人,別把事情想得太完美!
好好過每一天......

別墅

點解你唔離開你老公,聽你咁講你尼個老公要唔要都吧,點解你唔離開佢先致從新搵一段真正的感情,知道嗎?你這樣不清不楚地談戀愛,莫講話你自己會辛苦,就連被你愛的人也會辛苦(如果佢有一丁點愛你的話).而這樣的你也只會陪養出一個懦弱和自悲的小孩(在媽咪的角度去看我會比較擔心你的孩子).希望你唔好介意,在這裡留言的人全部都是想幫你的,現在我們知道你有難處,當然也會從新考慮你的感受.但我覺得你的處事方法可以好一點的.

禁止訪問

民房

樓主,
如果係因為你老公對你唔好而要離開佢,咁我覺得好正常,但係因為你鍾意左第二個而要離開佢,咁我覺得你好有問題,要走應該係為左要有好的將來,唔係為1個男人,若果嗰個男人真係係愛你的話,佢都會為你而放棄佢嗰個"關係不是太好"的女朋友,而且佢都唔想見到自己心愛的女人係度受苦.

大宅

講到尾,你都係覺得戀愛大過天,你講你的老公對你差,這只不是一個扶持你偷偷摸摸的藉口,你可以選擇離開你老公,你唔離開佢而同另一個男人發展係因為你唔想負污名但同時又想享受激情的感覺,咁你覺得你做得無錯?

其他媽咪可能會支持你,但我唔認同偷偷摸摸的關係,如果你覺得偷偷摸摸係無錯,那就不如大膽公開吧

heichunmum 寫道:
"在愛情中人總會失去理智,沒有一個人會明白我, 我老公當然會有他僅存的可取之處, 但我的朋友可能比較了解我的背景, 她們都很支持我, 我們只想維持現在偷偷摸摸的關係, 在<甜蜜蜜>中, 張曼玉不想負曾志偉, 但她也愛黎明,不是嗎?"

首頁
12345...7

尾頁

跳至