夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 我愛上了我老公.....個朋友

其實有時D好既野幻想下仲好啦,有時我同我老公鬧交,我都會諗下同第二個男人仲好過嫁俾呢個人(因而家仲都有人追),不過我只系會諗下,我吾會做,因我我會諗我有個仔,我吾會俾我個仔有幾個老豆,加上我比較保守,覺得一日個老公無對我吾住,我都吾會做D對距吾住既野,如果距有對我吾住,例如距出邊有女人,我就會離婚。因為我知道就算我同左第二個男人一齊,生活久左,我一樣知距D衰野,到時咪盞後悔,之後到老公哄返我,我就會覺得無嫁錯,就吾會再去諗第二個男人喇。

水晶宮

man4good 寫道:
你最大問題係覺得自己無錯,愛人無罪?無要個男人離開佢女朋友?咁你係咪做緊傷害人地女朋友既事呀?你做錯緊野仲要美化自己既行為,呢樣先係問題

無人係十全十美,不過我覺得應該知錯回頭,並唔係比藉口自己,你反省下啦

“在這裡有那一個夠膽說自己一生都循規蹈矩”,起碼總有人懂得控制自己,講你知,我結婚咁多年,霖我既女性有大有小,結左婚有仔女又有,十六歲卜卜脆未比人掂過都有,當時我可以打一個電話就有人送上門同我上床,仲可以無手尾跟,如果我要激情,我一早偷偷摸摸左好多次,我就算可以做到一世都唔比我太太知都好,我都選擇唔去對唔住我太太。見到你這種自私的人,我可以同你講,我起碼識得控制。

為你既忠誠而鼓掌,為你太太既幸福而鼓掌!
天空之城, 快樂之地

別墅

heichunmum 寫道:
好多謝大家的意見, 我知我需要想清楚, 但我只想說我沒想到要他前帶我離開,我們都沒想到那麼多, 可能我刻意的,或不自覺的忘掉了理智,

在愛情中人總會失去理智,沒有一個人會明白我, 我老公當然會有他僅存的可取之處, 但我的朋友可能比較了解我的背景, 她們都很支持我, 我們只想維持現在偷偷摸摸的關係, 在<甜蜜蜜>中, 張曼玉不想負曾志偉, 但她也愛黎明,不是嗎?

我很想去搞清楚, 但我想似乎永遠都不會清楚

唔明!你究竟想我地幫你解決問題定支持你的決定,如果是後者,我就一定唔會.你明唔明?張曼玉這個角色不是由一個有仔女的人去演的,身為一個媽媽是不能這樣的,理智一點啦!好嗎?你成日話我地唔明白你,咁你又好明白你自己嗎?你喜歡這段偷偷摸摸的關係,但你又覺得煩惱,叫你離開你老公再搵另一段愛情,你又話要做張曼玉.你話呀!你想掂?

別墅

其實我一直沒有說過要離開我老公, 我就係在為我孩子考慮, LuLu2005, 我係自私, 但我唔覺我有什麼咁賤格?!在這裡有那一個夠膽說自己一生都循規蹈矩, 連思想上都沒有越軌?你義正詞嚴的罵我, 但我沒有打算去影響我孩子,我都沒有只顧去談情而不理我孩子, 但你們好像說我拋夫棄子一樣,愛人有罪嗎,我沒有要他離開她女朋友, 我沒有要我孩子去跟別人,我只想享受有人愛的過程

思想上越軌無問題,但行動上越軌就好大問題.就係你尼d唔樽守遊戲規則ga人製造咁多家庭悲劇.現在你的小朋友還細,不懂黑白是非,你老公的朋友還可以岩得住佢女朋友,你老公還未知道自己帶緊綠帽.有無想過如果佢地有一日知道你的所作所為會為佢地帶來有多大的傷害,你一定無,因為你個人真係好自私,你可能會說自私無罪,但你這種自私會被人罵和看不起的.

禁止訪問

別墅

唉!真係激c我,你又講d唔講d,又搞到我誤會你. 無論如何,你都要做一個好媽媽(好媽媽唔係照顧好自己個小朋友就得,重要做好自己,給他一個好磅樣.).

禁止訪問

大宅

多謝各位的讚賞,我只不過係普通男人一個,自問外表同性格都不錯,所以結左婚仲有d人追,不過呢點唔係重要;我覺得每個人都應該有責任心,人唔係動物,唔係想做就去做,尤其係已婚及有子女的,所做任何野都要對自己家庭負責,對我而言,若我搞婚外情,那就好似親手用刀插我老婆個心一樣,哈,可能有少少誇張左,不過,真係心如刀割,將心比己

樓主,你話你同個男人只係傾下電話,咁即係玩緊火,你行得呢一步就想行第二步架啦,到那時你又會比藉心自己

子爵府

好媽媽勳章

希望妳呢句係真,唔係有心同我地講大話,令到我地係咁話你啦~
by the way 傾電話巳經叫做行出左第一步...千祈唔好有第2步啦
老實講, 我和"他"只是通電話,傾吓計,沒有做過任何出"鬼"的事

珍珠宮

有第一步就會有第二步.......

思想上已經萌生了離心,行動很自然就會配合......然後又會說身不由己

樓主.....三思而後行!
好好過每一天......

伯爵府

自己諗下邊一個係長遠...

民房

heichunmum,

如果家裡有個你所形容打自己的老公..我一定會走..就算前面有幾難行..就算別人怎說自己的不是..我也不理,至於小朋友離開這種家庭可能是好事....

民房

candybbnow 寫道:
根本好多時,做女人都係身不由幾,大把女人怨自己條命生得唔好,大把女人怪自己冇眼光嫁著咁既男人,咁唔通d 女人就去搵其他男人,唔係話要同其他男人過人世唔理頭家,不過,如果個個女人都係咁既話,就天下大亂啦!
成日都話愛愛愛!唔通人地個女朋友又唔愛你個男朋友喇啵??

咩叫身不由己~ 現在什麼年代....

被老公拳打腳踢就忍..忍忍下又比老公斬埋~又要認命..可笑 若是你成日比老公打到口面都腫..你一定唔會忍 :tongue:

子爵府

好媽媽勳章

838 寫道:

被老公拳打腳踢就忍..忍忍下又比老公斬埋~又要認命..可笑 若是你成日比老公打到口面都腫..你一定唔會忍 :tongue:

你都幾搞笑架啵.你有冇睇過之前d post 呀,淨係識得拎我一句身不由幾去講,幾時有叫佢忍呀?唔該你睇下我之前寫左d 咩先啦,朋友!

伯爵府

好媽媽勳章

先不談你的愛情觀。
若你認為老公如此不堪?就分手吧!若你不願離開,就請你自重,雖然你未同佢結婚,但愛情只可一對一。

我想說你老公同你現在的所謂男友都不是好東西,而你們幾個就像是現在的時下男女,一句I like it 就乜都得!
未婚生仔---I like it!
男女關係不清----I like it!
一句感情是無法控制就大晒!
一路看你所寫的,我不敢說你不是!但是,還再三請你自重,多為兒子想!
送你一句:男人若不好,早走早著,遲走''訓''唔著!
也請你帶眼識人!
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

民房

其實我一直沒有說過要離開我老公, 我就係在為我孩子考慮, LuLu2005, 我係自私, 但我唔覺我有什麼咁賤格?!在這裡有那一個夠膽說自己一生都循規蹈矩, 連思想上都沒有越軌?你義正詞嚴的罵我, 但我沒有打算去影響我孩子,我都沒有只顧去談情而不理我孩子, 但你們好像說我拋夫棄子一樣,愛人有罪嗎,我沒有要他離開她女朋友, 我沒有要我孩子去跟別人,我只想享受有人愛的過程

甘即係想偷食LA............HAHA

甘話自己想偷食咪得LOR ..

吾好將偷食行為美化LA

呢度吾會有人認同你架

明知錯還是愛的話 第時爆煲個陣 自己咪承受翻LOR

因住到時老公走路 條仔又吾要你丫 個仔大個知道可能會有

嬲你TIM..

TAKE CARE LA

自己做O既野 將來結果係點自己承受翻

路係你自己選的

包括要選呢D 甘O既質數的男人 (你老公和個條仔)

子爵府

佢唔係咁意思,你係咪睇錯左,誤會左?

838 寫道:
[quote]
candybbnow 寫道:
根本好多時,做女人都係身不由幾,大把女人怨自己條命生得唔好,大把女人怪自己冇眼光嫁著咁既男人,咁唔通d 女人就去搵其他男人,唔係話要同其他男人過人世唔理頭家,不過,如果個個女人都係咁既話,就天下大亂啦!
成日都話愛愛愛!唔通人地個女朋友又唔愛你個男朋友喇啵??

被老公拳打腳踢就忍..忍忍下又比老公斬埋~又要認命..可笑 若是你成日比老公打到口面都腫..你一定唔會忍 :tongue: [/quote]

大宅

小松比比 寫道:
[quote]

甘即係想偷食LA............HAHA

甘話自己想偷食咪得LOR ..

吾好將偷食行為美化LA

呢度吾會有人認同你架

明知錯還是愛的話 第時爆煲個陣 自己咪承受翻LOR

因住到時老公走路 條仔又吾要你丫 個仔大個知道可能會有

嬲你TIM..

TAKE CARE LA

自己做O既野 將來結果係點自己承受翻

路係你自己選的

包括要選呢D 甘O既質數的男人 (你老公和個條仔)

[/quote]

Agreed!
再者, 我夠膽講我一生都循規蹈矩,連思想上真沒有越軌.
為什麼要咁貪心?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

heichunmum,

唉! 你計劃好自己的經濟, 離開你個你認為咁差的老公先啦, 你自己已一次遇人不淑, 凡事都要三思而後行, 你話只係通電話, 其實已經暪住你老公, 又瞞住人地的女朋友, 關係好復習, 你老公知會打你, 人地個女朋友都可能會打你, 可能連累個仔, 其實個個係度咁話你, 都係覺得後果會好嚴重, 唔好再玩火啦!
施比受, 更有福

大宅

何苦呢? 自找煩惱

首頁

尾頁

跳至