跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 我個女生濕疹, 點算好?

我個BB都係呀! 睇左E生..佢話係奶SIN, 搽藥膏(H字頭...0.5%)但有濾固X. 只可以搽3天就要停...好左D, 但會番發.

我都想BB快D, 又白又滑!

[/url]

民房

lovetungtung 寫道:
我個女又係勁捽眼ah, 今朝仲搞到眼都腫晒, 好耐無見佢出
雙眼皮la, 不過ah ma 話出世係雙就係雙, 遲d佢d濕疹好翻
應該會出返來

吓!一出世係雙眼皮就係雙眼皮,我仲以為佢要大D先有添,因
為我個妹係亞B滿月時正古我地話:「你倆公婆都雙眼皮點解
亞B唔係,一定係拎錯返嚟,快D拎返去換返」,俾佢激死:-x :-x

佢眼皮紅之餘仲有d粒粒起, 面仔都有, 你個b係咪都係咁? 我
都唔知係奶廯定濕疹la, 定係兩樣一起生??

係呀!係呀!佢又係咁呀,不過我肯定面珠係奶癬,眼仔附近嗰D
呢會變返白色(皮膚色)應該唔係.

之前emilyggg話用娥羅納英膏搽面都好有傚,我會試
吓,THX!! :-P

不過見到佢咁都好肉疼,我捻你哋嗰嗰都一樣啦!
唉!下星期仲要返工冇得陪佢添 :-( :-(

複式洋房

noa

除左有濾固淳既cream 我無試之外, 其它網友介紹既我都試過, 娥羅納英膏都ok, 但vaseline 好似愈搽愈差, 可能太oily, 我老公話qv cream 最溫和 wor, 唉, 我已經開始幫佢轉日本奶粉, 亞b昨天又轉差, d粒粒多到好似蜜蜂針過咁, 我已經無晒辦法la, 下星期要返工, 工人this sun 先到, 已經煩死la, 我下午會帶佢去健康院打針, 順便問下dr 有無計la... :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

男爵府

我尋日見我個女塊面紅紅咁, 我都即刻帶佢去睇兒科...
開左d cream, 搽左一次就冇事喇...
我諗你帶佢去睇醫生啦...醫生話天氣轉變而令bb皮膚變差...
所以平日冇事o既時候, 最好搽seba o既body-milk...
令bb d 皮膚有層保護膜冇咁易有事...

民房

我朋友話到阿b3個月大後奶癬情況會有所改善, 皮膚會靚好多.

首頁

尾頁

跳至