嬰兒用品

跳至

首頁
12345...57

尾頁

男爵府

織番件衫仔比bb(III)-有用資料在最前

番去 織番件衫仔比bb(II)

番去 織番件衫仔比bb

UPDATED ON 19/3/2007

a. 冷店:
1.  好易織毛冷(蝴蝶牌zara$38平!多款)
  旺角 花園街179
  電話:2396 2070

2. 姿采毛冷有限公司
  灣仔 大生商業大廈
  電話:2527 3901

3. 巴黎毛冷百貨有限公司
   (多外國牌子,齊色但價錢唔平)
  銅鑼灣白沙道13
  電話:2577 1101

4. 時尚毛冷手藝品公司 (平,無敵冷/lang)
  沙田瀝源村福海樓
  電話:2691 8585

5. 理想織
  藍田匯景商場
  電話:2349 8738

6. 經緯毛冷針織
  樂富商場 3/F S11鋪
  電話:9125 6603

7. 溫暖坊
  美孚廣場 2/F 209
  電話:2370 3198

8. 美通毛冷(蝴蝶牌代理,做特價時zara會$37.5)
  1) 上環文咸東街28號地下(地鐵A2出口圖章街穿過去)
  電話:2544 0624
  2) 青山道481-3號香港紗廠第6期3樓D-1室
  電話:2743 6663

9. 裁縫舖(多日本冷及手工藝材料)
  地址:銅鑼灣近消防局,中信嘉華銀行樓上
  Tel : (852) 2836 5103 Fax : (852) 2721 6378

10. 毛冷市場(無敵同蝴蝶牌$34超平,標價平仲會再減)
  大埔大埔墟大榮里8號後舖(萬寧後面的橫街)
tel. : 26510226

網站:
1. (日文)Hamanaka Co
2. (英文)Vogue
3. (日文)Clover
4. (日文及英文)Tata Tatao
5. (日文)Puppy
6. (日文)Ski Yarn
7. (日文)Tezukuritown
8. (中文)編織站

書店:
1. 智源書局(日本圖書公司) [書無封可隨便睇]
  九龍金巴利道27-33號永利大廈2字樓A座
  電話:23678482

2.  向日葵出版  
香港銅鑼灣怡和街68號9/F 905室(富豪酒店隔離)
Tel.2529 2259
  營業時間:星期一至星期六 10am - 8.00pm
       星期日     12.00pm - 6.00pm
       公眾假期    休息

3.  三越B2 扶手電

訂冷(從日本)
網址: http://www.rakuten.co.jp/gosyo/index.html
當時匯率+0.008,不用日本至香港郵費
如夠 6000円免當地郵費,否則390円
如果你地訂夠免郵費可以自行將order pm Mcube
先付訂金,貨到再約出來取貨.

教學網站:
http://www.clover.co.jp/howto/crochet/index.shtml

[ 本文章最後由 Smilesun 於 08-4-16 13:47 編輯 ]
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

複式洋房

Re: 織番件衫仔比bb(III)-有用資料在最前

[size=medium]Hi 各位!

大宅

Hi, 我都嚟喇.

Thanks, Smilesun!

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

part 3

我都來報到!

大宅

開了part III
我是來報到的

公爵府

交功課

背面

公爵府

正面

公爵府

這件冷衫, 我係用之前candy介紹個間中環舖的冷來織. 原本有少少閃線. 但係織完唔係好覺. 不過成件用3個冷就攪掂. 真係多得candy推介.

公爵府

向日葵搬了去香港富豪酒店附近. 但我無正確地址. 有無人知呀. 可以改返我地的資料嗎

水晶宮

emeraldlam 寫道:
向日葵搬了去香港富豪酒店附近. 但我無正確地址. 有無人知呀. 可以改返我地的資料嗎

new address 我有
香港銅鑼灣怡和街68號9/F 905室(富豪酒店隔離)
Tel.2529 2259

smile, pls update! many thanks!

大宅

smilesun,

唔該你可唔可以比這幾張織圖比我...我係你個女女個website到...
圖樣一(線裙仔1)
圖樣二(過年裙仔連帽 )

[email protected]

有冇mami有其他圖2歲裙仔圖比我, 唔該

歡迎進入Carlson BB => 相簿 +新加入的Blog
Carlson 媽媽卡臣媽放棄了廚藝學院學做西式包點學徒喇!!, 真可惜!

大宅

早晨,

妳地 d 資料好詳細呀.

洋房

thx!!!!!!!!!!!!!

男爵府

埋洲~~

公爵府

thanks connie

水晶宮

emerald,.

正! 不過睇落都幾大件bor!

係咪拉鍊款來ka?? 我有大近鏡睇唔清

大宅

Hi, 各位早, 各位好!

大宅

請問是什麼冷? 好靚呀 !
emeraldlam 寫道:
正面

公爵府

connie
係扣鈕款. 不過未有時間出去配呀. 其實係俾細妹. 都可能大了少少. 不過唔緊要. 著多一季

公爵府

connie
係扣鈕款. 不過未有時間出去配呀. 其實係俾細妹. 都可能大了少少. 不過唔緊要. 著多一季

首頁
12345...57

尾頁

跳至