嬰兒用品

跳至

首頁
12345...57

尾頁

男爵府

Re: 織番件衫仔比bb(III)-有用資料在最前

~小熊貓~ ,fallenstar023
我睇番個圖,起43針,跟住個圖去加針,織好個領,就收針,再挑裙身咁....
不過我記得,我加了針,因為43針太細了....
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

好靚喎,其實睇日文圖一定係估估下架啦...
[quote]
yching 寫道:
第一件鉤的衫, 很多地方都是估估
我的編織作品溫暖牌  

公爵府

我已經飲了兩次, 都未生得呀:-( :-( :-(

今胎真係怕熱過第一胎. 我大女7月出世. 係室內都要著褸仔

[quote]
Smilesun 寫道:
emeraldlam
前幾日,我都

公爵府

yching
好靚呀. 都唔似第一次au

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

yching,

好靚!

emerald,

你可能要運動下先得bor~ 腐竹蛋糖水都 都ok ka! :mrgreen:

大宅

早晨 !! 有功課交啦

公爵府

亞切
好靚呀. 你的au 功了得呀

公爵府

connie
兩樣都有飲呀. 但都係等緊...

公爵府

connie
你最近咪買了au Hello Kitty的書的. 當中有melody圖, 我想要呀, 你有時間, 可否mail 俾我

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

阿切,

真係好得

我都努力au 緊件同你呢件差bu多style既! hope成功!

上次au好左果件都未影photo tim! 等我tonite的起心肝影影佢 :mrgreen:

emerald,

我舊底果d就無melody pattern! new果本就未 有空睇左有就mail 比你

大宅

我唸你要放鬆啲, 咁樣先至得
emeraldlam 寫道:
connie
兩樣都有飲呀. 但都係等緊...
歡迎進入Carlson BB => 相簿 +新加入的Blog
Carlson 媽媽卡臣媽放棄了廚藝學院學做西式包點學徒喇!!, 真可惜!

公爵府

我唔心急的. 等你有時間先.

我係melody迷, 所以有melody的野都唔想放過

connie117 寫道:
emerald,

我舊底果d就無melody pattern! new果本就未 有空睇左有就mail 比你

大宅

yching / 阿切
你哋鈎嘅作品都好靚呀!

我就仲喺摸索階段,
上星期尾就喺大家建議下,
決定鈎個hello kitty頭for背心背幅,
搵到圖之後, 研究個圖都用咗唔少時間,
之後動工試鈎, 鈎完第2行已經唔識睇圖喇
再用工一番後, 再嚟過,
終於都鈎列個面形, 不過kitty個面就一d都唔平坦,
一面高咗好似波浪咁, 一面又平d喎,
真係好難攪呀!

禁止訪問

大宅

想織俾初生bb
有無pattern可以提供?

男爵府

好靚呀...難唔難勾呢?
隻線的色好靚呀...
係咩線呢?
阿切 寫道:
早晨 !! 有功課交啦

我的編織作品溫暖牌  

男爵府

~小熊貓~
你用咩冷呀...係咪太粗呀...用幾號針?
我上次係用積架baby merino,4mm針
織43針,太細喎...
會唔會你手鬆,不如你用細一號針啦...
我的編織作品溫暖牌  

大宅

smilesun,
你比我件衫, 可唔可以織背心裙先再織領"聯"上去, 好似咁樣會容易啲, 如果咁樣起, 我裙腳起幾多針同夾位減幾多針....

唔好意思我有咁多問題....

fallenstar023
歡迎進入Carlson BB => 相簿 +新加入的Blog
Carlson 媽媽卡臣媽放棄了廚藝學院學做西式包點學徒喇!!, 真可惜!

大宅

多謝各位 !!!

Smilesun,
對袖就唔難 ... 係個大圍邊睇左好多先明 .... 有好多線頭要收; 呢隻係舊年既 richmore 段染線, 係大埔毛冷市場買o架! 仲有淨色 ... 不過就成四十幾蚊一舊 .... 我用左兩舊幾 ... 好肉赤!

男爵府

fallenstar023
咁我又唔識喎...應該得,你可以將裙身的針數加埋加針的總數來起針,不過個花唔知點改喎....

其實織落唔係好難咋....
如果係由裙腳織起,有好多款架...不過要等我放假先有時間影俾你,其實如果你有時間可以溫返 part 1 同 part 2,都有好多pattern post 過出來架...
不如你試下織簡單d的款先啦...
我的編織作品溫暖牌  

首頁
12345...57

尾頁

跳至